W sumie w tym filmi poczułem podobny klimat co w Berserku (anime), tyle że w Black Death nie ma potworów a w Berserku nie ma tematyki religijnej :)
wiem :P GDYBY serial został pociągnięty dalej to te wątki były by ukazane ;P choć i tak nawiązania lekkie były n.p "Ręka Boga", "Apostołowie" etc. btw. Co konkretnie oglądałeś? OVA czy tylko serial?
Tylko seirial, bo w OVA to bedzie to samo co w serialu prawda? Chyba nawet jeszcze bardziej ucięte ?
można powiedzieć że prawie to samo do 3 części OVA. W serialu nie było ukazane jak Gutts się uratował oraz same akcja ratowania Griffitha była okrojona ;p W OVie zostanie to w pełni wyjaśnione
Czyli ratowania Griffitha i moment jak Gutts się uratował jest / będzie w 3 częsci OVA? W sumie dla tych dwóch momentów mogłbym sobie obejrzeć.
Bądź co bądź zabraknie niektórych fillerów, być może i w większości pokaże to co serial ale tak jak pisałem, wątki które mają ZNACZNY wpływ na fabułę będą ukazane. Przynajmniej nie będzie czegoś takiego jak w serialu że w momencie kulminacyjnym urywa się nagle film :P i nie wiadomo o co biega ;]