Nie radzę pytać o takie rzeczy na filmwebie. Tu są sami wielcy krytycy i zgrywający nie wiadomo kogo znawcy, którzy to wiedzą wszystko o kinematografii i nic nie jest w ich guście, a broń Boże filmy od 1989 w górę.
hhhmmm koperyto moze masz racje ale jak widze wiekszosc komentarzy zlych to nie kasuje lub nie sciagam danego filmu tylko trzymam na czarna godzine ;) jak juz nic nie mam do ogladania troche tych filmow ogladam nie jest mi niestety dane chodzic do kina wiec korzystam z "internetowej wypozyczalni filmow" ;/....niestety :(
Nawet na czarną godzinę, co ja mówię - nawet, jeśli spłoną wszystkie inne filmy - nie polecam tegoż knota ruszać.
czyli mam rozumiec ze to kolejny film w ktorym mlodzi ludzie uciekaja po ciemnych katach przed maniakiem z siekiera i gwozdziami zamiast zebow gdzie tepota tejze mlodziezy przechodzi ludzkie granice i wiadomo ze niema zasiegu w telefonach...tosz to czarnobyl ;]
Film jest bardzo dobry, warty wydanych pieniędzych. Sceny z miasta są wspaniałe. Trochę naciągane z ludźmi, którzy uciekli i zabijają, ale fakt katastrofy jest ogromny. Jestem pod wrazeniem. Właśnie wrociłam z kina i daje 8/10.
Jak najbardziej, a dodaj do tego jeszcze mrok i trzęsącą się na wszystkie boki kamerę, a otrzymasz pełny obraz filmu. Naprawdę, drogi kolego, nie polecam.
druga część filmu tak mniej więcej wygląda, pierwsza była lepsza, choć widziałem sporo innych, gdzie tępota jest dużo bardziej porażająca, tutaj nie wychodzi to tak zle a z telefonami trafiłeś, te nie działają w żadnym z tego typu filmów, ew. jeszcze się zalewają wodą i potem przestają działać ;p
Bardzo fajny:) Warto obejrzeć jeśli lubisz horrory bez krwi, a z napięciem to naprawdę dobra rzecz ;)
moja recenzja, jeżeli chcesz opisu dłuższego niż jeden wyraz: NIE. http://tworpis.pl/kinoteka/czarnobyl-reaktor-strachu-czyli-o-tym-jak-kijow-stal- sie-ladnym-miasteczkiem/