tez z niecierpliwoscia wyczekuje kolejnej produkcji Allena. Niepoczeszajace jest, ze u nas swoja premiere ma dopiero Vicky, Christine, Barcelona. Natomiast "Whatever Works" mialo juz swoje pierwsze przedpremierowe pokazy 22 kwietnia w USA. Najblizsza premiera filmu jest przewidziana na 1 Lipca we Francji. Nam przyjdzie jeszcze poczekac.
*info z www.imdb.com*
no właśnie- pewnie poczekamy do przyszłego roku,ale może dystrybutor tym razem się pospieszy, bo vicky... odniosła u nas dość duży sukces frekwencyjny.
Na stopklatce piszą, że planowana data wejścia filmu do polskich kin to 16 października 2009!
Ps. Publiczność w Cannes nagrodziła film owacją na stojąco :)
fajne uczucie przeczytać taki post 17 października i ciągle nie znać daty premiery
a w dodatku na tyle lubić allena, że się czeka, a nie ściąga z internetu filmu wcześniej
;(
jestem porażona tempem w jakim wchodzą do kin filmy w polsce! całe wakacje przesiedziałam w paryżu i whatever works widzieliśmy na początku sierpnia, inglorious basterds chcieliśmy zobaczyć, nie udało się i myśleliśmy, że jak przyjedziemy do polski to załapiemy się na koncówkę puszczania tego w kinach a on wchodzi w piątek, jedynie public ennemies zdało egzamin :P
a co do samego filmu allena bardzo gorąco polecam - nawet nie zaglębiając się w niego dostarcza przyjemnej rozrywki i pokazuje ciekawe spojrzenie na świat ;)
Film wchodzi do polskich kin w kwietniu 2010 - wszystkie filmy Allena wchodzą do polskich w kwietniu z rocznym opóźnieniem. Czemu, ach, czemu, dystrybutorem filmów Allena jest ktoś, kto najwyraźniej go nie lubi?
Aby do wiosny...
Vicky Cristina miała dość dobrą promocję a film był bardzo popularny ( w niektórych kinach nadal jest wyświetlany) więc trochę dziwi mnie to opóźnienie, zwłaszcza że data polskiej premiery przewidywana była na 16 października. No szkoda, że jednak premiery teraz brak.