Jeżeli film fantasy wydaje się być pozbawiony logiki to jest to osiągnięcie, Ja przynajmniej nie potrafiłem cały czas ogarniać pokręconego wątku gdzie w końcu chyba wszyscy byli przeciw wszystkim. Z prostej przyczyny - prawie zasypiałem na tym filmie a oglądałem go w ciągu dnia. Wszystkim którzy nie są maniaki komiksu na podstawie którego rzekomo powstał odradzam.
Reżyser i scenarzysta dokonali pewnie swoistego cudu. Zrobili film tak k.......ewsko mdły i bezpłciowy, że gdyby sam Lucyfer go oglądał to by się popłakał z niemocy.
A fakt - a na górze jak oglądali sposób w jaki ukazano np. Gabriela jako nieurodziwą kobietę w garniturze musieli pewnie zrywać boki:P.
Bo pewnie Gabriel wygląda tak!!!:
http://swiat-obrazkow.pl/obrazek-aniol_upadly_mroczny-1-30115-151.html
Nie idzie sie z tym nei zgodzic, zawiodlem sie, bo jednak ludzie oceniaja ten film dosc wysoko i nie mam pojecia dlaczego, fabula strasznie pokrecona, nie niezrozumiala po prostu jest ona calkowicie poryta i nie trzyma sie kupy, chociaz jak jestes troche wciety to sie mozna nawet posmaic dlatego taka wysoka ocena 5/10 :D
Fabuła ledwo się trzyma kupy jak szopa w tornadzie, ale to jest najpiękniejsze w tym filmie :D Mam do niego sentyment, a że kolega autor tematu nie mógł zrozumieć do końca zawiłości fabuły, to nie dziwi mnie to wcale. Film nie jest dla ludzi nielubiących tych klimatów i (co bardziej prawdopodobne) niezbyt bystrych, bo ciężko to wszystko ogarnąć ;)