Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Mam pytanie

ocenił(a) film na 6

Warto czy nie?

ocenił(a) film na 6
giovanni50

Właśnie też nie wiem. Ocena wysoka, a narzekania widzę spore. Straszy i trzyma w napięciu czy nie???

TCWolf82

Lepiej iść do Kina i zobaczyć samemu. Każdy dodaje 2 zdania za dużo !

TCWolf82

Bo tak to zawsze jest na filmwebie ocena filmu zawsze świadczy o tym czy jest dobry czy nie (na razie jest mała ilość ocen) a komentarze to ja olewam szerokim łukiem ponieważ ludzie muszą błyszczeć zwracać na siebie uwagę i zgrywać wielkich krytyków nawet pod wybitnymi produkcjami ja się popatrzy na kom to można wywnioskować że film jest zły dla tego najepiej jest się samemu przekonać!!!

ocenił(a) film na 4
giovanni50

pojęcie względne, czy warto czy nie warto... jak wpominalam - biorac pod uwage jakie w tej chwili sa horrory- ten nie wypada tragicznie. fakt, szalu nie ma, d**y nie urywa, ale obejrzec mozna:) moze niekoniecznie jesli bedzie to zwiazane z wydawaniem pieniedzy na bilet... ale i tak widzialam mase gorszych filmow;)

ocenił(a) film na 6
giovanni50

każdy ma swoje gusta i guściki :]
Widziałam wczoraj na pokazie przedpremierowym; Mój chłopak powiedział, że film trzymał go w napięciu, natomiast jak dla mnie był zbyt przewidywalny.. oboje jednak stwierdziliśmy, że łudząco podobny do Kwarantanny i Rec. Ciekawym pomysłem było umieszczenie akcji w Prypeci - chyba jeszcze żaden horror nie poruszał tego wątku :)

malenka07

Jakby to jeszcze było w Prypeci...

ocenił(a) film na 6
arturkochamfilmy

sorry, miało być w cudzysłowie ;p
chodziło mi o taką przestrzeń, umieszczenie akcji w wystylizowanym na Prypeć miejscu - mogli się odwołać do promieniowania, zamkniętej strefy itd nie przypominam sobie podobnego pomysłu w innym filmie :]

giovanni50

Nie zważając na durne "gusta i guściki" można bardzo obiektywnie ocenić ten film.

Byłem na dzisiejsze premierze i powiem tak: początek naprawdę wciąga - świetne budowane napięcie poprzez wciągającą historię i naprawdę ciekawych bohaterów. Jednak, druga połowa filmu jest typowym... filmem tego gatunku: ucieczka, ucieczka, ucieczka, i to niezbyt ciekawa. A końcówka? No cóż, bez spoilerowania - słaba.

Tak więc... jak ktoś napisał powyżej: samemu iść i się przekonać. No ale od czego są takie portale jak ten? Od oceniania filmów i wyrażania swojej opinii. Myślę, że duża większość się ze mną zgodzi - film, podsumowując, naprawdę przeciętny. Takie 5/10. Chociaż ja za wciągający początek ( pierwszą połowę filmu ) dałbym 6/10.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
MarekAntonivsz

zgadzam się z Tobą, ale już przy różnych produkcjach zauważyłam, że ludzie piszą, że nie zgadzają się z moim zdaniem, że mówię głupoty czy coś, więc wolałam zaalarmować ;) często nawet po ogólnej ocenie filmu widać, że wszyscy mamy różne zdanie na temat filmu - np Ty oceniasz film nisko, a inni wysoko i na odwrót :)

ocenił(a) film na 4
giovanni50

Pierwszy raz miałam ochotę wyjść z kina w trakcie filmu. Początek i koniec ok., ale środek nużący.

ocenił(a) film na 5
giovanni50

Gdy dowiedziałam się ze jest to film twórcy Paranormal Activity nie czekałam długo i wybrałam się do kina. Własnie z niego wróciłam i jakoś specjalnie film mnie nie porwał Z tego co zauważyłam innych na sali również. Fabula na początku nawet wciąga ale później jest tylko gorzej.

Film nie należy jednak do najgorszych jest przeciętny. Moja ocena 6

ocenił(a) film na 4
bymyself11

Dokładnie, można było się spodziewać czegoś lepszego po twórcach Paranormal Activity. Oceniam na 4.

ocenił(a) film na 2
giovanni50

Początek jest straszny i trzyma w na pięciu, ale potem jest już gorzej, lecz muszę przyznać koniec mnie zaskoczył.

ocenił(a) film na 7
giovanni50

Najlepiej iść i przekonać się samemu.
Ja chyba przeceniłam swoje oczekiwania względem tego filmu. Lekko się zawiodłam, ale może dlatego, że miałam zbyt wygórowane oczekiwania.
Źle nie było.

giovanni50

Byłam dzisiaj i polecam.

giovanni50

Jak na razie widzę, że wszyscy mają to samo zdanie: początek bardzo wciągający i dość straszny, ale im dalej, tym gorzej - a właściwie dalej jest typowo: ucieczka, ucieczka, ucieczka.

MarekAntonivsz

Większość horrorów polega na uciekaniu, gdzie pieprz rośnie, więc nie ogarniam waszych wymagań xd

ocenił(a) film na 5