Cristiada

For Greater Glory: The True Story of Cristiada
2012
7,2 16 tys. ocen
7,2 10 1 15689
5,3 3 krytyków
Cristiada
powrót do forum filmu Cristiada

Smutny film

ocenił(a) film na 1

Biedny Meksykański naród starający się obronić przed watykańskim okupantem i grabieżcą, niestety katolicka zaraza opanowała już umyły meksykańskich bojowników którzy zdradzając własną ojczyzne walczą w imieniu okupanta z własnym rządem i narodem, to bardzo smutny film.

ocenił(a) film na 9
Yazaki

z pewnością pochodzi Pan ze "szlachetnej " bolszewickiej rodziny uwrażliwionej na ludzkie nieszczęście.

Pozdrawiam serdecznie po katolicku.

ocenił(a) film na 8
Yazaki

http://www.troll.me/images/futurama-fry/not-sure-if-trolling-or-just-stupid.jpg

Yazaki

a twój mózg opanowała bolszewicka zaraza

maciekd_filmweb

Ojej! Kolejny mistrz ciętej riposty!

ocenił(a) film na 8
Yazaki

Inspiruje mnie postawa quasi ateistów, 'inteligencji narodu' , którzy domagają się respektowania swoich poglądów, jednocześnie wykazując postawę godną prostaków. Martwi mnie jednak fakt, iż walczą z wiatrakami, nie zdając sobie z tego sprawy. Yazaki - Jeżeli chciałeś być oryginalny, to zasmucę Cię: ludzie tacy jak Ty towarzyszą chrześcijanom od ponad 2000 lat. Bezskutecznie.
Pozdrawiam :33

ocenił(a) film na 10
Yazaki

Na wojnie 1920 roku też tak za komunistycznym ścierwem płakałeś???

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Yazaki

Yazaki- wykazujesz się tak daleką ignorancją oceniając ten film iż mogę śmiało rzec iż twój poziom wiedzy historycznej jest na absolutnie żenującym poziomie. Tak się składa iż jestem historykiem z wykształcenia i takich bredni jak "biedny Meksykański naród starający się obronić przed watykańskim okupantem i grabieżcą" dawno nie słyszałem. Ale czytałem o nich. Formułowała je agitka komunistyczna w czasach okupacji Europy Wschodniej. I jeszcze taka ciekawostka: wiesz jak nazwał swoje dzieci Meksykański minister Canabal? szatan, lucyfer i lenin. Dobra, nie chce mi się dalej marnować klawiatury na takiego imbecyla bez szkoły.

ocenił(a) film na 4
quovadis4

Mogę się nie zgadzać z kimś , ale jeśli prowadzę z nim dyskusję i używam takich sformułowań " nie chce mi się dalej marnować klawiatury na takiego imbecyla bez szkoły" to nie szanuję po prostu samego siebie , dyskutując z nim . Może to przemyślisz obrońco prześladowanych katolików , no chyba ,że wyznajesz zasadę "kto nie jest ze mną , jest przeciwko mnie i musi zostać zgnojony"

ocenił(a) film na 10
maciejacek

Oczywiście nie należy sprowadzać dyskusji na takie tory jak ja wcześniej, ale istnieją pewne okoliczności, które powodują iż używając takich określeń prowadzimy dyskusję do poziomu adwersarza- czyli do rynsztoku. Twierdzenie imbecyl (łc. imbecillus) odnosi się bezpośrednio do poziomu wiedzy oraz podstawowej "trzeźwej" analizy FAKTÓW odnośnie wydarzeń z początku XX wieku na terenie Meksyku.

quovadis4

Z tym historyzowaniem to trochę przesadziłeś. Rzeczywiście, Canabal nazwał swoich synów Lenin i Lucyfer - ale nie Szatan, bo miał on córkę - i nazwał ją Zolia Libertad, co było zlepkiem słów Soy La Libertad (Jestem Wolnością). Inna sprawa, że koleś miał mieć także farmę, na której byka nazwał "Bóg", dzika "Papież", a krowę "Maria", a osła "Chrystus"...

ocenił(a) film na 10
CyganFilip

Jeśli chodzi o wiedzę nt. Canabala, odniosłem się do dr. Kucharczyka jako do osobowego źródła informacji. Oczywiście- jeśli wystąpił błąd, dobrze że go skorygowałeś. Pozdr

ocenił(a) film na 10
quovadis4

I jeszcze jedno odnośnie mojego pierwszego postu: to był skrót myślowy dotyczący filmu- skoro już o nich rozmawiałeś. Ale widzę że trzeba dokładnie wszystko po kolei wyjaśniać. No cóż, czego ja się spodziewam...