PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143622}

Czarna księga

Zwartboek
2006
7,4 11 tys. ocen
7,4 10 1 11270
7,2 11 krytyków
Czarna księga
powrót do forum filmu Czarna księga

Witam, poszukuję tytułu filmu. Akcja działa się podczas Drugiej Wojny Swiatowej. Rodzina (chyba
zydowska) musi uciekac do Szwajcarii( z tego co pamiętam, a moze do Szwecji). Przyjaciel rodziny
okazuje sie zdrajca, zostaje nazista i zdradza miejsce ukrycia cennego obrazu w domu rodziny.
Niemcy bardzo chca sie pochwalic tym obrazem przed wysokimi ranga oficerami i nakazuja go
odzyskac temu przyjacielowi rodziny. Na koncu rodzina odzyskuje obraz, ktory byl ukryty w
portrecie ojca, dostajac go w prezencie.

SLIMAKERS

Wita, z pewnością chodzi Ci o ten film. Link poniżej:
http://www.filmweb.pl/film/M%C3%B3j+najlepszy+nieprzyjaciel-2011-611019
Pozdrawiam

Texas666

szukam filmu!
Nie wiele pamietam, ale kiedyś widziałam go w tv.
Film jest o mężczyźnie, który razem z dziewczynką uciekał przed jakims facetem. Oni chyba mieli jakis dar, potem pamietam tylko jak on znalazł dziewczynę, z ktorą chyba kiedyś był i ona myła się w hotelu pod prysznicem on ja podgladał, a potem sie tam całowali. musieli dalej uciekać z dziewczynką a na końcu ta jego "dziewczyna" ich wydała bo trzymała się z tym co ich ścigał. Ale ona tego troche załowała. nie pamietam za duzo, ale na początku chyba było że ta dziewczyna z kąśtam uciekła, chyba miała grzywkę, ale na pewno brunetka.

poszukiwaczka200293

Witam,
z przyjemnością bym Ci pomógł ale w tej sytuacji potrzebowałbym więcej szczegółów :) To co napisałaś jest niestety ogólnikowe i można dopasować do wielu filmów produkcji amerykańskiej :)
Pozdrawiam

Texas666

Dzięki za pomoc. Niestety nic więcej nie pamiętam, był już dawno i całego nie widziałam. A jakie tytuły przychodzą Ci do głowy? Może dzięki temy znajdę :)

SLIMAKERS

Poszukuję tytułu filmu. pomocy!

Film opowiada o chłopcu mieszkającym w Nowym Jorku, który ma pewne problemy ze sobą z nawiązywaniem kontaktów itd. . jego mama ma galerie sztuki, w której on pracuje wraz ze swoim kolegą-gejem. w najbliższych kontaktach jest z babcią, która go rozumie. rodzice myślą, że jest z nim coś nie tak. chodzi do pani psycholog, która z nim rozmawia i biega po central parku.
Mogę podać więcej szczegółów jeśli będzie trzeba.
Błagam pomóżcie, poszukuję go od dawna!

użytkownik usunięty
wero17nika14

Próbowałem odszukać film, o który pytasz. Myślę, że pomoże Ci ten człowiek. Polecam: http://imadork.hubpages.com/hub/Whats-That-Movie Pozdrawiam

wero17nika14

"Kiedyś to zrozumiesz"
Pozdr;)

ocenił(a) film na 6
SLIMAKERS

Szukam tytułu filmu, proszę o pomoc:)
Bohaterką filmu jest Azjatka, akcja toczy się w USA. Dziewczyna zostaje zatrzymana przez policjanta na motocyklu z powodu jakiegoś drobnego przestępstwa. Policjant znęca się nad nią psychicznie, a potem obiecuje ją puścić wolno w zamian za seks. Dziewczyna zabija swego dręczyciela, przebiera się w policyjny mundur, wsiada na motor i odtąd sama wymierza sprawiedliwość. Film ma tragiczny finał, w klimacie przypomina nieco "Upadek" Joela Schumachera.

ocenił(a) film na 7
300magia

Chodzi ci o ten film, którego bohaterką jest Amerykanka, akcja toczy się w Azji. Dziewczyna zostaje zatrzymana przez motocykl na policjancie z powodu jakiegoś drobnego przestępstwa. Policjant znęca się nad nią psychicznie, a potem obiecuje ją puścić wolno w zamian za 7 (któraś tam). Dręczyciel zabija dziewczynę, przebiera się w policyjny mundur, motor wsiada na niego i odtąd sam wymierza sprawiedliwość. Film ma tragiczny finał, w klimacie przypomina nieco "Upadek" Joela Schumachera, gdzie widać białe napisy na czarnym tle.

Takich filmów jest ch... tzn. dużo.

ocenił(a) film na 6
terrorystan

Zanim użyjesz funkcji kopiuj-wklej, naucz się czytać. Przydałoby się też rozważyć, czy Twoja wypowiedź wnosi cokolwiek konstruktywnego.

ocenił(a) film na 7
300magia

Kopiuj i wklej to 2 funkcje, nie potrzebuję się uczyć czytać. Wnosi coś moja wypowiedź, bo takich filmów jest mnóstwo. Naucz się się korzystać google.

SLIMAKERS

Witam.Poszukuję filmu którego akcja toczy się podczas wojny bodajże na Bałkanach.Jest demonstracja uliczna i przyjeżdzają czołgi by ją zakończyć.Ludzie rzucają pod gąsienicę czołgów lalki które przypominają dzieci lecz niewzruszeni żołnierze jadą dalej.W pewnym momencie pod gąsienice czołgu trafia dziecko.Następnie akcja przenosi się do psychiatryka,bo tam zostaje umieszczony żołnierz, który rozjechał dziecko,ponieważ po tym wydarzeniu doświadczył traumy.Tam właśnie poznaję kobietę-również pacjentkę zakładu w której się zakochuję.Okazuję się,że owa kobieta to matka zamordowanego przez niego dziecka która trafiła do zakładu,ponieważ przechodzi depresje ze względu na śmierć syna.Kiedy dowiaduję się całej prawdy (bodajże żołnierz sam przyznaję się do tego-oczywiście to była nieumyślna zbrodnia) o tym,że właśnie ten człowiek jest odpowiedzialny za śmierć jej dziecka,ucieka z ośrodka do rodziny na wieś.Facet jednak jest tak bardzo zakochany i zdesperowany,że postanawia ją odnaleźć.Kiedy już mu się to udaję lecz kobieta nienawidzi go z całego serca.Żołnierz jednak nie odpuszcza śpi w okolicznej szopie,pomaga w gospodarstwie jej rodziny jak tylko może byle tylko zaskarbić sobie miłość dziewczyny.Po długich staraniach ostatecznie mu się to udaję.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi,naprowadzenia itp.

Enwues

Nie w temacie ale sorki, muszę zapytać : "Tam właśnie poznaję kobietę-również pacjentkę zakładu w której się zakochuję." i 6 dodatkowych razy - co Ci się stało z tym "ę' ?

Rajwant

Poszukuje od dłuższego czasu tytułu filmu którego urywek kiedyś widziałem w telewizji. Opowiada on o pewnym zdolnym uczniu który mam problem z otrzymaniem stypendium z powodu słabej oceny z wf-u. Okazuje się, że jest to zemsta nauczyciela wf-u na polonistce tego chłopaka, gdyż kiedyś przez nią zdolny koszykarz nie mógł przejść na zawodowstwo gdyż ona wystawiła mu 1 z polskiego i teraz musi pracować w sklepie. Czy ktoś zna tytuł tego filmu?