Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55371
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Szukam strasznego filmu na Hallowen i zastanawiałam się nad tym właśnie... On jest straszny?

ocenił(a) film na 6
JuliaSAM

Ten film ma kilka momentów w których tylko czekasz, kiedy wyskoczy coś głośnego i podskoczysz w fotelu.
Ogólnie to wykorzystano w tym filmie wystraszenie widza głośnym krzykiem, wrzaskiem podczas kompletnej ciszy. I prawda jest taka, że każdy się wystraszy w takim momencie.
Ja nie lubię być straszona w taki sposób, więc w tych momentach po prostu przyciszałam TV, ale w całości film ma klimat się go go fajnie ogląda. Ogólnie polecam.

ocenił(a) film na 4
pinkx

Thx za podpowiedź :)

ocenił(a) film na 6
pinkx

Ja pi******e, ściszać telewizor podczas horroru, a potem dopuszczają takich ludzi do oceniania, czego się spodziewałaś w takim razie, nie rozumiem dlaczego sięgasz po horrory, jak 98% współczesnych horrorów jest oparte na cisza, cisza, BUM.
Tyle dobrze, że dałaś tą 6, więc nie ma tego złego, ale i tak Cię nie rozumiem.
PS. A skoro już tu wszedłem, to polecam autorce tematu film ILS - http://www.filmweb.pl/film/Oni-2006-327449, jeden z lepszych horrorów jaki widziałem

użytkownik usunięty
Pauleta

uspokój się bo zaraz zlinczujesz tę dziewczynę. niech sobie ogląda jak jej wygodnie

ocenił(a) film na 6

racja, przepraszam koleżankę wyżej, aczkolwiek uważam, że horror to specyficzny gatunek, który powinno się oglądać najlepiej samemu, późno w nocy i głośno (słuchawki również mile widziane), wtedy są najlepsze wrażenia, bo np. czasem czytam komentarze typu "widziałem z kuplami przy piwie, haha ale mieliśmy polew, słaby film", to się nie dziwię, że się nie podobał, jak o wczuciu w klimat nie może być mowy, sam wiem jak horror działa jak oglądam z kimś, a jak oglądam samemu, zupełnie odmienne wrażenie; o ściszaniu TV dotąd nie słyszałem, stąd taki komentarz, przepraszam, nie rozumiem takiego oglądania, ale racja, oglądajcie jak chcecie, nawet o 8 rano, na komórce w autobusie ;)

użytkownik usunięty
Pauleta

człowiek z klasą, potrafi przeprosić, podoba mi się to. absolutnie się z Tobą zgadzam co do tego, jak powinno oglądać się horrory. filmy w ogóle powinno się tylko tak oglądać, w samotności, wieczorem, w skupieniu

ocenił(a) film na 2
JuliaSAM

Właśnie wróciłam z kina po seansie halloweenowym i powiem szczerze że ten film to jeden wielki KIT. Jest tak zły że jedynym sposobem aby go jakoś przetrzymać jest śmiech z jego głupoty. W życiu nie widziałam gorszej produkcji. Jedna wielka pomyłka.... :D

ocenił(a) film na 4
JuliaSAM

Obejrzałam. Według mnie dobry film ale nie mogę powiedzieć o tym, że to horror :p Ale każdy ma swój gust ;)

ocenił(a) film na 3
JuliaSAM

straszna dupa ta produkcja a liczyłem na wiele, myślałem że może grave encountres!