7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 92712
6,9 40 krytyków
Co nas kręci, co nas podnieca
powrót do forum filmu Co nas kręci, co nas podnieca

Kto i kiedy?

ocenił(a) film na 9

Kto jest dystrybutorem tego filmu i kiedy w Polsce?

ocenił(a) film na 8
ram

tez z niecierpliwoscia wyczekuje kolejnej produkcji Allena. Niepoczeszajace jest, ze u nas swoja premiere ma dopiero Vicky, Christine, Barcelona. Natomiast "Whatever Works" mialo juz swoje pierwsze przedpremierowe pokazy 22 kwietnia w USA. Najblizsza premiera filmu jest przewidziana na 1 Lipca we Francji. Nam przyjdzie jeszcze poczekac.
*info z www.imdb.com*

ocenił(a) film na 5
Tamm

no właśnie- pewnie poczekamy do przyszłego roku,ale może dystrybutor tym razem się pospieszy, bo vicky... odniosła u nas dość duży sukces frekwencyjny.

ram

mam nadzieje ze w te wakacje zobaczymy go w kinach grrrrrrrrrrrrrrr

ocenił(a) film na 8
mzagro

Na stopklatce piszą, że planowana data wejścia filmu do polskich kin to 16 października 2009!
Ps. Publiczność w Cannes nagrodziła film owacją na stojąco :)

ocenił(a) film na 10
Mystery_Man

Teraz piszą, że premiera będzie w kwietniu 2010r...

Mystery_Man

fajne uczucie przeczytać taki post 17 października i ciągle nie znać daty premiery
a w dodatku na tyle lubić allena, że się czeka, a nie ściąga z internetu filmu wcześniej
;(

ram

jestem porażona tempem w jakim wchodzą do kin filmy w polsce! całe wakacje przesiedziałam w paryżu i whatever works widzieliśmy na początku sierpnia, inglorious basterds chcieliśmy zobaczyć, nie udało się i myśleliśmy, że jak przyjedziemy do polski to załapiemy się na koncówkę puszczania tego w kinach a on wchodzi w piątek, jedynie public ennemies zdało egzamin :P

a co do samego filmu allena bardzo gorąco polecam - nawet nie zaglębiając się w niego dostarcza przyjemnej rozrywki i pokazuje ciekawe spojrzenie na świat ;)

MarLenaLis

Film wchodzi do polskich kin w kwietniu 2010 - wszystkie filmy Allena wchodzą do polskich w kwietniu z rocznym opóźnieniem. Czemu, ach, czemu, dystrybutorem filmów Allena jest ktoś, kto najwyraźniej go nie lubi?
Aby do wiosny...

użytkownik usunięty
jerseygirl

Vicky Cristina miała dość dobrą promocję a film był bardzo popularny ( w niektórych kinach nadal jest wyświetlany) więc trochę dziwi mnie to opóźnienie, zwłaszcza że data polskiej premiery przewidywana była na 16 października. No szkoda, że jednak premiery teraz brak.

ram

Swego czasu na filmwbie była data 16.10 (albo 23.10... w każdym bądź razie piątek). Teraz tej daty nie ma.
Więc chyba są jakieś wyraźne tarcia z dystrybutorem, a film tylko czeka na wyświetlanie w polskich kinach.