Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55371
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Moim zdaniem film jest za nisko oceniony na filmweb.
Dla osób, które troszkę znają historię Czarnobyla i Prypeci, pozycja obowiązkowa! Dobra reklama dla biura organizującego wycieczki pod reaktor (bo takowe naprawdę istnieją) :).
Ogółem: film stoi na dość wysokim poziomie i warto go obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
kamilemci

zgadzam się z kazdym słowem. Film ma zbyt niską ocenę. kompletnie nieodpowiedni dla osób szukających emocji w stylu tych oferowanych przez Piłę. Poczytać o Prypeci, zgasić światło, nałozyć słuchawki, ustawić wysoki poziom głośności i delektować się klimatem. Moim zdaniem gratka dla fanów gry S.T.A.L.K.E.R. (momentami podobny klimat i nawiązania innymi elementami - aż mam ochotę wrócić do Prypeci)

ocenił(a) film na 4
majkelhmf

Ja tylko dodam, że również dla osób szukających emocji w stylu tych, oferowanych przez Modę na sukces, Pokemony i Pamiętniki z wakacji, ten film jest nieodpowiedni. Dziękuję.

ocenił(a) film na 6
kamilemci

Dokładnie, i nie rozumiem w ogóle takiej niskiej oceny ?, widziałem gorsze i głupsze horrory, które mają zdecydowanie wyższe oceny, i na szczecie nie jest to kolejny niby dokumentalny film, czy przez jedną z postaci, szczerze gdyby miał większy budżet mógłbym być niezłym hitem.
Mi osobiście klimaty zony bardzo się podobają, a sam pomysł bardzo fajny.

ocenił(a) film na 5
kamilemci

jak ktos troche zna historie Prypecia i Czarnobyla, to niestety wykona facepalma na podstawowe bledy w filmie na kazdym kroku.

ocenił(a) film na 8
kamilemci

Polecam! http://www.youtube.com/watch?v=Au5UA_w5v40

kamilemci

no ty mutancie popromienny faktycznie musisz znać realia Czarnobyla...

NEMO_999

jebłam x

ocenił(a) film na 5
kamilemci

zgadzam sie, ze film ma ciut za niska ocene. ciekawy, wciagajacy, da sie poczuc klimat czarnobyla. fajna postac "Yuri", fajnie na poczatku wprowadzil ich... minus za nierozwiniete niektore watki, duzo niedorobek i beznadziejne zakonczenie :/ ale i tak mi sie podobal