Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Krótko

ocenił(a) film na 3

Muzyka slaba
Fabuła oklepana
Scenografia jako jedyna trzyma poziom
Aktorstwo do bani, tylko Yuri był dobry
Film nie straszył , a nudzi większość motywów już było wiele razy np. odwrocone dziecko
czy twarz na zdjeciu.
Koncowka glupia, amerykanie musieli ukazac sily zbrojne Ukrainy jako kuzynow ludzi ze
Słowacji z "Hostelu".
Chcąc nie chcąc film słaby 3/10.

ocenił(a) film na 3
Kempy235

nasuwa się tylko jedno zdanie : stupid americans ...

ocenił(a) film na 3
niebieskapapuga

Dokładnie... Czasem jednak amerykanie robią dobre filmy hehe, jednak w ilości kiczowatych horrorów są mistrzami ! :)

użytkownik usunięty
Kempy235

Może masz rację, ale do końcówki to się niestety nie zgodzę. Przecież ona była dobra. W rewelacyjny sposób potraktowano tę Amadę (czy jak jej tam było).

ocenił(a) film na 3

Dlaczego to było rewelacyjne?

użytkownik usunięty
Kempy235

Dlaczego? No więc rewelacyjny był sam ten sposób w jaki z nią skończyli. Najpierw udawali, że chcą jej pomóc i wyleczyć ją (nawet ją głaskali), potem musiała wstać, i słaniając się na nogach dość do swej celi gdzie została zamknięta z bandą wściekłych i krwiożerczych zombie którzy już zajęli się całą resztą i krótko mówiąc załatwili ją. Chodzi mi o to, że oni byli dla niej całą nadzieją na ratunek i całe swoje życie powierzała im, lecz oni od razu skazali ją na śmierć (zastanawia mnie dlaczego tak okrutną), udając jej przyjaciół. Bez cienia żalu, wydali ją na coś takiego, wiedząc że i tak bardzo cierpi (była mocno poparzona i wyczerpana)...
Szerzej opisałem ten temat tutaj:

http://www.filmweb.pl/film/Czarnobyl.+Reaktor+strachu-2012-648250/discussion/Naj bole%C5%9Bniejsze+zako%C5%84czenie!!!,1976396

ocenił(a) film na 3

Nie miała wyboru, musiala im powierzyć swoje życie, a to przedstawienie tej śmierci nie miało sensu, ot dla okrutności najwyżej żeby pokazać że oni sobie tam trzymali może hodowali potworki.. Jeśli chcesz naprawde dobre i na poziomie zakończenie filmu, to polecam Paranormal Activity 3 lub Hellraiser V :)

użytkownik usunięty
Kempy235

No tak. Tylko, że mnie właśnie to małe i niewinne zakończenie intryguje. A dlaczego przedstawienie tej śmierci nie miało sensu? Może obejrzę te proponowane przez ciebie filmy. Ale przyznasz, że to zakończenie nie było złe?...

ocenił(a) film na 3

Obejrzyj, to są w mojej opini dobre horrory, a nie ten kicz.. Cóż niestety końcówka mi nie przypadla do gustu jak i caly film. Niewiem jak Ty mozesz dawac 9 z serduszkiem obrazowi w ktorym bohaterowie w czasie sceny w ktorej powinni krzyczeć, śmieją się, a wszystkie te ludzkie "potwory" mają poprostu dobrze zauwazalne maski na twarzach...
Ogólnie jedna scene trzymała w napięciu, kiedy ta dziewczyna siedziala cicho i po chwili na czworakach uciekala z miejsca śmierci Yuriego..

użytkownik usunięty
Kempy235

No, a tobie dlaczego końcówka nie przypadła do gustu? ,, bohaterowie w czasie sceny w ktorej powinni krzyczeć, śmieją się," no właśnie też to zauważyłem ;) te maski to może nie najlepszy pomysł ale w tych ciemnościach to nie widać za bardzo więc to ujdzie. No, rzeczywiście kiedy na czworakach uciekała to też było dobre, tylko, że ona jeszcze chciała wziąć ten pistolet Yuriego, i wtedy ten zombie ją pogonił, to też było niezłe. A ogólnie dałem 9/10 i serduszko, ze względu na końcówkę.