5,6 21 tys. ocen
5,6 10 1 20835
3,8 8 krytyków
Cube Zero
powrót do forum filmu Cube Zero

hymm

ocenił(a) film na 7

no no koncowka mnie mowiac szceze zaskoczyla, oczywiscie pozytywnie.
+ podobala mi sie gra informatyka
+ naszczesie wrescie wyjaslnili jak ludzie sie tam dostaja i z jakiego powodu(chociaz w 2 cz bylo to mniej wiecej pokazane)
+ podobalo mi sie rowniez pokazane oddzialywanie presji strachu na
ludzi tzn do czego sa zdolni
+ koncowka mi sie podobala, bo jest bardzo dobrze zmatowane wejscie do nastepnej cz
teraz minusy :(
- po co te tandetne efekty
- facet z tym sztucznym okiem, byl wrecz zalosny
- zolniez najwiekszy razaca postac w calym filmie, dlaczego poniewaz nie mogli wstawic (tak jak w 1 i 2 cz) goscia, ktory na koncu filmu hajny dostal i zaczal zabijac kazdego pokoleji, to zrobili zalnierza ktory che wszystkich rozwalic

polecam wszystkim ktorzy lubia serje cube. i tego typu filmy

emu_

"naszczesie wrescie wyjaslnili jak ludzie sie tam dostaja"

jak się tam dostają? odpoczątku byli tam po prostu wrzucani, jak śmieci do śmietnika - w tym nie ma tajemnic, ani rewelacji
może chodzi ci o 'po co się tam dostają'? - tego tez nie wiadomo - testy na ograniczeniach i dewiacjach mózgu nie są przekonującym argumentem - tak samo zachowaliby się ludzie, których zamknęło by się w stodole
zeby zbadac ludzki umysł nie trzeba budować wielkiego labiryntu, tylko przeprowadzić prostą symulację

"chociaz w 2 cz bylo to mniej wiecej pokazane"

nic nie było 'pokazane' - ktoś tylko zarzucił tajnym projektem, było kilka scen ze zmagazynowanymi ludźmi

"podobalo mi sie rowniez pokazane oddzialywanie presji strachu na
ludzi tzn do czego sa zdolni"

co pokazano więcej ponad pierwszą część? nic, a nawet o wiele mniej - w jedynce i dwójce ktoś się przeraźliwie bał, a ktoś dostawał świara - tutaj nie ma niczego takiego, żadnej psychologii, żadnej presji

"po co te tandetne efekty"

wolałbyś brak jakichkolwiek efektów? zabrał się za nie koleś, który potrafił je zrobić w ten, a nie inny sposób i to wszystko - fakt, przedstawiają dość średnią jakość, ale trzymają się stylu filmu

"polecam wszystkim ktorzy lubia serje cube"

doprawdy? to najgorszy film z serii, nie nudzi, ale też wcale nie ciekawi - wygląda po prostu, jakby ktoś chciał zarobić na tytule, ale nie miał nic do zaoferowania poza prawdopodobnym nawiązaniem do jedynki

ocenił(a) film na 7
Thunder_Blaster

nie skumales o co mi chodzi(faktycznie zle to ujalem),wiec chodzi mi o to w jakim celu sie tam znajduja pisza dla eksperymentu?? OCZYWISCIE ze wiadomo, nie wiem czy zauwazyles ale ta kobieta byla wiezniempolitycznym. cube mozna porowna(na bazie 3) do obozu koncentracyjnego, dlaczego SS wszystkich co wiedzili o nich zabijali. kto dostawal sie do obozow nie tylko zydzi ale inteligencja i wrogowie polityczni!!

w 2 cz bylo powiedziane (no wsumie w pierwszej tez) ze wszyscy co sie nie zgadzali z tym projektem zostawali usuwani, no i oczywiscie konstruktorzy!

co do psychologi bym sie klocil poniewaz byla tam pokazana tak jak w pierwszej i w drugie cz ale bylo

nie ale te efekty co wymienilem nie powinno sie znalesc bo psulo ta atmosfere cuba

a to ze jest najgorszym z seri to sie z toba zgodze bo 1 byla unikatem 2 rewelacyjna a trojka powstalo po to zeby mozna bylo zrzumiec dlaczego wogole zostal stworzony projekt CUBE

emu_

"w jakim celu sie tam znajduja pisza dla eksperymentu?? OCZYWISCIE"

co ty byś chciał eksperymentować, co?

"cube mozna porowna(na bazie 3) do obozu koncentracyjnego"

na siłe można...

"dlaczego SS wszystkich co wiedzili o nich zabijali"

to zdanie zaopatrzyłeś w znikomą ilość sensu, (przeczytaj swój post, zanim go wyślesz) ale i tak odpowiem: pozabijali wszystkich, gdy tylko wynaleźli skuteczną metodę

"kto dostawal sie do obozow nie tylko zydzi ale inteligencja i wrogowie polityczni!!"

poducz się historii - tam się dostawał każdy przedstawiciel odrębnego narodu, który stanął na drodze do podobju europy - niezaleznie od stanowiska, jakie piastował

"w 2 cz bylo powiedziane (no wsumie w pierwszej tez) ze wszyscy co sie nie zgadzali z tym projektem zostawali usuwani, no i oczywiscie konstruktorzy!"

tak, ale co z tego?

