Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

6/10

ocenił(a) film na 6

Film nie jest zły.Jak czytam opinie że jest mocno naciągany to powiem tak.
A jaki Horror nie jest naciągany
Każdy film to bajka by uciec od szarej rzeczywistości.

użytkownik usunięty
chelsea_6

to może powinno być tak: ten film jest słaby i zwyczajnie głupi?? :)

Najlepsza scenka była jak ten ich przewodnik rusek wziął pistolet i poleciał nie wiadomo po co i na co i czemu, w nocy (skoro wiedział, że te dzikie stwory wychodzą w nocy) wprost by go zeżarły. To była tak nieprawdopodobnie głupia scena, że wymiękłem.

Powiem tak: lubię niskobudżetowy film, ten tutaj miał szansę na coś na prawdę niezłego ale skończył się niczym. 3/10 to max.

ocenił(a) film na 5

obydwoje macie po części racje. ale mając przed sobą dorosłego widza nie kręci się takich scen hehe.. wojak rusek poszedł zbawiać świat w ciemna noc to takie naciągane bo był w siłach specjalnych więc powinien racjonalniej myśleć a nie zachowywać się jak szczeniak z pistoletem :)

"rusek" mówił o zwierzętach wychodzących w nocy, myślę, że gdyby wiedział o mutantach w ogóle by nie organizował wycieczek. sam fakt, że "lekarze" zamykają usta dziewczynie, która jedyna ocalała i wrzucają ją do celi z mutantami pokazuje, że usuwali każdego, kto o tym wiedział. dlatego mniemam że "rusek" nie wiedział, że czeka ich tam aż taka niespodzianka. śmieszniej by było gdyby wyszedł bez broni. facet był wojskowym trudno by srał w portki razem z turystami. mnie tam nic nie rozbawiło. a mogę wskazać kilka filmów, które miały straszyć a pękałam ze śmiechu np. REC

użytkownik usunięty
imme3

hmmm już wcześniej pisałem: to nie czasy Stalina gdzie nikt słowem by nic nie pisnął. Raczej ktoś by wypaplał, że coś się dzieje dziwnego w strefie..

Ehhhh szkoda, że ten film to taka lipa. Pamiętam parę lat temu ostro wkręciłem się w tematykę miasta Prypeć. Stąd mój zawód przeogromny tym marnym filmem :(( . I w sumie wciąż jestem zafascynowany jak to teraz tam wszystko wygląda. Muszę się tam kiedyś wybrać :D.

NIEEEEE dzięki uprzejme dzięki ale nie :) - nie chce nic w stylu REC bo to totalny crap :) Muszę obejrzeć: "28 tygodni później". Lubię filmy o zombiakach :) szkoda że nie ma ich za wiele. A najlepszy to serial wiadomo: "The Walking Dead" :) choć sezon2 cały do wyrzucenia się nadaje ;/

ocenił(a) film na 4
imme3

Na pewno wiedział, że to coś więcej niż zwierzęta. Ktoś wyrwał kable w samochodzie, a na dodatek wcześniej znalazł w bloku wygaszone ognisko. Jeszcze ciepłe. Było widać, że to go zaniepokoiło.