Szukam strasznego filmu na Hallowen i zastanawiałam się nad tym właśnie... On jest straszny?
Ten film ma kilka momentów w których tylko czekasz, kiedy wyskoczy coś głośnego i podskoczysz w fotelu.
Ogólnie to wykorzystano w tym filmie wystraszenie widza głośnym krzykiem, wrzaskiem podczas kompletnej ciszy. I prawda jest taka, że każdy się wystraszy w takim momencie.
Ja nie lubię być straszona w taki sposób, więc w tych momentach po prostu przyciszałam TV, ale w całości film ma klimat się go go fajnie ogląda. Ogólnie polecam.
Ja pi******e, ściszać telewizor podczas horroru, a potem dopuszczają takich ludzi do oceniania, czego się spodziewałaś w takim razie, nie rozumiem dlaczego sięgasz po horrory, jak 98% współczesnych horrorów jest oparte na cisza, cisza, BUM.
Tyle dobrze, że dałaś tą 6, więc nie ma tego złego, ale i tak Cię nie rozumiem.
PS. A skoro już tu wszedłem, to polecam autorce tematu film ILS - http://www.filmweb.pl/film/Oni-2006-327449, jeden z lepszych horrorów jaki widziałem
uspokój się bo zaraz zlinczujesz tę dziewczynę. niech sobie ogląda jak jej wygodnie
racja, przepraszam koleżankę wyżej, aczkolwiek uważam, że horror to specyficzny gatunek, który powinno się oglądać najlepiej samemu, późno w nocy i głośno (słuchawki również mile widziane), wtedy są najlepsze wrażenia, bo np. czasem czytam komentarze typu "widziałem z kuplami przy piwie, haha ale mieliśmy polew, słaby film", to się nie dziwię, że się nie podobał, jak o wczuciu w klimat nie może być mowy, sam wiem jak horror działa jak oglądam z kimś, a jak oglądam samemu, zupełnie odmienne wrażenie; o ściszaniu TV dotąd nie słyszałem, stąd taki komentarz, przepraszam, nie rozumiem takiego oglądania, ale racja, oglądajcie jak chcecie, nawet o 8 rano, na komórce w autobusie ;)
człowiek z klasą, potrafi przeprosić, podoba mi się to. absolutnie się z Tobą zgadzam co do tego, jak powinno oglądać się horrory. filmy w ogóle powinno się tylko tak oglądać, w samotności, wieczorem, w skupieniu
Właśnie wróciłam z kina po seansie halloweenowym i powiem szczerze że ten film to jeden wielki KIT. Jest tak zły że jedynym sposobem aby go jakoś przetrzymać jest śmiech z jego głupoty. W życiu nie widziałam gorszej produkcji. Jedna wielka pomyłka.... :D
Obejrzałam. Według mnie dobry film ale nie mogę powiedzieć o tym, że to horror :p Ale każdy ma swój gust ;)