Nie rozumiem tak wysokiej średniej. Film był średni - mimo wielowątkowej akcji ciągnął się bardzo. Metamorfoza Generała z ateisty w katolika została słabo ukazana. Muzyka momentami do złudzenia przypominała ścieżkę dźwiękową z filmu "Troja" oraz zlepek innych hollywoodzkich motywów. Zdjęcia były okej, aktorstwo też. Ale film totalnie się ie wyróżnia. 5/10
a ja nie rozmiem jak mozna dawac 10 takim badziewiom jak: Maczeta 2, PA3, czy Oszukac Przeznaczenie. W tym momencie twoje kompetencje do oceny filmow sa slabe :)
@black_bastard
czego mozna wymagac od osob majacych lat -nascie, biore sie za filmy myslac ze to nastepny Transformers i spolka
No tak oceniam te filmy na 10/10 ale inne ambitniejsze również + lubię zawyżać oceny filmom + nie lubię transormersów ;)
Dlatego nie dziw się tym , którzy nie biorą pod uwagę twojego komentarza do filmu. Najpierw wyrób sobie gust , później wypisuj komentarze - nikt Ci nie zabrania oceniać nawet na 1/10 taki film jak ten , lub totalne chłamy 10/10 jak to robisz , ale nie bierz się za pisanie komentarzy , bo nie masz w zasadzie nic zasadnego do napisania . Co nie zabrania Ci oczywiście nie rozumieć filmów głębszych niż Maczeta . Może po prostu zostań przy nich i nie bierz się za filmy z przesłaniem , które wymagają czegoś od widza.
Nie musisz rozumieć, czasem, by coś zrozumieć trzeba pomyśleć, nieraz bardzo długo.... To proces, więc "nie od razu Kraków zbudowano". Ja wręcz przeciwnie - w pełni podzielam ocenę filmu, który dał mi dużo do myślenia, refleksji nad samym sobą a także pokazał, ze ludzie nawet o bardzo sprecyzowanych poglądach mogą się zn=mienić i to nawet o 180 stopni. Są jednak rzeczy, których z kolei ja nie potrafię zrozumieć, mimo, ze się nad nimi zastanawiam. W kontekście Twych postów mam dwie niejasności. 1. Skoro lubisz zawyżać oceny filmom, to jak można Twe oceny traktować na serio?To jeszcze jakoś pojmuję, ale 2. "Każdy film oceniam w innej kategorii", to już - dla mnie - zupełnie niezrozumiałe.... .
Przykro mi, ten film nie skłonił mnie do żadnej refleksji. Nieudolna kopia hollywoodzkich standardów.
na temat tego filmu bylo bardzo cicho a zasluguje na wielka uwage, bardzo mna poruszyl, genialna historia bardzo mocno grajacy na uczuciach to znaczy jesli jest sie osoba wiezraca bo ciezko mi stwierdzic jakie sa reakcje innych, szkoda ze nie promuje sie takich filmow tylko takie pokroju - wilk z wall street- bardzo nad tym ubolewam, bo cristiada pokazuje piekne idealy, szlachetnosc i oddanie w przeciwienstwie do tego co dzis mozemy znalezc w repertuarze. no ale jak widac teraz wiadomo co sie najlepiej sprzedaje sex narkotyki kasa to by bylo na tyle i wlasnie na tego typu filmy ciaga ludzi do kina, a filmy pokroju cristiady zostaja daleko z tylu chociaz zasluguja na najwyzsze uznanie, pokazuja prawdziwe wartosci