Czarna Pantera

Black Panther
2018
6,7 150 tys. ocen
6,7 10 1 150183
6,5 68 krytyków
Czarna Pantera
powrót do forum filmu Czarna Pantera

Fanboje DC do budy!
https://www.rottentomatoes.com/m/black_panther_2018/

ocenił(a) film na 6

100% przy 44 recenzjach, średnia-8.6- ładnie!

użytkownik usunięty
adee

metacritic 88

ocenił(a) film na 5

Śmieszne lekko te cyferki, liczby. Bo ocena na RT póki co taka sama jak w przypadku np. 'Mrocznego Rycerza', a na MC nawet go niemało przebija. Poczekam z oceną do premiery, ale aż mi się nie chcę wierzyć w sens cyferek czasami ;)

zaorane

ocenił(a) film na 8

Ostatnio mają dobrą passę.

ocenił(a) film na 7

Teraz tylko czekać na "bunt" przedszkolaków spod znaku DC :P

ocenił(a) film na 5
SzalonyGoblin

już się chyba zaczął, na imdb średnia 6.7 przy 6 tys. głosów ;)

ocenił(a) film na 1

Bo na pomidorkach atak na ten film to rasizm.

ocenił(a) film na 6

Rotten Tomatoes to shit. Zobacz jakie dziela mają tam po 995 XD

ocenił(a) film na 6

Paddington 2 też 100% Marvel zaorany

ocenił(a) film na 8

no łaał.... jakże łoryginalnie...
To prowo stało się nudne z rok temu co najmniej - dzisiaj jest już tylko denne. Nie wiem co jest smutniejsze: to że fanatycy jednej marki nie chcą by druga również odnosiła sukcesy i nie chcą czerpać przyjemności z produkcji obu stron, czy to że ci fanatycy zdają się znać tylko i wyłącznie te dwie marki.

W kwestii wyników na RT i MT pozostaję sceptyczny, zwłaszcza że ciężko byłoby krytykować film o pierwszym czarnoskórym bohaterze (podobnie jak ciężko krytykom było krytykować pierwszy od dawna film o kobiecie-superbohaterce). Tym niemniej film i tak zapowiada się smakowicie. Pozostaje tylko czekać na seans.

użytkownik usunięty

Na RT dobra ocena - Patrz! Ten film doceniony przez krytyków, jest na pewno dobry, nie znasz się!

Na RT zła ocena - To jest tylko portal, liczy się WŁASNE zdanie! Ocena nie jest obiektywna

ocenił(a) film na 5

Nie jestem fanem DC, ani Marvela. Pojedynek ten, bądź też nawet wojna obu wytwórni i ich fanów mnie nie rusza (filmy dla odmóżdżenia, ogólnie co najwyżej średnie). Ale ocena Star Warsów (fatalny odbiór wśród widowni - tutaj się nie zrzuci winy na fanów Marvela i nieuzasadnionych hejtów) i Czarnej Pantery ewidentnie świadczy o kupowaniu przez Disneya recenzji wśród. Rottensy i Meta straciły już renomę, nosząc od 2-3 lat miano sprzedawczyków :) Często krytycy na obu tych portalach się powtarzają. Jest tylko inna miara oceny.