Cristiada

For Greater Glory: The True Story of Cristiada
2012
7,2 16 tys. ocen
7,2 10 1 15689
5,3 3 krytyków
Cristiada
powrót do forum filmu Cristiada

Piękny film...widoki nieziemskie meksyk w pełnej krasie, gra aktorska rewelacja bez patosu
za to wiele autentyczności, no a historia wciska w fotel ...tylko nie wychodzcie na
napisach...tam dopiero informacje ze wiekszość postaci to autentyczni ludzie a ich
historianie jest kolejna fikcja z USA...no i to odniesienie do współczesności....POLECAM i
dzięki sieci Helios za taki piekny film w dystrybucji..(a tak na marginesie tym co z
ideologicznych powodów nie dopuścili filmu do dystrybucji informacja ode mnie ja do
waszych kin juz nigdy nie pójde!!!precz z cenzurą drodzy "menagerowie" od cenzury
ideologicznej.Tylko Helios chociaż będę musiał jeżdzić do Gdańska a mieszkam w Gdyni...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
bogajarz

ale ja nie chce krasc, chce isc do kina i obejrzec za\12 zeta

DianPl

No cenzura ideologiczna to prawdziwa zmora.
Też mieszkam w Gdyni a ponadto jestem wielkim fanem Motorhead. I co? Na biograficzny film o Lemmym Kilminstrze ("Lemmy") musiałem się tłuc aż do Gdańska - na jeden jedyny pokaz! Panom od cenzury ideologicznej z gdyńskiego multikina należą się joby i faki!
Ale to jeszcze nic. Jako zboczony ekolog strasznie chciałem obejrzeć film F*ck For Forest. ANI JEDNEGO SEANSU W TRÓJMIEŚCIE! na szczęście w pewnym momencie kina studyjne się zreflektowały. Ale niesmak pozostał. Cenzura Ideologiczna sprawnie zbiera żniwo.
Ale szczyt nastąpił z okazji premiery Yes Men Fix The World. Na pokaz musiałem tłuc się aż do...ŁODZI.

STOP CENZURZE IDEOLOGICZNEJ !!!

ocenił(a) film na 9
Elmo_Is_Dead

Żartowniś z Ciebie w poważnym temacie, ale brawo i chapeau bas za styl.

camus_filmweb

Szczerze?
Ciężko taki temat potraktować poważnie.