5,4 726  ocen
5,4 10 1 726
4,6 7 krytyków
Cud nad Wisłą
powrót do forum filmu Cud nad Wisłą
Rittner

Rittner dla ciebie wszystko co antykomunistyczne to słabe. Pewnie twój pradziadek walczył po stronie "wyzwolicieli masy pracującej, spod znaku czerwonego sztandaru." Pewnie marzył o tym aby Polska przegrała tę wojnę i stała się takim "rajem", jakim była Rosja bolszewicka, czy później radziecka. Rittner oświecę twój czerwony rozum kilkoma liczbami. W wyniku wojny domowej rozpętanej przez twojego guru oraz pewnie guru całej twojej czerwonej rodzinki zginęło ok. 30 milionów ludzi, w wyniku wielkiego głodu wywołanego przez następnego twojego guru zmarło ok. 15-20 ludzi, w wyniku fatalnego dowództwa w wojnie z dawnym sojusznikiem Stalina czyli Hitlera( dlatego nie pie.... głupot że komuniści nigdy nie kolaborowali z Niemcami nazistowskimi) zginęło następne 20 parę milionów ludzi. Następnie po II Wojnie Światowej swój wspaniały system przenieśli do Europy Środkowowschodniej gdzie wymordowali następne 1,5-2 milionów ludzi, następne jakby im mało było połowy europy- znacznej części Azji zapragnęli swoje brudne czerwone łapska położyć na półwyspie Koreańskim gdzie wymordowali następne 5-6 milionów ludzi , nie towarzyszu Rittner jeszcze im było mało to wzieli się za Kubę, państewka Ameryki Łacińskiej oraz Kambodżę gdzie w samej tylko Kambodży rządy Czerwonych Khmerów wymordowały następne ok 2 milionów ludzi z ok 5 milionów zamieszkujących ten kraj przed przeobrażeniem się jego w jedne wielki Obóz Śmierci. Wiec Rittner widać przed czym nas uratował mn. mój pradziadek walczący w tej wojnie tylko że mój dziadek w przeciwieństwie do twojego walczył po dobrej stronie

maciekd_filmweb

Bez personalnych głupot nie umiesz nic napisać? Może coś o filmie? USA zrzuciło na Kambodżę w czasie wojny wietnamskiej więcej bomb niż spadło w całej drugiej wojnie światowej (zabijając ponad milion ludzi, w tym czasie w Azji Amerykanie wymordowali ponad 4 miliony napalmem, pomarańczowym czynnikiem itd), w wyniku tego do władzy doszedł oszalały Pol Pot, który miał tyle wspólnego z komunizmem i Marksem, co Ty z erudycją. Potem, gdy komuniści z Wietnamu wypędzili Pol Pota, Jankesi zaczęli grubymi milionami wspierać Czerwonych Khemrów przez 20 lat, robiąc wszystko, żeby wrócili do władzy. Ale o tym pewnie nie wiesz.
W wyniku czystek w Związku Radzieckim straciłem pradziadka i jego ojca. więc proszę daruj sobie oświecanie mnie na temat Stalina/

Rittner

Czyli miałem rację twój dziadek był w NKWD

maciekd_filmweb

Jesteś prymitywnym głupcem, żegnam. Wszyscy zabici przez aparat Stalina byli w NKWD. Gratuluję.

Rittner

nie wszyscy ale znaczna część ofiar wielkiej czystki to NKWDziści i inni czerwoni zbrodniarze, faktem nie podważalnym jest że Stalin(największy zbrodniarz w historii naszej planety, Hitler przy nim to niewiniątko), wymordował innych zbrodniarzy (Jagoda, Jeżow, Tuchaczewski i wielu innych) a marszałek Piłsudski uratował życie np. Gomułce, gdyby nie wsadził jego do mamra to by nie przeżył czystki

Rittner

Wiesz kto to jest komunista "jest to ten co czyta Lenina, a kto to jest anty ten kto go przeczytał i zrozumiał" więc głupcem jesteś ty czerwony nazisto

maciekd_filmweb

czy ty się dobrze czujesz?

fioletowa_822

Dobrze się czuje a ty jak?

maciekd_filmweb

Czy można prosić o jakieś dowody na te twoje liczby wzięte z kosmosu? Szastasz nimi na lewo i prawo a nie podpierasz tego żadnymi argumentami, co powoduje, że ciężko brać cię na poważnie.

bonecrusher22

Liczby o których napisałem są udokumentowane w Czarnej Księdze Komunizmu.

maciekd_filmweb

Szanowny Panie maciekd_filmweb, żadne liczby, ani osoba reżysera mistrza spektaklu czy znakomita obsada nie zmienią faktu, że ten film z cyklu propagandy patriotycznej nie przekracza granicy kiczu.

muy_amable_chico

kiczowate to są te wasze komusze filmy.

maciekd_filmweb

Gdybyś był naprawdę patriotą, to strzeliłbyś sobie w ten swój pusty łeb kretynie.