Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55371
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Moim skromnym zdaniem najsłabsza pozycja maratonu. Dość przewidywalny, nie wnosi nic
nowego... 3/10.

ocenił(a) film na 6
elmacarena

Odniosłem inne wrażenie, do tego filmu podchodziłem raczej z dystansem i nawet mile mnie zaskoczył. Co prawda nie jest to jakieś arcydzieło, ma trochę dziur, naciągania pewnych wątków i dużo głupoty bohaterów ale fajnie się ogląda.
Na pewno trzymał mnie w większym napięciu niż mega nudny "Szepty" oraz "Silent Hill", który może dlatego, że został puszczony na końcu i moja głowa zaczęła się buntować przeciwko ekranowi nie za bardzo mogłem poczuć klimatu nawiedzonego miasta. :P

Dałbym 6/10

ocenił(a) film na 2
wismerin

Cóż, mnie również zaskoczył. Nie sądziłem, że można stworzyć takiego gniota. A Szepty oglądałem wcześniej i szczerze przyznam, że one miały klimat, nie były straszne, nie były genialne, ale przynajmniej zostały porządnie przygotowane, były klimatyczne, miały konkretną fabułę, dlatego całość jest uratowana. A Czarnobyl? Półtorej godziny oglądania ciemności i miliarda wyskakujących stworów po to, żeby na końcu zobaczyć coś tak idiotycznego, że aż szkoda mówić.

ocenił(a) film na 3
elmacarena

Zgadzam się - najsłabszy 3/10