Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

... powiem, że miałam dziś przyjemność oglądać w kinie ten film i nie jestem zawiedziona. Wybrałam go z nie małymi wątpliwościami, po tym, co przeczytałam tutaj na filmwebie, zostałam mile zaskoczona. Mi "Czarnobyl. Reaktor strachu" się spodobał, były straszne momenty, a zakończenie mnie zupełnie zaskoczyło, nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Ogólnie temat horroru ciekawy i moim zdaniem dobrze zrealizowany. :)

Dlatego jeśli ktoś się zastanawia, to radzę nie kierować się większością opinii, tylko samemu iść do kina, obejrzeć i się przekonać, a być może zostaniecie również zaskoczeni, tak jak ja. ;) Ze swojej strony mogę polecić ten horror. Oceniam na 7 (dobry).

ocenił(a) film na 1
Majka7_Fire

"były straszne momenty" musiałam je chyba przespać, bo nie zauważyłam,

ocenił(a) film na 7
Majka7_Fire

Miałem tak samo jak ty Majka też nie radze kierować się opiniami i też daje 7/10

ocenił(a) film na 4
Majka7_Fire

jak to "nie spodziewalas sie takiego obrotu sprawy" ? pierwszy horror oglądasz? zazwyczaj własnie się tak konczy.. no bo chyba nie ma filmu w ktorym Ci ludzie zostaliby uratowani,w momencie w ktorych zobaczylam te służby na końcu zastanawialam sie co złego zrobią tym ocalałym :)

vampire_grin

No nie wiem, aby zazwyczaj horrory kończyły się (UWAGA! SPOILER!) zastrzeleniem jednego z ostatnich ocalałych, a drugą wsadzeniem do "izolatki" z bandą dziwnych "ludzi". Przewidzieć, że horror nie zakończy się tzw. happy endem, to żadna sztuka i w tym nie ma nic dziwnego. Chodziło mi raczej w mojej poprzedniej wypowiedzi o to, jak potraktują tych ludzi. Tego co z nimi się stało (nie chodzi o samą śmierć, ale sposób jak zginęli), się nie spodziewałam.
PS. I już samo pojawienie się tych służb było dla mnie zaskoczeniem, na ich miejscu spodziewałam się raczej gromady psów-wilków.

ocenił(a) film na 4
Majka7_Fire

Hm. no mnie to nie za bardzo zdziwiło,spodziewalam sie : )
natomiast dla mnie to że wrzucili ją do tych zombie jest takie naciągane... nie wystarczyloby jej zwyczajnie zabić tylko tak okrutnie, żeby zombie ją zjedli ? :P i też nie za bardzo wiem dlaczego tego kolesia zastrzelili od razu a jej nie. Już logiczniejsze byloby gdyby jej nie zabili w celu prowadzenia na niej jakis badań...