Obniżona? Dobry film? Spodziewałam się filmu na zasadzie prawdziwej historii. Czyli jak mogło wyglądać to wszystko, całe przygotowania do wyłączenia reaktora, wszystkie pomyłki i zaniedbania oczami scenarzystów. Sama wikipedia jest ogromnym źródłem materiału na scenariusz.
Ewentualnie po orginalnym tytule spodziewałam się, że będzie to wywiad np z jedną z osób, które ocalały. Np. dziennikarz przeprowadza wywiad z osobą umierającą, która chce aby wspomnienia tamtego dnia poznał świat aby zapobiec kolejnej takiej katastrofie.
Zamiast tego dostałam przygłupi, durnowaty horror z jeszcze głupszymi nastolatkami, z zombie i masową histerią. Owszem spodziewałam się, że to będzie horror, ale nie tego typu 'dzieło'.
Horrory są kiczowate i głupie, ale ten przeszedł maksimum kiczu i głupoty. Spodziewałam się prawdziwego filmu, a nie paru głupich amerykańskich małolatów co sobie popiszczą i będą uciekać przed tajemniczą zjawią, która ich po kolei zabija.
Ten film to brak szacunku. Teraz durnowate pokolenia będą myślec, że w Czarnobylu to ludzie zgineli, a potem zamienili się po wybuchu reaktora w zmartwychstałe popromienne zombie, a potem te zombie zabijało.
Widzisz ironię i głupotę?
Taki scenariusz nadaje się na kolejną część Krzyku czy innego szajsu.
Lol, to mnie rozbawiłeś. Jak chcesz prawdziwe historie to sobie oglądaj National Geographic i inne programy popularno-naukowe. Spodziewałeś się, że to będzie horror? Dziwne bo raczej dla wszystkich było to wręcz oczywiste! A horrory to jedne z najlepszych gatunków filmowych. Ten doskonale trzyma w napięciu i jak napisał autor tego tematu, ma swój klimat. Również oceniam na 7/10.
Najpierw naucz się rozróżniać płeć a potem się udzielaj.
'Horrory' 'najlepszy' gatunek filmowy.
Prawie sie poplakalam ze smiechu. Ktos kto uwaza ten film za 'dobry' nie jest partnerem do dyskusji dla mnie. Nie ma smaku, wiedzy, inteligencji, gustu i klasy.
Przepraszam za pomyłkę co do płci, czytałem na szybko.
Ale to, że kogoś obrażasz bo lubi coś innego niż Ty to raczej jednak świadczy o Twoim braku inteligencji i w tym wypadku to już nie jest obraza, a stwierdzenie.
Nie, nie obrażam. Ale atak na moją osobę i wykpienie mnie, bo oczekiwałam czegoś innego i odesłanie mnie do NG jest zwykłym buractwem, więc czego oczekiwałeś? Że ci przytaknę i przeproszę?
Każdy ma prawo lubić coś innego, horrory są dobre i są złe choć więcej jest złych. Film może i byłby dobry, gdyby chodziło o coś zupełnie innego. Jak mówiłam - stworzenie tak idiotycznego filmu z Czarnobylem w roli głównej jest niczym więcej jak głupotą, kiczem i brakiem szacunku.
Typowe.
Jaki atak? Jakie buractwo? Jak można oczekiwać po horrorze wywiadu z jakąś ocalałą osobą i prawdziwe historie? Przecież to było oczywiste, że będą tam jakieś duchy albo zombie. A Czarnobyl jest właśnie idealnym miejscem na nakręcenie takiego filmu.
Nie myliłam się.
Jakiś wstęp to chyba oczywiste prawda? Idzie przez sale reporter czy inny dziennikarz, i osoba, która mogła ocaleć opowiada swoją historie i idziemy do retrospekcji by zobaczyć to, co ona widziała.
To chyba oczywiste. No, ale żeby spodziewać się dobrego filmu to trzeba mieć jakąś wiedze historyczną, jakąś dojrzałość. Owszem spodziewałam się, że to będzie horror. Ale nie z radioaktywnymi zombie, które pożerają ludzi.
Skoro ty gustujesz w filmach z pożeraniem mózgu to twoja sprawa, ale nie daje ci to prawa z wykpienia osoby, która spodziewa się czegoś dojrzalszego, bardziej złożonego i inteligentnego.
