To dziwne bo choćby na RT film ma 100%! od Top Krytyków! Ja jeszcze filmu nie widziałem, ale to 5,9 to chyba jednak przesada.
A nie słyszałeś co się dzieje na RT wokół tego filmu? Negatywne opinie zakazane, także tam nie warto doszukiwać się sensownej oceny. W ogóle ten portal od dawna jest gów warty.
Może i RT to zły przykład, ale co powiesz na IMDb? Jakby nie patrzył jest to najpopularniejsza strona o filmach w całych internetach. Tam co prawda film ma ocenę "tylko" 7.1, ale jeśli sprawdzisz ilościowo jaką ocenę ile ludzi dawało (na IMDb taka opcja istnieje http://www.imdb.com/title/tt1825683/ratings?ref_=tt_ov_rt ) to złapiesz się za głowę. Mediana na poziomie 10? Pokaż mi inny film o takim wyniku. Gdyby z liczby ocen 1 odjąć 3 tysiące głosów (wraz zostawiłem 674), które podejrzewam są od fanboi DC i po prostu hejterów -średnia wzrosłaby do zatrważającego poziomu 8,6. A gdyby usunąć wszystkie jedynki, byłoby to ponad 8,9.
To teraz odejmij głosy fanbojów marvela, czarnoskórych którzy ubóstwiają ten film za samą tematykę i reszty poprawnego politycznie środowiska, którzy dają te 10 z miejsca, a dostaniemy rzeczywistą ocenę filmu.
Co nie zmienia faktu, że ocena na RT wcale nie musi aż tak zakłamana jak to jest w Twojej opinii. ;)