Co się zdarzyło Baby Jane?

What Ever Happened to Baby Jane?
1962
8,0 13 tys. ocen
8,0 10 1 13093
8,0 31 krytyków
Co się zdarzyło Baby Jane?
powrót do forum filmu Co się zdarzyło Baby Jane?

Genialna fabuła - po prostu film wgniata w fotel! Co jak na film mający 40 lat jest wyczynem niemałym! Pozostaje tylko pytanie... Czemu Bette Davis nie dostała oskara?!?!?!?!?! Przecież stworzyła jedną z najgenialniejszych kreacji aktorskich w dziejach!! Nie wyobrażam sobie by ktoś inny mógł zagrać Baby Jane...

Albertino

ja ten film ogladalam bardzo dawno temu i nie bardzo go pamietam, wowczas tez nie mialam pojecia kim byla Joan Crawford i Bette Davis, chcialabym go zobaczyc ponownie i mam nadzieje ze kiedys taka okazja sie nadarzy :-)

ocenił(a) film na 10
Albertino

Joan Crawford robiła ponoć wszystko żeby BD Oscara nie dostała, kampania jak widać przyniosła skutki ale nie wiadomo czy akurat działalność JC była decydująca. Nie oglądałam Bancroft w "Cudotwórczyni" ale nie mogę sobie wyobrazić lepszej roli od BD jako Baby Jane. Nie wiem czym się kierowała Akademia dając Oscara AB zamiast BD, może tym że byłby to 3eci Oscar dla BD?

baaba3

Dodatkowo Crawford, żeby zrobić na złość Davis, odebrała tę nagrodę zamiast Bancroft. :) What a bitch.
I tak jak chyba jest to napisane w recenzji na tej stronie, żadnego Oscara Bette nie była tak pewna jak tego. Zdecydowanie należało jej się, zmiażdżyła Joan.

Albertino

genialny film ! dlugo czekalam az bedzie lecial w TV, ale wreszcie sie doczekalam.