PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836049}

Czarnobyl 1986

Chernobyl
2021
4,8 11 tys. ocen
4,8 10 1 10798
Czarnobyl 1986
powrót do forum filmu Czarnobyl 1986

Bardzo dobry film

ocenił(a) film na 10

Cały ponad dwu godzinny film bardzo dobrze mi się oglądało na wstępie już polecam gorąco ten film, bardzo dużym plusem jest przedstawiona historia (na faktach) od strony pierwszych osób które miały styczność z wybuchem, czyli strażaków, w filmie jest sporo emocji, parę razy aż się łezka w oku kręciła, jak na budżet przeznaczony na film wszystko było bardzo dobrze i fajnie odwzorowane, na pewno trzeba pochwalić sposób nagrywania ruch kamery kolory wszystko daje bardzo dobry efekt. Jeszcze raz wszystkim gorąco polecam film na pewno nie będziecie żałować tych 2h przeznaczonych na ten film.

ocenił(a) film na 6
Rahiiim

Bardzo średnie, propagandowe kino... Historia raczej nie jest angażująca i na faktach, za to przewidywalna i pełna patosu. Tematykę zgłębiam od 25 lat i trochę mnie ten film wynudził, ale choć klimat i odwzorowanie smaczków jest w porządku :)Z pewnością nie 10/10, bo do arcydzieła, czy filmu bdb mu daleko.

ocenił(a) film na 5
Rahiiim

Jakie emocje ? Ziewanie raczej. Ale co kto woli.

Rahiiim

Słaby film. Nie czułem ani emocji ani grozy sytuacji. Często przyspieszałem akcje w filmie bo robiło się nudno. W wersji z HBo to mialem ciary jak oglądałem a tutaj ziewalem.

ocenił(a) film na 8
Filbo

Widocznie dźwięk licznika Geigera, dodany w produkcji HBO do niektórych scen, powoduje u ciebie szybsze bicie serca. W rzeczywistości jednak narażanie się na promieniowanie wygląda tak jak tutaj - w ciszy, nieświadomie.

ocenił(a) film na 3
karlolek91

No masz rację, bo w tym konkretnym filmie liczników Geigera nie używali, a sama groza promieniowania była oddana za pomocą kolorów oraz mimiki bohaterów.

Rahiiim

W tym filmie jedyne co jest pewne to ogromna dawka ruskiej propagandy :) fajny był ten reżim, taki nie za reżimowy ;)