7,4 249 tys. ocen
7,4 10 1 248581
6,0 33 krytyków
Constantine
powrót do forum filmu Constantine

Średni

ocenił(a) film na 5

Przy ogladaniu filmu trzeba miec swiadomosc, ze jest on zrobiony na podstawie komiksu. Nie jest juz to takie kino jak np. Matrix, ze moz esie spodobac kazdemu. Jezeli ktos nie lubi komiksow to od razu odradzam ten film bo ciezko mu sie bedzie wczuc w klimat.
Dla mnie maniaka komiksow film jest sredni. Reeves mogl sie bardziej wczuc w role i zagrac takiego wiekszego outsidera. Przy ogladaniu trzeba miec swiadomosc ze komiks rzadzi sie innymi prawami niz zwykly film akcji/science fiction. Film oglada sie luzno i nie mozna oczekiwac od niego jakis glebszych rzeczy. Chociaz jak ktos chce to moze doszukiwac sie filozofii i odwolan do religii i samej koncepcji swiata. Brakowalo mi tez postaci anielskich w tym filmie, nastawialem sie, ze niebo tez rzuci troche "swoich" do walki.
Cieakwie natomiast przedstawiono obraz piekla. Jezeli ktos lubi klimaty pieklo/niebo/magia to moze udac sie na ten film chociaz jak go opusci to tez sie nic nie stanie. Jezeli nie ejstescie przekonani to nie idzcie na sile bo trzeba przymknac oczy na pare niedociagniec.

Carnagge

Zgadzam sie w 100 %.Poszłam do kina ponieważ interesuję się sprawami niebo/piekło...I co? I w zasadzie z lekka sie rozczarowałam-myślałam,że to będzie troszkę inny film,no ale cóż...Rzeczywiście piekło było bardzo ciekawie przedstawione...Jejku w życiu nie chcę tam trafić!!!!!!! Masakra...Jedyna rzecz dobra w tym obrazie to muzyka (kompozytor od Piratów z Karaibów) i efekty...Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 5
Sara_von_Krolock

Dokladnie Frodo muzyczka rzadzi juz mam OST ;) A co do efektow to mozna sie zastanowic czego to dzisaj sie nei da zrobic. Doslownie spece od efektow tworza prawdziwe majstersztyki. Nawet takie glupie zatrzymania czasu - ile w to pracy trzeba wlozyc. Szkoda tylko, ze efekt "zlaczenia rak" nie dal jakiegos zarabistego rezultatu bo myslalem, ze to bedzie naprawde cos powalajacego i zaczynalo sie dobrze ale nic z tego nie wyszlo...