Czarna Pantera

Black Panther
2018
6,7 150 tys. ocen
6,7 10 1 150190
6,5 68 krytyków
Czarna Pantera
powrót do forum filmu Czarna Pantera

Ile zarobi?

ocenił(a) film na 8

Jak myślicie ile zarobi Black Panther?

Damian9900

Obstawiam jakieś 950 milionów

Damian9900

Nie ważne ile zarobi, najważniejsze żeby był dobry :)

ocenił(a) film na 8
Anakin_Skywalker

No właśnie

ocenił(a) film na 4
Anakin_Skywalker

Hahahahahahahahahahaha, powiedz to radzie nadzorczej WB XD

Damian9900

Gdyby fabularnie jego ostatnie sceny nie nawiązywały do Infinity War (a czego można się spodziewać po pierwszym trailerze IW), to za dużo by nie zarobił. To nowy bohater bez żadnego zaangażowania w poprzednie produkcje Marvela oprócz Civil War, więc nie oczekiwałbym cudów. Jak dla mnie maksymalnie 550-600mln, ale zainteresowanie IW może mieć przełożenie i na ten film więc wynik powyżej 650 mln nie musi być zaskoczeniem. Osobiście film w żaden sposób mnie nie zainteresował, w trailerach wieje nudą i odtwórczością, scenenografia "afrykańskiego Asgardu" jest wręcz odpychająca, kostium głównego superbohatera trąca kiczem, a o fabule nie wiadomo w sumie nic. Zapowiada się na najsłabszy film Marvela jak do tej pory.

nick_fantasta

Ale brednie :D

BruceParker

Z kostiumem może przasadziłem, ale w jaki sposób Black Panther ma stać się ikoną? Nie ma jakiś tam super mocy, postać równie nieciekawa co Hawkeye. A co do box office'u to Infinity War będzie z pewnością nawiązywać do tego dzieła więc zachęci to tych, którzy nie są do końca przekonani czy chcą iść na ten film. Mnie osobiście jego promocja odpchycha, może obejrzę kiedyś w TV.

ocenił(a) film na 4
nick_fantasta

Batman też nie ma super mocy ;) Nie no przesadzasz, mnie akurat Black Panther bardzo zainteresował w Civil War i cieszę się, że robią solowy film o nim. A jeśli chodzi o kostium to dla mnie ten z Civil War był o wiele lepszy od tego co widzieliśmy w trailerze.

Tomek_Gromol

Po tym jak skonczył sie Civil War żałuje że nie będzie Kapitana, a nawet Bucky'ego.

nick_fantasta

A mi się wydaje że finansowy wynik tego filmu może być zaskoczeniem z tego powodu że Afroamerykanie w Stanach pójdą na ten film tłumami! Taka niepozorna komedia - "Girls Trip" zarobiła grubo ponad 100 milionów bez większej reklamy a 90% stanowiła "czarna" widownia". Tutaj dojdą do tego dzieciaki i stali bywalcy filmów Marvela więc może być różnie!

ocenił(a) film na 7
Damian9900

640 milionów

ocenił(a) film na 6
Damian9900

obstawiam ok 250 w stanach i jakieś 350-400 poza.

ocenił(a) film na 6
Damian9900

Skoro Dr. Strange zarobił 677mln to ten film 700 mln może mieć już zapewnione. A wziąć jeszcze pod uwagę jakiś tam wpływ trailera Infinity War to może i pęknie 800mln. Raczej na pewno zarobi mniej od Strażników i Spider-Mana.

ocenił(a) film na 9
Damian9900

Obstawiam 900 mln dolarów napewo zarobi mniej niż Avengers wojna bez granic

Damian9900

W USA jest prognozowane ok. 330 mln. $ (otwarcie 120 mln. $), pewnie drugie tyle przyniosą rynki zagraniczne.

ocenił(a) film na 5
Damian9900

obstawiam najgorszy film MCU

ocenił(a) film na 9
Damian9900

Patrząc po wyswietleniach zwiastuna 15 mln wyświetleń napewo nie zarobi dużo 500-800 mln dolarów Avengers wojna bez granic będzie nie pokonana 124 mln wyświetleń zarobi od 1,5-3 mrld dolarów

Rafal350a

No z takim wynikiem bym nie przesadzał. Nawet tak wyczekiwane "Przebudzenie mocy" zgarnęło 2mld $. Avengers 3 może zgarnąć ponad 1,5mld $, ale do 2mld na pewno nie dojdzie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A skąd wiesz no może 3 miliardy dolarów trudno będzie ale teraz 132 mln wyświetleń to 2 mrld dolarów zysków pewne

Rafal350a

Wszystko się okaże już niedługo.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

nie tak nie dlugo avengers wojna bez granic za 77 dni ja iode koniecznie 5 razy na avengers wojn a bez granic

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

nie tak niedlugo za 77 dni avengers wojna bez granic w polsce ja ide koniecznie 5 razy do kina na avengers wojna bez granic a przynajmniej 1 raz musze pujsc na to do kina