Moim zdaniem film jest za nisko oceniony na filmweb.
Dla osób, które troszkę znają historię Czarnobyla i Prypeci, pozycja obowiązkowa! Dobra reklama dla biura organizującego wycieczki pod reaktor (bo takowe naprawdę istnieją) :).
Ogółem: film stoi na dość wysokim poziomie i warto go obejrzeć.
zgadzam się z kazdym słowem. Film ma zbyt niską ocenę. kompletnie nieodpowiedni dla osób szukających emocji w stylu tych oferowanych przez Piłę. Poczytać o Prypeci, zgasić światło, nałozyć słuchawki, ustawić wysoki poziom głośności i delektować się klimatem. Moim zdaniem gratka dla fanów gry S.T.A.L.K.E.R. (momentami podobny klimat i nawiązania innymi elementami - aż mam ochotę wrócić do Prypeci)
Ja tylko dodam, że również dla osób szukających emocji w stylu tych, oferowanych przez Modę na sukces, Pokemony i Pamiętniki z wakacji, ten film jest nieodpowiedni. Dziękuję.
Dokładnie, i nie rozumiem w ogóle takiej niskiej oceny ?, widziałem gorsze i głupsze horrory, które mają zdecydowanie wyższe oceny, i na szczecie nie jest to kolejny niby dokumentalny film, czy przez jedną z postaci, szczerze gdyby miał większy budżet mógłbym być niezłym hitem.
Mi osobiście klimaty zony bardzo się podobają, a sam pomysł bardzo fajny.
jak ktos troche zna historie Prypecia i Czarnobyla, to niestety wykona facepalma na podstawowe bledy w filmie na kazdym kroku.