Cube

1997
7,0 176 tys. ocen
7,0 10 1 175794
7,1 36 krytyków
Cube
powrót do forum filmu Cube

Jestem zawiedziony po obejrzeniu filmu CUBE ponieważ lekarka ma grzywkę nieodpowiednia do jej owalnej twarzy, policjant ubiera się w kolory które niezbyt pasują do jego ciemnej karnacji a uczennica jest odziana w stara kolekcje h&m! ogólnie w całym filmie są te same pokoje tylko zmienione kolory ścian!
Para która miała szanse na idealny związek została zamordowana.
To że został w filmie użyty układ współrzędnych kartezjańskich wiedziałem w pierwszych sekundach i wszytsko wiedziałem.

Ogólnie w tym filmie chyba chodzi o to, że świat realny jest beznadziejny.Co o tym myślicie?
nie polecam,beznadziejny, desperacki, fatalny, nieszczęsny, rozpaczliwy
badziewny, bublowaty, do bani, do chrzanu, do kitu, do niczego, dziadowski, jarmarczny, kiczowaty, nędzny, okropny, tandetny, zakichany,bez przyszłości.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
coach69

napisał ktoś z serialem "Gotowe na wszystko" w ulubionych. nie mam nic do Gotowch, ale ... CHWILA. MAM COS! Są beznadziejne ;p to podobni ebardzo do twojej wypowiedzi ;p

pzdr. :)

ocenił(a) film na 8
coach69

Tak, tak, tak. Wszyscy wiemy. Sorry, nie patrzylem na Twoje ulubione, ale moze ty lubisz filmy, gdzie wszyscy maja ladny makijaz, pomalowane oczy, no i modne ciuchy (to jesli chodzi o ubrania).
Jesli chodzi o moment z "para, ktora miala szanse na idealny zwiazek", to to morderstwo mialo zaskoczyc... Mnie przynajmniej zaskoczylo. Tu, wszystko fajnie, juz wychodza, nagle... bammmmmm.
Jesli chodzi o pokoje - przeciez mowili, ze sa te same, tylko sie kolor zmienial. W niektorych pokojach do tego byly pulapki. Ale czego sie spodziewales po niskobudzetowej produkcji? To nie jest film rodem z Hollywood, tu chodzi o cos wiecej niz ladny makijaz, to zeby wszystko bylo podane jak na tacy... Tu chodzi o zupelnie cos innego.
Tu chodzi mianowicie o to, zeby wprowadzic niepokoj i mysli typu: "A co, jesli cos takiego istnieje?" Poza tym, chodzi tez o budowanie klimatu. Film niskobudzetowy, a stal sie bardzo popularny.
A na zakonczenie: ja tez lubie ta scene w "Czterech Pokojach", jak baba podaje 38 (liczylem!) podobnych znaczen slowa "pala", ale chyba ty ja lubisz bardziej ode mnie, jesli piszesz tak: "Nie polecam, beznadziejny, desperacki, fatalny, nieszczesny, rozpaczliwy, badziewny, bublowaty, do bani, do chrzanu, do kitu, do niczego, dziadowski, jarmarczny, kiczowaty, nedzny, okropny, tandetny, zakichany, bez przyszlosci". Jak ja liczylem na "Czterech Pokojach", ze bylo tych "definicji" 38, ja policze teraz Twoje...
Naliczylem 20! Moim zdaniem to o 19 za duzo...

ocenił(a) film na 9
coach69

Jeżeli to co napisałeś na początku nie jest prowokacją an ironią czy Bóg jeden wie czym miało być no to tylko pogratulować poglądów.

