Ten film nie można oglądać jako film rozrywkowy. To jest dzieło, dzieło kompletne, wizja piekła i nieba. Film jest kapitalny mistrzowki, a jak ktos nazywa to bzdurą jest durniem i tępym ciemniakiem.
Nie zgodziłbym się z tezą, że to nie jest film rozrywkowy. Temat piekła
i nieba jest zagadnieniem bardzo poważnym jednak w tym filmie jest
pokazany w dość luźnej formie. Ukazuje superbohatera nota bene
człowieka, który swobodnie porusza się między piekłem a ziemią.
Oczywiście nie uważam tego za wadę. Jak dla mnie taka forma
przedstawienia bohatera jest dużym plusem tym bardziej oczywistym biorąc
pod uwagę fakt, że film jest dziełem stworzonym na podstawie komiksu.
Reasumując film bardzo mi się podobał, inni jak najbardziej mają prawo
do odmiennej opinii i nie mam prawa określać ich "tępymi ciemniakami".
Zgadzam się z autorem tematu co do filmu, jednak nie podpisuje się pod obelgami ^^ Jak się komuś nie podobał to nie znaczy że jest tępym ciemniakiem, tak mnie się zdaje przynajmniej o.0
Ja mam nieco cyniczny punkt widzenia na to :)
1. Jeśli komuś film się bezpodstawnie się niepodoba, nie podał arugmentów to jest durniem.
2. Jeśli komuś film się niepodoba, a podał arugmenty i to mierne, to polemizujemy a potem udowadniamy że jest durniem
3. Jeśli ktoś daje mocne argumenty, czepiamy się jego stylu pisania i niedoróbek, wkurzając autora, on się denerwuje, krzyczy i rzuca mięsem, a ty wtedy zgrywasz mądrego i oddajesz mu rację, pozostawiając reszte publiki w pewności że on z siebie zrobił durnia a ty jesteś ten mądrzejszy :)
Film, choć w konwencji komiksu, to okazał się bardzo klimatyczny.
Jak można go porównywać do sieczki w postaci Blade?!
film mi sie podobał. Wczoraj w nocy leciał na tvnie i mimo wkurzających reklam obejrzałam go do końca. Jeden z lepszych filmów z Keanu. Lepszy od Matrixa 2i3. Polecam każdemu. i zgadzam sie z autorem wątku
Mi sie film tez bardzo podobał. Każde ujęcie jest dopracowane. Efekty świetne. Ale niestety... włos na głowie mi sie zjeżył kiedy przeczytałam 'gorące tematy', głównie obraźliwe. Nie rozumiem tego. Jeżeli ktoś nie lubi takich filmów, które nawiązują do przeszlosci religijnej, nadprzyrodzonych zjawisk itp to po co ogląda, a potem rzuca mięsem, przy okazji obrażając ludzi, którym film sie podobał?
Forum Filmweb coraz mniej mi się podoba ;/
9/10. muzyka świetna, aktorzy dobzi, ujęcia rewelacyjne, fabuła mnie wciągnęła, humor latwo mi podszedł.