6,1 29 tys. ocen
6,1 10 1 29285
4,3 9 krytyków
Cop Out: Fujary na tropie
powrót do forum filmu Cop Out: Fujary na tropie

2/10??

ocenił(a) film na 8

Czemu niektórzy z Was dają takie oceny? Ja się nawet uśmiałem, a ostatnio o to bardzo trudno (zwykle w filmach są mnie w stanie rozbawić jedna, góra dwie rzeczy). W każdym razie, ja może oceniłem wysoko (przez porównanie z różnymi filmami, które zdarza mi się oglądać), ale on na pewno na 2/10 NIE ZASŁUGUJE. Jak tak oceniacie filmy, to chyba nigdy nie widzieliście produkcji typu Special Dead, Fabryka śmierci: Krwotok, Striptizerki Zombie, Mordercze Kuleczki czy Zemsta Embriona. Te wszystkie filmy to horrory, tylko im się zdarza być tak żenującymi, a inne filmy to już muszą być naprawdę denne, żeby mieć taką ocenę. Nawet głupie Ratko: Syn Dyktatora ma 4,9 ze średniej.
Na koniec spytam: FILM OGLĄDANY Z LEKTOREM, Z JAKIMIŚ NIEDOROBIONYMI AMATORSKIMI NAPISAMI, CZY W WERSJI ORYGINALNEJ?

grisznik

Bo widzisz mój drogi, ktoś musi dać 2/10 aby inny mógł dać 8/10 ;)

Żarty żartami ale tu masz całkowita rację, film zasługuje na 8/10.

Ale nie o tym chciałam pisać, pytasz dlaczego niektórzy dają takie oceny - oto jest forumowe pytanie nr 1...

W czym leży sedno niskich ocen? Otóż wszystko zależy od tego jak ktoś jest nastawiony przed seansem - przykładowo: oczekujesz nowego objawienia Bruce'a, może nowa, lepsiejsza "Szklana pułapka", lepsze efekty, lepsze pomysły, kryminalna super komedia? I oto nadchodzi moment: wchodzisz do kina lub włączasz go sobie w zaciszu domowym, czekasz z wytęsknieniem na te efekty, wartką super przemyślaną akcję, na jupikajej etc.. A w efekcie oglądasz "Fujary na tropie" - oczekiwania pasują jak pięść do nosa, wkurzasz się, irytujesz i w efekcie targany silnymi emocjami lecisz na Filmweb i dajesz taką ocenę jaką wywołał w tobie efekt rozczarowania.

Ostatnio takie zderzenie oczekiwań w trakcie seansu filmowego miałam przy "Alicji w krainie czarów" lecz z oceną wstrzymywałam się pół roku, oglądałam do skutku bo nie chciałam być stronnicza tylko dlatego że się rozczarowałam.. Suma sumarum i tak nie oceniłam go zbyt wysoko, rozczarowanie okazało się być zbyt duże.

Pozdrawiam i życzę nie kierowania się w/w kryteriami pochopnych ocen :)