"co do psychologi bym sie klocil poniewaz byla tam pokazana tak jak w pierwszej i w drugie cz ale bylo"

zawołaj jakiegoś chłopaka z podstawówki, żeby za ciebie układał zdania - joke ;p
odpowiadając na pytanie - zero dramatów, zero dylematów - zauważ, że film skupiał się na operatorze sześcianu, na tym, ajkie decyzje on podejmował - więźniowie nie mieli żadnego znaczenia, ani żadnej roli - mieli tylko zabijać czas widzowi, aż do pojawienia się w kostce głownego bohatera

"nie ale te efekty co wymienilem nie powinno sie znalesc bo psulo ta atmosfere cuba"

?

"a to ze jest najgorszym z seri to sie z toba zgodze bo 1 byla unikatem 2 rewelacyjna a trojka powstalo po to zeby mozna bylo zrzumiec dlaczego wogole zostal stworzony projekt CUBE"

i dlaczego został stworzony? żeby uwięzić w nim kilku dziennikarzy i członków grupy 'ratujmy lasy ropikalne'?
zdaje ci się, że ktos zaprojektował, zbudował, a później ulepszał potężny system sześcianów po to tylko, żeby pozbyć się paru niewygodnych ludzi, których można by najzwyczajniej w świecie wrzucić do studni? tak czy siak skończyli by swoje publiczne zycie i dla ludności nie miałoby znaczenia, gdzie są
zastanów się jeszcze raz

ocenił(a) film na 7
Thunder_Blaster

nie chce mi sie tej wypowiedzi czytac po pierwszym twoim zdaniu. nie wyrywaj w polowie zdania bo w tym momencie traci swoj pierwotny sens
a co do mojej wypowiedzi wyzej to fakt troche bledow jest ale przynajmniej nie wyrywam pojedynze slowa

ocenił(a) film na 7
Thunder_Blaster

jednak przczytalem twoje wypociny bo zastanowilo mnie slowa "poducz się historii "
to chyba ty bedzesz sie musial poduczyc co nieco, bo glownym powodem dlaczego powstaky obozy koncentracyjne bylo usuniecie zydow(z wielu powodow a to ze byli innej narodowosci to jest tylko propaganda<jesli wiesz co te slowo oznacza>

a gdze spostrzegles wypiowiedz lub obraz przedstawiajacy gdzie operator sie bawi widokiem smierci tych ludzi ??

a co do moich wypowiedz to nie wiem czy zauwazyles ze jest to forum a nie esej do prezydenta!! :]

a do ostatniej twojej odpowiedzi na moj komentarz podtwierdzasz to ze nie umiesz ogladac filmu ze zrozumieniem. pomysl co sie stalo jak nkwd zabilo inteligencjie polska w katyniu? i paru nie wygodnych ludzi ?? osobe z pierwszych stron gazet?
i to ty pomysl nad niektorymi komentarzami, bo to z ta historia to musisz sam przyznac ze se strzeliles samobuja !!

emu_

"nie chce mi sie tej wypowiedzi czytac po pierwszym twoim zdaniu"

dobrze, nikt ci nie karze

"jednak przczytalem twoje wypociny"

to masz tak ubogie życie prywatne, że szwendasz się po forach i podbudowujesz się czytając pierwsze lepsze posty i obrażając je?

"to chyba ty bedzesz sie musial poduczyc co nieco, bo glownym powodem dlaczego powstaky obozy koncentracyjne bylo usuniecie zydow(z wielu powodow a to ze byli innej narodowosci to jest tylko propaganda<jesli wiesz co te slowo oznacza>"

no tak, ale to zdanie nie ma związku ani zmoim, ani twoim poprzednim postem

"a gdze spostrzegles wypiowiedz lub obraz przedstawiajacy gdzie operator sie bawi widokiem smierci tych ludzi ??"

niczego takiego nie spostrzegłem - a gdzie spostrzegłeś moje spostrzeżenie?

"a co do moich wypowiedz to nie wiem czy zauwazyles ze jest to forum a nie esej do prezydenta!! :]"

wątpie czy prezydentowi potrafiłbyś pokazać swoje umiejętności stylistyczne z lepszej strony

"do ostatniej twojej odpowiedzi na moj komentarz podtwierdzasz to ze nie umiesz ogladac filmu ze zrozumieniem. pomysl co sie stalo jak nkwd zabilo inteligencjie polska w katyniu? i paru nie wygodnych ludzi ?? osobe z pierwszych stron gazet?
i to ty pomysl nad niektorymi komentarzami, bo to z ta historia to musisz sam przyznac ze se strzeliles samobuja !!"

w ogóle nie rozumiem, co mi chcesz powiedzieć - zniż się do mojego poziomu i wytłumacz to jeszcze raz, normalnie zbudowanym zdaniem