Witam. Uważam, że film należy zobaczyć, by poczuć to, czym jest wiara w Boga; mały Jose daje 
temu świadectwo. Generał też. 
Scena z małym Jose to scena Drogi Krzyżowej, podobnie jak Chrystusa, jego też męczono przed 
śmiercią, też prowadzono przez miasto, by upokorzyć i pokazać innym, że to złoczyńca. Podobnie 
jak na Drodze Krzyżowej stoi Matka, która nic nie mówi - jest to bardzo wymowne, bo ona czuje i 
wie, w co wierzy jej syn; że umrzeć to dla niego największa chwała i radość. 
Z tego co wiem, to film nie może trafić na ekrany kin, ani w stanach, a promocja na Europę już się 
rozpoczyna /może w Polsce będzie w kinach w kwietniu/. Mam nieodparte wrażenie, że komuś 
przeszkadza ten film, bo... mówi o heroiczności katolików, o tym, jak bardzo kochają Chrystusa. 
Co prawda film ma mankamenty, ale w porównaniu z historią, k†órą opowiada. Ja osobiście 
bardziej i dobitniej pokazałbym wiarę tych, którzy walczą. Jak dla mnie za dużo walk i zabijania, 
choć przecież tak było w historii. Niemniej jednak poszerzyłbym sceny, podobnie jak scena z 
Jose. 
POLECAM TEN FILM!!! 
zapraszam na moją stronę, to można tam zobaczyć ten film :) www mettel pl /wstawcie kropki/