Czarna Pantera

Black Panther
2018
6,7 150 tys. ocen
6,7 10 1 150190
6,5 68 krytyków
Czarna Pantera
powrót do forum filmu Czarna Pantera

Zeby nie bylo wątpliwosci, film mi sie nie podobał, głównie przez wszystkie te głupie gadki "chce by moje cialo spoczello w oceanie, jak ciala naszych przodkow co ich zniewolono" "tu bedzie zmieniac swiat, wykupilem te budynki".

W każdym razie, film dzieje sie po wojnie bohaterów, (przynajmniej tak mi się wydawało), więc:
1. Gdzie są avengersi którzy przeniesili sie do wakandy? brak jakiejkolwiek wzmianki, nic. Nawet dopuszczałem mozliwosc ze film dzieje sie miedzy wydarzeniami w civil war, no ale pantera zna sie z agentem, wiec ta teoria odpada.
2. W civil war, pantera sie pojawia, ale dopiero w tym filmie dostaje 'moc panterny' zwiazany z tymi kwiatami, czyli ze co, babol scenariuszowy? w civil war byl panterą na pół gwizdka?

Film w mojej ocenie był bardzo zgrabny do zabicia bohatera granego przez Serkina, później to już strasznie się męczyłem.

ocenił(a) film na 3
noiser1705

1. Winter soldier jest w 2 scenie po napisach.
2. Mial ja juz wczesniej, zostala mu zabrana zeby walka byla sprawiedliwa.

grzaneczka

1. super, nic z tego nie wynika bo nie wiadomo co zresztą avengersów przebywajacych na terenie wakandy, przypomne ze w wakandzie zmienia się król i dochodzi do etnicznych starć etc etc,
2. hmm, czyli musiał by ją mieć jeszcze przed śmiercią króla/poprzedniej czarnej pantery, to troche dziwne

noiser1705

1) Owszem, wynika. Pytasz "Gdzie są avengersi którzy przeniesili sie do wakandy" i to jest częściowa odpowiedź - Bucky przebywa w Wakandzie, najpewniej niedawno został wybudzony z kriostazy przez Shuri. MCU jest tak specyficzne, że wszystkie filmy są ze sobą powiązane, a między nimi wychodzą komiksy - tzw. prelude. Stąd wiemy, że Ant-Man i Hawkeye wrócili do rodzin i objęci są rygorystyczną kontrolą (wiadomo to także częściowo ze zwiastuna do "Ant-Mana", który dzieje się niemal równolegle do BP), a Cap i Falcon oraz Wanda są poza granicami Wakandy. Zostanie to wyjaśnione w Infinity War.
2) W CW T'Challa mówi, że jest Czarną Panterą i obrońcą Wakandy, a teraz (po śmierci ojca), został TAKŻE królem. Więc tak, miał ją przed śmiercią ojca.

Bianka_Lg

Dziękuje!