Byłem ostatnio na takich dennych filmach jak "Niewierni" , "Pamiętnik pozytywnego myślenia". Oczywiście sale były wypełnione po brzegi. Na premierowym pokazie Cristiady było może zaledwie 15 osób !!! Nie rozumiem dlaczego tak dobrych filmów w ogóle się nie reklamuje ani praktycznie nie pokazuje w kinach. Jest to film, który pokazuje nienawiść do Kościoła oraz jej konsekwencje. Dziś żyjemy w czasach gdzie ta nienawiść znów zaczyna niebezpiecznie coraz bardziej się uwidaczniać. Film szczególnie polecam młodemu pokoleniu, które nie zdaje sobie sprawy z ogromnej roli Kościoła na formację człowieka !!! 

ps. Jeżeli źle powiedziałem, udowodnij, co było złego. A jeżeli dobrze, to dlaczego Mnie bijesz?» (J 18, 23). 

Dlaczego nas tak nienawidzicie "postępowi" Polacy z jasnogrodu ? popatrzcie trochę wstecz i pomyślcie...
"Dlaczego nas tak nienawidzicie "postępowi" Polacy z jasnogrodu ?" 

Nie was, raczej instytucji kościoła wtrącającej się do wszystkiego i próbującej mówić ludziom jak mają żyć ( nawet tym którzy się z tym kościołem nie identyfikują ).
dlaczego nienawidzicie instytucji Kościoła?, mówią wam jak powinniście żyć, ale i tak robicie po swojemu.., jeszcze nikomu życie zgodnie z zaleceniami Kościoła, nie zaszkodziło, jedynym problem z tymi zaleceniami jest to, że czasem wymagają to wyrzeknięcia się swoich pożądliwości, i to, a nie słuszność tych zaleceń, się nam ludziom nie podoba..