I znowu śmiech na sali - SPODZIEWAŁAŚ się, że to będzie horror, lol. Czy Ty w ogóle widziałaś trailer przed obejrzeniem tego filmu? Czytałaś recenzje? Jeśli tak, to nie wiem skąd Ci do głowy przyszedł ten reporter czy dziennikarz, skoro od początku było jasne o czym będzie ten film. Że będzie to grupka ludzi, która jedzie do Czarnobyla na wycieczkę i tam dzieją się dziwne rzeczy, a oni są przez coś atakowani. To było wiadome od początku, więc skoro nie podoba Ci się taki scenariusz to nie wiem po jaką cholerę w ogóle brałaś się za ten film. Od tego są trailery, żeby ocenić czy film warto wg Ciebie oglądać czy nie. Po raz kolejny więc odsyłam Cię do National Geographic. A ja gustuję w wielu różnych filmach, ale widać nawet nie jesteś w stanie wysilić się, żeby wejść na mój profil. Sam fakt, iż jestem fanem LOST świadczy o tym, że lubię pooglądać coś dojrzałego i bardziej inteligentnego. Swoją drogą Ty widzę masz ukryte oceny filmów. Czyżbyś wstydziła się jakie to "inteligentne" filmy oglądasz i oceniasz? Ale na miłość boską, to jest horror, a horror ma po prostu przerażać. I widać jednak chyba nie oglądaliśmy tego samego filmu bo nikt tu nikomu mózgów nie pożerał. Poza tym jaką historie miałby wspominać ten Twój reporter? Co, może miałby być obecny podczas awarii reaktora kilkadziesiąt lat temu i niby by to przeżył? To już wolę zombie - bardziej realne. Tak więc kończę tą marną dyskusję.
Fan LOST który uważa, że jest dojrzały, klękajcie narody. Lost dojrzały...To serial w ktorym ludzie giną w katastrofie a potem żyją w innym wymiarze. W ogóle nie ten poziom. Z jakim ja dzieckiem rozmawiam? Fan najbardziej bzdurnych i absurdalnych filmów i seriali, powie mi, że jest dojrzały. Lost to najgorszy chłam jaki kiedykolwiek powstał. To już bardziej ambitne jest I Love Lucy.
Nie, nie czytałam ani recenzji tego filmu, ani nie widziałam trailerów. Wyobraź sobie, że mając rodzinę i pracę ciężko jest znaleźć czas na pierdoły, jakimi wy gimbusy możecie się pochwalić.
Nie, nie wstydzę się ani filmów które uwielbiam, ani tym bardziej seriali. Bo zwyczajnie nie mam się czego wstydzić. Nie oglądam byle gówna, a w ocenach jestem wyjątkowo surowa.
Kilkadziesiąt lat temu awaria reaktora? Dziecko wróc do szkoły i na historię a potem się bierz za dojrzałe filmy. Coś wyższych lotów niż twój "dojrzały' Lost i durnowate horrory z pożerającymi mózgi zombie, czy innymi wariatami, zmuszającymi ludźmi do obcinania sobie różnych rzeczy.
Martwica mózgu. Po prostu.
Zdobądź najpierw jakąś wiedze, dorośnij a potem porozmawiamy.
A obecnie czekają egzaminy na koniec gimnazjum. Kto dojrzały pisze "lol"? Nikt.
Tylko gimbusiarnia.
Nie wiem czy wiesz, ale horror to coś więcej niż zombie i obcinanie głów.
Hah, jak Lost nie jest dla Ciebie ambitnym serialem to tym bardziej nie mamy o czym rozmawiać. Żyją w innym wymiarze? Wtf? Widać jesteś jedna z tych osób, które serialu nie zrozumiały ani trochę. Kto zginął w katastrofie? Bo na pewno nie główni bohaterowie. Po prostu żenada wypowiadać się na temat czegoś, czego się nie rozumie. Widać Lost przewyższa jednak Twoją inteligencję. Nazywanie jednego z najlepszych seriali wszech czasów chłamem też dobrze Tobie nie wróży. Nie no naprawdę mnie rozbawiłaś swoją jakże ciekawą teorią nt. Lost. Szkoda tylko, że nie ma to nic wspólnego z prawdą ;) Pomijam już fakt, że Lost to przede wszystkim serial opowiadający o ludziach - o tym jacy jesteśmy. Ten serial ma naprawdę głębokie przesłanie, ale widać dla Ciebie jest ono zbyt głębokie bo go nie dostrzegasz. Ale co się dziwić skoro w ogóle go nie rozumiesz i twierdzisz, że główni bohaterowie zginęli w katastrofie ;]
Powiadasz, że mając rodzinę i pracę nie masz w ciągu dnia 2 minut na obejrzenie zwiastunu filmu? Wolisz więc iść do kina w ciemno i wydać kasę na byle gówno? Współczuję w takim razie. I widać nie potrafisz rozporządzać czasem skoro Ci go brakuje.