Ogólnie w tym filmie chyba chodzi o to, że świat realny jest beznadziejny.// to akurat zostało powiedziane na samym końcu,

narzucałeś wiele negatywnych cech z których połową się nie zgadzam, z drugą natomiast szczerze nie rozumiem o co Ci chodzi,

ocenił(a) film na 10
coach69

coach69 jak chcesz SE obejrzeć idealnie dobrane stroje,fryzury i bogate wnetrza to wróc do oglądania Mody na Sukces,i nie napieprzaj na niskobudżetowy film który pod wzgledem napiecia i budowania klimatu bije na głowe nie jedną "holiłódzką" produkcje.

coach69

W tym filmie chodzi przede wszystkim to że każda osoba nieważne czy jest modnie ubrana, cholernie bogata lub upośledzona może zostać wciągnięta w takie piekło. Jeżeli nie podobał Ci się film tylko dlatego że postacie były ubrane w niemodne ciuchy to nie widzę sensu dla którego zamieściłeś/aś ten komentarz.

ocenił(a) film na 9
coach69

Dobre!
Na prawdę dobre. Mówić o ubraniach itp. komentując film psychologiczny. Mam nadzieję, że to tylko prowokacja, jak nie to na serio.. niech Ci ziemia lekką będzie..

`ogólnie w całym filmie są te same pokoje tylko zmienione kolory ścian!` i znowu dobre! brawa za spostrzegawczość.. tylko pozazdrościć. ale czego można spodziewać się po człowieku, który oglądając dreszczowiec patrzy na kolekcję ciuchów..
Tak się składa, że ta okrojona scenografia jest potęgą tego filmu. te same pomieszczenia podkreślają klaustrofobiczność całości. Nigdy nie wiadomo [dopuki nie odkryto systemu] czy w danym pomieszczeniu są pułapki, czy nie. Kolory odgrywają ważną rolę, np. czerowony źle wpływał na autystyczego faceta.

Parka z szansą. Spodziewałeś się, że zginą? Przecież w tych ostatnich chwilach nic nie mogło się stać.. a jednak.

Tak. myślę, że do tego, że świat realny jest beznadziejny trzeba było dochodzić podczas trwania filmu. I ta kwestia została, jako jedna z nielicznych, rozwiązana, przez słowa architekta bodajże.

Co do wyliczanki słów.. chyba chciałeś się popisać znajomością negatywnych określeń. Dużo. Brawoo. ale.. hmm.. nie dość, że nie pasują do tego właśnie filmu, to nawet do żadnego.
Bez przyszłości, z takimi komentarzami to Ty jesteś. Ten film, ma przszłość. Nawet na początku, gdy powstał, mimo niskiego budżetu osiągnął wielki sukces.

ocenił(a) film na 8
coach69

Przecież na kilometr ironią zalatuję. Więcej dystansu polecam :)

coach69

ok spokojnie:P tak to jest prowokacja wiec piąteczka dla spostrzegawczych ludzi;D
a czemu to napisałem? ponieważ denerwują mnie komentarze ludzi którzy własnie w pdoobny sposob do mojego komentują filmy nie znając sie na niczym.
pozdro;D

ocenił(a) film na 6
coach69

To pogratulowac bo wlasnie jestes jednym z nich :)

coach69

a skad mozesz wiedziec czy sie nie znam na niczym;> s.... :d

ocenił(a) film na 7
coach69

Z całą pewnością znasz się na ciuszkach;)

ocenił(a) film na 7
LuckyOne

ja mogę potwierdzić, że zna się lepiej niż wy wszyscy razem wzięci ;p prawie mi dorównuje ;p

ocenił(a) film na 7
coach69

"jarmarczny[...],zakichany,bez przyszłości"

Ha, ha, to przecież piękne! Nie wiem skąd to przejęcie większości odpowiadających, bo prowokacja nie zawoalowana, acz sympatyczna, bez impertynencji.

ocenił(a) film na 9
coach69

heheh, czegoś ty się nawdychał przed oglądaniem filmu, co?

ocenił(a) film na 9
Nicolis

hehe.... ale paru ludzi sprowokowałeś... :D

użytkownik usunięty
coach69

scyra prawda scyra prawda scyra prawda scyra prawda

ocenił(a) film na 9

hah... niby pozornie głupiutka wypowiedź spowodowała lawinę... po przeczytaniu pierwszej odpowiedzi zaniechałam czytania reszty pseudonaukowych wytłumaczeń dla zwykłej sabotażystki.