Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Dziecko?

ocenił(a) film na 4

Scena na prawdę straszna jak dla mnie, ale o co chodziło z tym dzieckiem? Na zmutowane nie wyglądało, elegancko ubrane, a nie takie poszarpańce jak reszta mutantów. Manekin to chyba nie był i praktycznie w sekundę zniknęło...

ufo254

Mi to właśnie wyglądało na jakąś lalkę albo manekina

ocenił(a) film na 3
howlet

No podstępem ich wzięli, noooo..

ocenił(a) film na 4
howlet

mi wyglądało na tekturowe, ale być może to tylko wrażenie?

ocenił(a) film na 3
cyc2

to dmuchana lala dla pedofila, wyczuli zboczeńców i zastosowali jako przynętę

ocenił(a) film na 4
ufo254

Według mnie to było coś w rodzaju iluzji wytworzonej przez miasto, aby skutecznie odciągnąć grupkę od tej blondyny. Gdy to się już stało, to natychmiast zniknęło.

ocenił(a) film na 4
yahooplus

dziwne, teorii może być wiele... Ale nie zmienia to tego że tak scena przyprawiła o gęsią skórkę ;p

ocenił(a) film na 6
ufo254

To był najzwyklejszy manekin sklepowy. Stworki były na tyle inteligentne, że potrafiły podejść ich podstępem. I tutaj nasuwa się pytanie, skoro są tak bystre na pewno wiedziały, że mają przewagę liczebną jak i są silniejsze więc dlaczego tak się cackały z tępymi Amerykanami?
Nie czaje tego. :P

ocenił(a) film na 4
wismerin

Ale na początku był też moment w tym ich vanie żę niby słyszeli dzieci i wtedy już ten Ukrainiec przerażony powiedział - "To nie są dzieci"

ocenił(a) film na 6
ufo254

No wiesz to, że gdzieś tam mutki dzieci miały nie oznacza, że koniecznie jedno z nich musiało tam stać. ;)
A druga sprawa słyszeli głosy podobne do odgłosów dzieci. Równie dobrze mogły być to dźwięki, które stworki wydają na co dzień.

ocenił(a) film na 4
wismerin

Zgadzam się, ale to właśnie przerażało ;) Co do samego filmu to potencjał zmarnowany totalnie. Mam nadzieję że w przyszłości powstanie konkretny film o Czarnobylu.

ocenił(a) film na 6
ufo254

Powiem tak, film miał naprawdę dobry klimat. Opuszczone miasto w którym coś się dzieję zawsze buduje odpowiednie napięcie ale niestety fakt faktem jest, że potencjał, który drzemał w tej produkcji całkowicie został zaprzepaszczony.
Osobiście temu filmowi dałem naciągane 6/10 a mogło być o wiele lepiej.

ocenił(a) film na 2
ufo254

ja również

ocenił(a) film na 6
ufo254

przecież oni tez mogli mieć dzieci. nie wiadomo przecież kiedy uciekli z tego szpitala (no chyba, ze mi to umknęło).
nie bylo widac jego twarzy wiec tez moglo byc zmutowane. a ubranek w tych opuszczonych mieszkaniach pewnie bylo dużo - dlatego ladnie ubrane.
tak czy inaczej jedna z lepszych scen tego filmu