A filmów się jednak musisz wstydzić bo nie widzę innego powodu dla którego ktoś ukrywa oceny. Tylko mi nie wyskakuj z prywatnością bo co niby ktoś Ci zrobi jak zobaczy ile gwiazdek dałaś danemu filmowi?
Mózg to ja myślę, że jednak Tobie coś pożarło i to już dawno. Shutter Island, The Green Mile, Inception czy Seven Pounds to tylko kilka tytułów, które mam ocenione bardzo wysoko. No, ale zaraz pewnie wyskoczysz, że to wszystko też chłam, podczas gdy są to filmy bardzo inteligentne i wymagające sporo myślenia. Podobnie zresztą jak Lost. A to, że mam Saw ocenione równie wysoko, nic nie znaczy bo jak mówiłem, mój gust filmowy jest bardzo szeroki. Zresztą Saw ma pewne ciekawe przesłanie, którego zapewne nie dostrzegasz.
Kto dojrzały używa skrótu "lol"? Ja znam wiele osób, nawet po 30-tce i nie widzę w tym nic dziwnego. Skrót jak skrót, oznaczający coś. A może specjalnie dla Ciebie mam pisać jego rozwinięcie? Za to określenia "gimbusiarnia" jeszcze nie usłyszałem nigdy z ust dojrzałej osoby, a jedynie od jakiegoś licealisty, który myśli, że jest wielce dorosły bo rok temu skończył gimnazjum.
I wiem czym jest horror, ale Ty jednak chyba bardziej mylisz go z thrillerem, który wymaga więcej myślenia i ma bardziej złożoną fabułę od horroru, który ma głównie przerażać.
Shutter Island, Green Mile, Inception, Seven pounds to bardzo dobre filmy. Zwłaszcza Zielona Mila jest filmem jakiego nie zapomina się przez wiele lat. Podobnie jest zresztą z Braveheartem i wieloma innymi filmami, które zapadają w pamięci na lata. Filmy na których wychowują się kolejne osoby.
Nie oglądałam Lost, oglądają go osoby z mojego otoczenia i dziecko. Naprawdę wara ci od mojej inteligencji, bo fakt, że nie oglądam amerykańskiego...czegos nie czyni ze mnie osoby głupiej. Mam wyższy poziom niż amerykańskie nastolaktki i troche dzieciarni w Polsce. Serial może i był dobry do 5 sezonu. Wszyscy, których o to pytałam właśnie tak mówią. Potem dalsze uważają za porazkę, ale oglądali, bo są fanami. W końcu przy durnowatym zakończeni zrobili facepalma.
Gimnazjum i licealisci uwazaja w pisowni i rozmwowie okreslenia lol. Nie musisz rozwijac, doskonale wiem co to znaczy, ale wiem tez o jakim...poziomie to swiadczy.
Rozmawiajac z kims, mowisz ' O LOL' no coz...moze i owszem. Ja od takich osob uciekalam zawsze.
Mam wystarczajaco czasu by bylo mi go zal marnować.
jak chcesz oglądać dokumenty to włącz national geographic, a ta wypowiedz spodziewałem się wywiadu lol czy tam pisze ze to film dokumentalny? czy w opisie filmu cos takiego jest? Albo ogladales ten film calkiem w ciemno albo jesteś na tyle optymistyczny że włączając np. shreka oczekujesz dobrego trillera... niektórym na tym portalu chyba nie powinni pozwalać się rejestrować.
A film udany, jest klimat , 3ma w napięciu , jest dobra gra i ciekawie sieogląda.
Hah, to nie oglądałaś Lost, a się wypowiadasz. To tym bardziej świadczy właśnie o Twoim braku inteligencji. Nie ocenia się czegoś po tym co mówią inni, to jest żałosne. W każdym razie widać to Twoi znajomi nie zrozumieli ostatniego sezonu. Wracając do "lol" to wciąż nie wiem o co Ci chodzi i niby czemu ten skrót używają tylko gimnazjaliści. Może "tzn" albo "pkp" też używają tylko gimnazjaliści? A jeszcze raz powtarzam - skrót jak skrót. Kiedyś, jak nie był taki popularny to zapewne nie twierdziłabyś tak jak teraz. A ja go używam od niepamiętnych czasów, jak jeszcze zapewne nie wiedziałaś, że taki istnieje.
