PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4323}

Czacha dymi

Brain Donors
1992
7,3 6,6 tys. ocen
7,3 10 1 6637
7,2 4 krytyków
Czacha dymi
powrót do forum filmu Czacha dymi

Film fajny, można się pośmiać, ale daleko mu do kultowych komedii typu głupi i głupszy, pani doubtfire albo kevin sam w domu. Mimo to polecam.

adikkce

Prowokator czy idiota!? Kevin sam w domu i Czacha Dymi to jakby porównać hamburgera z kawiorem. Ale jak się konsumuje hamburgery to potem ma się takie echo między uszami.

machina_2

Tu akurat porównanie jest nieadekwatne. Hamburgery są całkiem smaczne, natomiast gdy ponad 15 lat temu chciałem spróbować tego ponoć elitarnego kawioru, to nie dość, że puszeczka w kształcie i w wielkości puszeczki od pasty do butów kosztowała prawie 9 złotych (na dzisiejsze to jak 20 złotych), to nie tylko nikt w rodzinie tego nie chciał jeść, ale nawet wiejski pies łańcuchowy nie chciał. "Głupi i głupszy", choć to też oglądałem jeszcze na VHS, to zupełnie inna bajka, do pięt nie sięga "Czacha dymi".

ocenił(a) film na 6
JackHolborn

Psów nie trzyma się na łańcuchu!!!

Nina281

Psy na wsi nie są zimą ubierane w kubraczki, nie uczęszczają do psiego psychologa i nie śpią ze swoim panem pod kołdrą.

ocenił(a) film na 6
JackHolborn

A wsioki pozostaną wsiokami choćby ze wsi wyszły. I nie pisze tu o mieszkańcach wsi, bo wsioki są częstym zjawiskiem w miastach

użytkownik usunięty
adikkce

Czy kultowa komedia to film, ktory nagminnie byl puszczany w telewizji?

ocenił(a) film na 7
adikkce

Hahahaha.

adarutoshoppu

Co tu dużo mówić, film jest słabiutki! Ja tam nic śmiesznego nie widziałem...

ocenił(a) film na 7
Danger

No, ja ryczałam ze śmiechu...

Ale i tak bardziej rozbawił mnie pomysł, że "Głupi i głupszy" jest filmem kultowym XD