PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4833}
8,2 275 tys. ocen
8,2 10 1 275207
8,1 73 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Jeśli ktoś z wam grał w Vice City, zapewne pamiętacie pierwszą misję gdzie było trzeba użyć właśnie piły łańcuchowej? A także dom w którym Tony broni się przed ludźmi jakiegoś tam brata, również przypominam sobie bardzo podobny był do wykupienia w grze. Grałem bardzo dawno, jednak przepuszczam, że Rockstar w pewnym sensie inspirowało się Człowiekiem z Blizną.

Film dla mnie 10/10 uwielbiam A'la Pacino. Świetny aktor. Gangsterka również została przedstawiona w bardzo dobry sposób. W ogóle NIE żałuje, że go obejrzałem.

nildur

Cóż... Gratuluję spostrzegawczości ;)

O tym wiedzą wszyscy, którzy oglądali film i grali w grę ;)

PS. Zapomniałeś, że scena końcowa także jest bardzo podobna ( tyle, że ma inne zakończenie )

ocenił(a) film na 8
nildur

Tu nie ma się czego domyślać, bo sami to wiadomo. Poczytałbyś w necie, to byś wiedział.

ocenił(a) film na 8
raphiX

Sorry za to "sami" za słowem bo. Jakoś tak samo wyszło:)

ocenił(a) film na 8
nildur

Zacytuję Lisę Simpson: "Jesteś jak Krzysztof Kolumb - odkrywasz coś o czym miliony wiedziały już od dawna". Doinformuję Cię: autorzy Vice City poza filmem "Scarface" inspirowali się również serialem "Miami Vice" i filmem "Życie Carlita" (też całkiem fajna produkcja z Alem Pacino). Nie ma sensu tu omawiać podobieństw, bo w necie tego jest po prostu cała masa. Pamiętaj pierwsze przykazanie internauty "Google mym pasterzem - nie brak mi niczego".

ocenił(a) film na 10
pierwszy_wolny_login

Hmmm normalnie na innych forach przepuszczalnie poczulbym sie dotkniety bo powinienem zostac zjechany, ale tutaj rzucone przez Ciebie cytaty i zlote mysli, az daja wiecej do myslenia niz mozna by bylo przepuszczac. Jestem szczesliwy i bede teraz wiecej myslal, poniewaz musze pamietac, ze jest tu masa madrych kinomaniakow :))

ocenił(a) film na 9
nildur

"Jestem szczesliwy i bede teraz wiecej myslal, poniewaz musze pamietac, ze jest tu masa madrych kinomaniakow :))"

Piękna puenta :-)