PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4172}

Człowiek przyszłości

Bicentennial Man
1999
7,2 28 tys. ocen
7,2 10 1 27872
4,8 5 krytyków
Człowiek przyszłości
powrót do forum filmu Człowiek przyszłości

To był najgorszy i najgłupszy film jaki oglądałam. Czytałam opinię innych i niektórzy pisali że ten film porusza "sprawę istnienia ludzkiego" czy jakoś tak. Bzdura! Może ktoś dobrze myślał, ale jeśli chciał pokazać coś przekazać tym filmem to się nie udało, to była katastrofa!

_Majka_

Nikt nic nie chciał pokazywać tym filmem, albowiem jest to film na podstawie powieści mistrza fantastyki Isaaca Assimova.

oriental

Najgorszy i najgłupszy? To obejrzyj sobie np. MARTWĄ RZEKĘ. To dopiero głupota. A ten film był naprawdę spoko.

_Majka_

Na pewno go oglądałaś? Skoro on był tak "najgorszy i najgłupszy" to jakie filmy Twoim zdaniem aspirują do miana "mądrych i pouczających"?

ocenił(a) film na 9
_Majka_

katastrofa to są twoje argumenty...po prostu aż zatyka człowieka i chowa się w kącie jak czyta te twoje argumenty, po prostu nie wiadomo jak się przed nimi bronić, są tak powalające że każda dyskusja traci sens. cały świat staje się dzieki twoim argumentom lepszy i wspanialszy..a logika wylewa się z twych słów hektolitrami.

... no dobra, żartowałem(dla tych wolniej myślących).

ocenił(a) film na 8
_Majka_

Większość kobiet w ogóle nie ogarnia dobrego SF, bo nie mają zdolności myślenia abstrakcyjnego. To dlatego większość wynalazków jest dziełem mężczyzn. Do garów dziewko!

Canudo

Chyba się trochę zapominasz. Wyzywania kogoś nawet nie skomentuję. A co do twojej teorii to wyobraź sobie, że jestem kobietą i nie tylko lubię SF ale nawet zdarza mi się je "ogarniać".
A co do filmu to naprawdę poruszający szczególnie jeśli patrzeć na niego jako na filozoficzne i etyczne rozważania o człowieczeństwie. Nasuwa się pytanie co determinuje człowieka, co tak naprawdę kryje się pod tym pojęciem. Podobne myśli przywołuje też inny film "A.I sztuczna inteligencja", naprawdę wart zobaczenia. Tematyka robotów darzących do stania się człowiekiem jest wiecznie żywa choć mam nadzieję, że jednak w przyszłości nie będziemy mieć takich problemów

ocenił(a) film na 8
magsmy

Wyjdziesz za mnie? :)

Canudo

Cóż za propozycja. W zasadzie nie mam nic ciekawszego do roboty wiec zgoda :P

ocenił(a) film na 8
magsmy

Niestety w lipcu się żenię, a moja narzeczona nie lubi SF, więc co ja teraz pocznę?! :)

użytkownik usunięty
Canudo

Może nie jest to jednak Twój ideał kobiety? Ja tam lubię książki i filmy sci-fi. Wydaje mi się, że wiele kobiet ma takie zainteresowania, a to, że Ty trafiasz na bardziej "stereotypowe" kobiety w tym aspekcie, to Masz po prostu pecha;)

ocenił(a) film na 8

Lepiej ożenić się z prawie-ideałem, niż szukać ideału do 50. roku życia:) Powoli pracuję nad narzeczoną, np Avatar jej się bardzo podobał, co już jest małym krokiem w przód :)

Canudo

Zrób narzeczonej test: puść jej Gwiezdne Wojny, jak się nie spodoba, przepadła dla Ciebie :<

oriental

mówi się że przeciwieństwa się przyciągają a z doświadczenia wiem że czasem odmienne upodobania są ciekawsze. Oczywiście wszystko z umiarem

ocenił(a) film na 8
oriental

Gwiezdne Wojny? Przecież to nie jest SF, tylko space fantasy i to w dodatku dla dzieci. Rycerze, księżniczki, smoki i konflikt dobra ze złem.

użytkownik usunięty
Canudo

Ja też nie jestem fanką Gwiezdnych Wojen, podobnie jak i Star Treka (chociaż ten drugi można już zaliczyć do sci-fi).

Canudo

Moje wspomnienia z dzieciństwa właśnie zostały zniszczone, moje kochane GW. :< A space fantasy też można skrócić na SF ;)

użytkownik usunięty
Canudo

Avatar podoba się wielu kobietom, które klimaty sci-fi zazwyczaj omijają szerokim łukiem. Może któraś część Odysei Kosmicznej byłaby bardziej adekwatnym testem:)

Canudo

Oj, chyba niezbyt uważnie oglądałeś "Człowieka przyszłości". Ta kwestia była akurat w nim poruszona. Nie żebym chciał zepsuć Ci ożenek, ale pomyśl... ;)

ocenił(a) film na 9
Canudo

head shot:X

użytkownik usunięty
_Majka_

Twórcy zbyt swobodnie potraktowali adaptację powieści, przez co ucierpiał przekaz filmu.

ocenił(a) film na 9
_Majka_

Pooglądaj raz jeszcze, albo wróć do seriali ;)

ocenił(a) film na 9
_Majka_

czyżby IQ muszki owocówki??

ocenił(a) film na 8
_Majka_

Tak to jest, jak baba ma telewizor w kuchni. Plebanię oglądaj, z SF się nie męcz .:P