Hmm... nie masz czasu na zwiastuny filmowe, ale na pisanie głupot na forum już tak, ciekawe. Wiesz ile trailerów byś obejrzała w tym czasie?
Jesteś..niż ustawa przewiduje.
Po pierwsze jestem informatykiem, więc przy komputerze spędzam praktycznie cały dzień. Po drugie oglądało to moje dziecko więc chcąc nie chcąc oglądałam to również ja. Chociaż owszem nie widziałam wszystkich odcinków tego gówna. Po tym co widziałam to mogę spokojnie ocenić co za durnowaty to serial. Idealny dla 10-o latka i głupich gimbusów.
Co do skrótu lol, to używa go moje dziecko. Żaden z dorosłych (zaznaczę: inteligentnych) dorosłych nie używa go w żadnej rozmowie, chyba, że w formie emotki w czasie rozmowy przez komunikator, gdzie ta emotka występuje. Ale to troche bardziej złożone. Nie na gimbusowy umysł.
Używasz od 'niepamiętnych czasów" czyli około 10 lat, bo właśnie w czasie tego okresu był wysyp dzieci neo, gimbusiarni i bandy idiotow, ktorych mamusia z tatusiem podlaczyli do internetu by sie 'óczyli'
Wróc sobie do ogladania swojego 'ambitnego' kina jakim jest pila albo "Lost' czy inny High School Musical i nie zawracaj mi glowy. Koniec ze znizaniem sie do twojego poziomu, bo widze ze pokonujesz mnie doswiadczeniem w 'ynteligencji'
Haha, czyli Twoje dziecko nie jest inteligentne, nice. A Lost trzeba oglądać od początku do końca - jak przeoczysz choćby drobny fragment to możesz nie wiedzieć o co chodzi, więc jak widziałaś kilka odcinków nie wiadomo których sezonów to pozdro. I gdybyś chociaż raz zajrzała na jakieś forum o tym serialu w czasie jego trwania to byś była pod wrażeniem dyskusji na temat każdego odcinka. Uwierz mi, żaden "gimbus" się tam nie wypowiadał. Posty były tak długie i tak inteligentne, że Twój mały móżdżek, a raczej to co z niego zostało, po prostu by eksplodował. Każdy odcinek był tak szczegółowo przez fanów rozbierany na małe fragmenty, że to było po prostu coś pięknego. I nie było tam żadnych 10-latków.
Aha i nie musisz się chwalić, że masz dziecko. Bo cały czas można odnieść wrażenie jakobyś próbowała udawać wielce dojrzałą osobę, a mnie cofać do gimnazjum. Dla Twojej wiadomości - szkołę też już dawno mam za sobą.
W każdym razie już dzisiaj udowodniłaś jaka to jesteś "dojrzała" wypowiadając się na temat czegoś czego nie oglądałaś i co chwila zmieniając zdanie. Najpierw niby znajomi opowiadali, a teraz dziecko oglądało. W dodatku ciągle masz problem odnośnie głupiego skrótu, jakby to miało jakieś znaczenie.
Twoje ostatnie zdanie świadczy raczej o tym, że zwyczajnie naprawdę nie wiesz co już powiedzieć, ale ze względu na to, że jednak Cię pokonuję tym, że przewyższam Twoją inteligencję. Co chwila próbujesz mnie obrażać i ogólnie rzucasz tekstami typowymi dla gimnazjum (a to mnie o "lol" się czepiasz). Bo sorry, ale wcześniej sama przyznałaś mi rację odnośnie niektórych dobrych filmów, które wymieniłem, a teraz odsyłasz mnie do HSM :)
Ech, z takich ludzi jak Ty przynajmniej można się pośmiać ;D Jeśli faktycznie masz dziecko, to szczerze współczuję mu matki.
A tymczasem EOT - tego skrótu też zapewne się zaraz uczepisz, o ile wiesz co znaczy...
Naucz sie czytac ze zrozumieniem. od poczatku mowilam moje otoczenie i moje dziecko.
Masz szkole dawno za soba?
Boze kogo oni teraz z nich wypuszczaja...
Nie znize sie do twojego poziomu by obrazac twoj mozdzek czy mozdzki fanow tego serialu. I nie jestem tak zdesperowana, by wolny czas spedzac na przegladaniu for o serialach. Pomimo pracy i obowiazkow nie jestem nerdem i mam przyjaciol jak i rodzine. Wole z nia spedzac wolny czas.
forów*
I naprawde nie musisz wspolczuc mojemu dziecku matki. Pomimo wszystkich moich wad czy zalet, potrafie je wychowac. Moge z duma stwierdzic, ze jest inteligentniejsze i rozsadniejsze a nawet bardziej dojrzale niz niejeden nastolatek.
