PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=305388}

Człowiek ze stali

Man of Steel
2013
6,4 137 tys. ocen
6,4 10 1 136853
5,3 59 krytyków
Człowiek ze stali
powrót do forum filmu Człowiek ze stali

W IMAX 3D - lepszy dźwięk, efekty, ogromny ekran, ale czytałem, że akcje w filmie są bardzo szybkie i ciężko nadązyć za obrazem..(z powodu 3D)
Zwykłe kino 2D - gorszy dźwięk, mniejszy ekran, ale za to lepiej widoczne sceny akcji.

Według was co lepsze ???

lock_erz

ja proponuję CinemaCity 4dx ;)

ocenił(a) film na 9
emtec

No, ale przez pół Polski to ja do kina nie będę jechał... xd

użytkownik usunięty
lock_erz

Gdybym miał taką możliwość to bez wahania wybrałbym IMAX, mimo iż nienawidzę 3D.

lock_erz

efektów 3D w filmie całkowity brak, dlatego wybrałabym na twoim miejscu projekcje 2D :) możesz się wybrać do IMAX'a tylko ze względu na lepszy dźwięk i obraz, ale okulary 3D w przypadku tego filmu są zbędne :)

ocenił(a) film na 9
ewek513

Może być nawet ten brak efektów 3D, ale zastanawiam się czy 3D nie przeszkadza podczas szybkich scen akcji ...

lock_erz

No i co z tego że w IMAXie jest dużo lepszy dzwięk,i jakość,jak czasem jest tak głośno że przeszkadza to w oglądaniu ?
Czasem jest ok ( np Iron man 3 ) a czasem do dupy (Szybcy i wściekli 6 - czułem się jakby koła po mnie jeździły i po 15 min ,miałem dość seansu)

ocenił(a) film na 9
transformers567_fw

Mi ta głośność nie przeszkadza..;p Można wiedzieć o Imaxie w jakim mieście mówisz ??

lock_erz

Łódź Manufaktura

transformers567_fw

A orientujesz się może jak wypada porównanie IMAX i 4DX, gdzie lepiej obejrzeć będzie Człowieka ze stali?

ocenił(a) film na 7
ewek513

Podłączam się pod pytanie, z tą różnicą, że przez wadę wzroku nie widzę 3D, a obraz jest niebieski...

ewek513

To chyba inny film oglądałeś. Efekty 3D na Kryptonie stoją na najwyższym poziomie. W dalszej części filmu też jest ok.

Szejku

Zawsze mówią że nie ma 3D a jest.

kamilxxx09

Nie ma, bo jest to konwertowane 3D

Klocuch12

Filmu nie oglądałeś, a się wypowiadasz.

Szejku

Oglądałem.

Szejku

Ale jest konwertowane, więc to nie prawdziwe 3D, więc się nie wypowiadaj.

Klocuch12

Nie oglądałeś czereśniaku, więc nie oszukuj. To, że jest konwertowane, to nie znaczy, że nie jest 3D klocku.

Jeśli oglądałeś to powiedz jak Jor El porusza się na Kryptonie? Co mówi matka Kal Ela przed tym, jak musi się z nim rozstać?

Szejku

Nie wiem co ma oglądanie to oznajmienia, że to konwertowane 3D.

Klocuch12

troll

kamilxxx09

Ja troll? Zacząłem grzecznie a wy się narzucacie i tak wyszło. Nikt nie widzi różnicy między 3D a konwertowanym 3D, że jest ciemniejszy obraz przez szkiełka.

Klocuch12

Napisałeś, że nie ma efektów 3D, a są, proste. Nie masz racji mówiąc, że nie masz. Napisałeś, że oglądałeś film, a filmu nie oglądałeś, więc znów gadasz bzdury. Przeproś ładnie i skończ temat.

Szejku

Skąd wiesz, że nie oglądałem. 3D konwertowane to nie jest 3D, tylko jego żałosna imitacja dla mas żeby bilet drożej kosztował, więc znów gadasz bzdury. Przeproś ładnie i skończ temat.

Klocuch12

Bo wiem, że nie oglądałeś. Jak oglądałeś to odpowiedz na moje pytania dziecko. 3D konwertowane, to 3D, tyle, że konwertowane, także skończ już się ośmieszać. Ja ten film oglądałem i sceny na kryptonie miały jedne z najlepszych 3D jakie oglądałem.

Co za dziecko troll.

Szejku

Nie jestem dziecko mam 88 lat niedługo umrę, chyba wiem lepiej co jest 3D a co nie, żyję dłużej i znam się bardziej na tym świecie.

Szejku

Twoje argumenty "Bo tak" do mnie nie przemawiają.

Klocuch12

Film jest puszczany w kinach Imax w 3D. Film jest 3D i to jest fakt dzieciaczku.

Szejku

Wyrażaj się młody człowieku, konwertowane 3D różni się od 3D że nie są kręcone w 3D i ma ciemniejszy obraz przez szybki w okularach. Przykłady prawdziwych filmów 3D to avatar, prometeusz, hobbit.

Klocuch12

A jaki to ma związek ze sprawą? Ty stwierdziłeś, że Man of Steel nie ma 3D, co jest po prostu kłamstwem. Skończ dziecko.

Szejku

Bo nie ma, to film oryginalnie kręcony w 2D. Mam 88 lat, proszę mnie tak nie nazywać gnojku.

Klocuch12

Film nie ma 3D, ale jest puszczany w 3D. Dobra, widzę, że z upośledzonym dzieciakiem gadam, także nie ma to sensu.

Szejku

Nie jestem upośledzony chłopcze, film nie ma 3D.

Klocuch12

To czemu ogląda się go w okularach, a z ekranu wyłażą różne rzeczy dzieciaczku? Czemu kina zapraszają na pokazy 3D? Widzę, ze masz własny świat, gdzie MOS jest puszczany tylko w 2D.

Szejku

Film nie ma 3D.

Klocuch12

To czemu ogląda się go w okularach, a z ekranu wyłażą różne rzeczy dzieciaczku? Czemu kina zapraszają na pokazy 3D? Widzę, ze masz własny świat, gdzie MOS jest puszczany tylko w 2D.

Szejku

Film nie ma 3D. Rozdają ludziom okulary, żeby sobie mieli na inne seanse w prawdziwym 3D.

Klocuch12

Troll.

Szejku

Zero argumentacji. żegnam trollu.

kamilxxx09

Ja przegrałem? Wy pierwsi napisaliście Troll, czyli się poddaliście i nie macie nic do powiedzenia. Żegnam mało błyskotliwi ludziska.

Klocuch12

nara klocu

Klocuch12

Ciemny jestes ty.

kamilxxx09

Co to za argument? Mówiłem, że jest ciemny obraz, czy ty w ogóle przeczytałeś ZE ZROZUMIENIEM co napisałem?

Klocuch12

Troll

kamilxxx09

Haha ale słaba argumentacja. I kto tu jest trollem, ja czy człowiek który nie ma nic na poparcie swojej tezy?

Klocuch12

Troll.

Szejku

Haha już pękasz. Aż dziw, że tak mało inteligentnych ludzi tu jest... Zero argumentacji. żegnam trollu.

Klocuch12

Troll.

Szejku

Żegnam mało błyskotliwy człowieczku.

Klocuch12

Troll.

Klocuch12

powtarzasz się.