czy ktoś wie gdzie można kupić taki teserakt? Chodzi mi o sklep z takimi modelami, np. z metalu. Orientuje się ktoś gdzie to można nabyć? Albo generalnie jakiś sklep online z takimi produktami..?
Widziałem taki ostatnio w Empiku za 15 zł. Na giełdzie stoją po 12, ale nie radze kupować od Wietnamców, 4 wymiar często nie wchodzi u nich tak jak powinien. Polecam powieszenie go na lampce lub koło monitora. Ciekawostka: Jak włożysz w niego np monetę, ta będzie się unosiła w powietrzu. Serio! Robi to wrażenie na rodzicach, babci itp.
A mógłbyś mi podać jakąś stronę, na której można kupić albo chociaż objerzeć takie bryły? Szukałam, szukałam długo i nic..
Masz rację Marek_jabol, najlepszy 4 wymiar robią Niemcy, a Chinczycy, Wietnamczycy i Hindusi robią kiepskie podróby.
Widzę, że dużo funu sprawia Wam nabijanie się ze mnie podczas, gdy ja pytam się jak najbardziej serio.
Odpowiedź miałaś w filmie. NIE MA W NASZYM ŚWIECIE CZEGOŚ TAKIEGO JAK TESERAKT. Nie można go stworzyć bo jest czterowymiarowy. W filmie nie mogli go nawet narysować. A trójwymiarowo to on wygląda tak (i żeby nie było pytań - wszystkie jego krawędzie są równe): http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Tesseract.gif