Nie jemu (dziecku. Nie dopisuj sobie zaraz plci, potem zarzucajac mi klamstwo bo czyrac nie umiesz) wspolczuj a tym ktore sa nie kochane i (nie)wychowywane wśród patologii, hołoty i zdane na siebie i ulice.
Ps. Nie uwazasz ze marnym bym byla informatykiem jakbym nie znala skrotow slangu internetowego?
Może informatykiem jesteś dobrym ale ze zdobywaniem informacji i myśleniem to u Ciebie słabo... Ja też Twojemu dziecku współczuję! Kto inteligentny moczy ogóra w tak ograniczonej umysłowo, zapatrzonej w siebie i pyskatej kobiecie? Tak więc wydedukowałem, że ojciec to raczej bzyknął i zniknął. Co do "LOL" to już jakaś parodia. "Tylko gimbusy używają skrótu LOL". Kobieto, jaka Ty jesteś płytka... To jest taki sam skrót jak "ROTFL", "AFK", "BRB" czy "INB4" więc nie ma się do czego przyczepiać. Na całym świecie używają tego ludzie w różnym wieku. Jestem ciekaw ilu swoich znajomych zjechałaś pisząc to. Widać do swojego małego ograniczonego świata nie potrafisz wpuścić tej myśli. Poza tym nie kumam, co z tego, że to film o zombie w Czarnobylu? Jak dla mnie mogłyby być nawet jednorożce na biegunie północnym. Filmy są po to, żeby się nimi pobawić. Masz horrory przy których trzeba myśleć (chociażby w mojej opinii świetna "Sauna") a też masz horrory jak ten, które stawiają na efekty wizualne i na strach. Jak czytam Twoje posty to bez żadnego zastanowienia stwierdziłem, że jak rozdawali mózgi to Ty chyba stałaś w kolejce po cellulitis. Bez kitu. Mówisz "nie wiesz jak takich ludzi wypuszczają ze szkoły" a swoim zachowaniem pokazujesz, że chyba skończyłaś w życiu tylko podstawówkę i to w dodatku dla dzieci specjalnej troski. Poza tym tak kręcisz, że bardzo wątpię w ogóle w to, że jesteś informatyczką. Kurczę ja nie mam pojęcia gdzie się takie osoby rodzą. Raczej powinienem napisać "wykluwają" bo żadna ludzka istota chyba nie jest tak ograniczona. Kobieto odejdź lepiej od kompa, rozbiegnij się, walnij głową w mur a potem zaopiekuj się synem, żeby nie wyrósł na takiego błazna jak Ty. LOL.
Podobał mi się klimat i fabuła, natomiast gra aktorska taka sobie, no i niektóre ujęcia też beznadziejne. To tak w skrócie bo nie ma co się więcej rozpisywać na temat takiego filmu :)
Rozumiem. Bo po prostu byłam ciekawa co mogło Ci się podobać w tym filmie. Jak dla mnie miał kilka fajnych scen, ale tak poza tym nudziłam się. Ah, no i kilka zabiegów zastosowanych w filmie było super. Tylko chyba po prostu spodziewałam się więcej.
No i ostatnia scena mnie zniszczyła. ._.
Horrory u mnie są na 1 miejscu ale każdy ma inny gust . Jeżeli miało by to być oparte na prawdziwych wydarzeniach to pewnie na poczatku filmu wspomnieli by o tym a jeżeli nie lubisz horrorów to po co w ogóle zabierałaś się za ten film ? Mi się podobał , żonce się podobał , poleciłem koledze i też mu się spodobał także zależy kto co lubi ale w swojej kategorii moim zdaniem jak najbardziej zasługuje na miano dobry .
Powiem szczerze, że się bardzo zawiodłem. W trailerze zapowiadało się to lepiej. Spodziewałem się raczej takiej niedopowiedzianej historii o jakichś paranormalnych zjawiskach a nie o krwiożerczych zmutowanych zombie. Myślałem, że ten typ horrorów już dawno odszedł w zapomnienie. No i jeszcze te szablonowe debilne zachowania w takich przypadkach. To jednak męczy i denerwuje. Wynudziłem się strasznie, ani jednej sceny podnoszącej ciśnienie. Jak dla mnie kompletne dno