Jak zwykle zaglądam tutaj już po obejrzeniu filmu aby pośmiać się z waszych bystrych wywodów. Sprawdzałem setki filmów na tej stronie już obejrzanych bo nie mogłem uwierzyć że dosłownie każdziusieńki jest pojechany że dno, beznadzieja i że śmieszny. Teraz już jestem pewien że ne ma dobrej recenzji te kilka osób które próbuje ratować i ostrzega by nie sugerować się tym nie może się przebić przez te wylane żale.
Ale odnieśmy się do tego konkretnego.
Mówicie ,,strasznie przewidywalny'' - no jaaasne przecież polak przewidział że jak coś ich atakuje to będą uciekać. Jesteście tacy bystrzy i inteligentni przewidzieliście to że jak jest zagrożenie to się ucieka. Pewnie by film bym ,, nieprzewidywalni'' powinni nagle w tym Van-ie się zgadać że działa im WIFI i jakby nigdy nic wstawiać na facebooka zrobione zdjęcia podczas gdy ktoś stara im się dostać do tego wozu. Mogliby też zrobić sobie kawę i zagrać w karty (to by było nieprzewidywalne prawda ? ) a tak to po prostu zaczęli uciekać w sytuacji zagrożenia ,,skandal;; prawda ?
piszecie ,,słabo nakręcony'' - cokolwiek to znaczy (bo słabo to sobie możecie budzik nakręcić taki starodawny i wtedy wam może rano nie zadzwonić) no ale cokolwiek to oznacza to oczywiste jest że wy byście ,,mocniej nakręcili '' (mówiąc tym dziwnym określeniem) film np jak myjecie zęby rano i to pewnie byłby klasyk światowy , no bo przecież wy to nakręciliście ,, ja to się znam '' a nie jak reszta.
,,wcale nie straszny'' - a co jest w XXI wieku straszne ? duchy i dziwne postacie zmutowane coś jak tutaj te są śmieszne albo dają uczucie obojętne bo są nierealne, gore i inne masakry są raczej obrzydliwe i można je oglądać ale czy są straszne ? co jest straszne jak ręka odpada albo mózg ? straszny to może być jedynie klimat własnie opuszczonego miejsca nocą, nagle pierdyknięcie jakiegoś hałasu ale to przestraszyć się idze bodźcem słuchowym bo jest cisza a tu nagle sru (jak się ma kolumny a nie pierdziawki biurkowe ewentualnie słuchawki) co by musiało być w takim filmie oprócz napięcia jakiegoś aby był ,,straszny '' musieliby powiedzieć że facebooka likwidują ? albo że kościoły zamykają ? no nie wiem pal sześć.
,,iloraz inteligencji na poziomie .. itd '' wiem że naturalnie wy byście usiedli w takiej sytuacji na środku z latarką, wzięli mapę rozrysowali sobie drogę, ustalili sobie miejsca odpoczynku, może po drodze jakieś zdjęcia zrobili, a zamiast uciekać pewnie czekali na lawetę nie wiadomo skąd ewentualnie chodzili i liczyli te psy i niedźwiedzie, ba od czego jest ta inteligencja. Typowy polak robi w gacie jak go złapiesz za fraki na ulicy a co dopiero jakby naprawdę groziło mu coś takiego jak w filmie, nawet by połowę głupich rzeczy nie zrobił jak aktorzy bo by go tak sparaliżowało że by w ogóle nie mógł uciekać. Ewentualnie by myślał czy uda mu się przeżyć bo musi napisać potem na filmwebie zza klawiaturki jaką to inteligencją się wykazywał ,,nie to co te ludziki na filmach'' pfff.
Ogólnie to jesteście śmieszni, fajni i zabawni, nie można każdego filmu wielbić, ja również widziałem lepsze ale ten jest co najmniej DOBRY bo bo nie latały duchy, nie darli się cały film, nie cięli i nie gwałcili jednocześnie w kałużach krwi. Ogólnie zachowania bohaterów nie były przesadzone nawet trochę szkoda że jakieś tam mutanty były lepiej jest jeszcze jak jest normalny morderca co ściga ale absolutnie to nie był film który trzeba odradzać !
Ludzie proszę Was nie sugerujcie się z góry ocenami bo przegapicie wiele ciekawych filmów a teraz już lepsze nie będą wychodzić bo wszystko jest napakowane efektami specjalnymi matrixy , sriksy i jakieś władcy pierścieni. Jak będziemy tak wybrzydzać to nigdy żadnego filmu nie obejrzymy.
Oglądać sami a POTEM tu zajrzeć jak ja i poczytać jaki to ,,był nudny'' jak to ludzie ,, zasnęli czy zmarnowali 1.5 h życia '' (tekst na topie teraz) szkoda że biedactwa nie wyłączyli od razu tylko się męczyli te 1,5 h to daje do zrozumienia że jednak jakoś oglądali.
Tragedia narodu polskiego. Ocena ? 7/10 na pewno, bo pomysł jest, wszystko co robią mogło się wydarzyć na prawdę i nie bardzo widziałem nawet inne wyjście jak to czasem się układa swój plan podczas oglądania, no potem nie potrzebnie pokazali te stwory ale tez nie za bardzo bo ciemno było to się film nie obrzydził. Pobieram sobie teraz w Blu Ray i zostaje w kolekcji. I czekam na te ,,porządne produkcje'' tych pseudo znawców tematu i wyroczni.