Właśnie też nie wiem. Ocena wysoka, a narzekania widzę spore. Straszy i trzyma w napięciu czy nie???
Bo tak to zawsze jest na filmwebie ocena filmu zawsze świadczy o tym czy jest dobry czy nie (na razie jest mała ilość ocen) a komentarze to ja olewam szerokim łukiem ponieważ ludzie muszą błyszczeć zwracać na siebie uwagę i zgrywać wielkich krytyków nawet pod wybitnymi produkcjami ja się popatrzy na kom to można wywnioskować że film jest zły dla tego najepiej jest się samemu przekonać!!!
pojęcie względne, czy warto czy nie warto... jak wpominalam - biorac pod uwage jakie w tej chwili sa horrory- ten nie wypada tragicznie. fakt, szalu nie ma, d**y nie urywa, ale obejrzec mozna:) moze niekoniecznie jesli bedzie to zwiazane z wydawaniem pieniedzy na bilet... ale i tak widzialam mase gorszych filmow;)
każdy ma swoje gusta i guściki :]
Widziałam wczoraj na pokazie przedpremierowym; Mój chłopak powiedział, że film trzymał go w napięciu, natomiast jak dla mnie był zbyt przewidywalny.. oboje jednak stwierdziliśmy, że łudząco podobny do Kwarantanny i Rec. Ciekawym pomysłem było umieszczenie akcji w Prypeci - chyba jeszcze żaden horror nie poruszał tego wątku :)
sorry, miało być w cudzysłowie ;p
chodziło mi o taką przestrzeń, umieszczenie akcji w wystylizowanym na Prypeć miejscu - mogli się odwołać do promieniowania, zamkniętej strefy itd nie przypominam sobie podobnego pomysłu w innym filmie :]
Nie zważając na durne "gusta i guściki" można bardzo obiektywnie ocenić ten film.
Byłem na dzisiejsze premierze i powiem tak: początek naprawdę wciąga - świetne budowane napięcie poprzez wciągającą historię i naprawdę ciekawych bohaterów. Jednak, druga połowa filmu jest typowym... filmem tego gatunku: ucieczka, ucieczka, ucieczka, i to niezbyt ciekawa. A końcówka? No cóż, bez spoilerowania - słaba.
Tak więc... jak ktoś napisał powyżej: samemu iść i się przekonać. No ale od czego są takie portale jak ten? Od oceniania filmów i wyrażania swojej opinii. Myślę, że duża większość się ze mną zgodzi - film, podsumowując, naprawdę przeciętny. Takie 5/10. Chociaż ja za wciągający początek ( pierwszą połowę filmu ) dałbym 6/10.
Pozdrawiam
zgadzam się z Tobą, ale już przy różnych produkcjach zauważyłam, że ludzie piszą, że nie zgadzają się z moim zdaniem, że mówię głupoty czy coś, więc wolałam zaalarmować ;) często nawet po ogólnej ocenie filmu widać, że wszyscy mamy różne zdanie na temat filmu - np Ty oceniasz film nisko, a inni wysoko i na odwrót :)
Pierwszy raz miałam ochotę wyjść z kina w trakcie filmu. Początek i koniec ok., ale środek nużący.
Gdy dowiedziałam się ze jest to film twórcy Paranormal Activity nie czekałam długo i wybrałam się do kina. Własnie z niego wróciłam i jakoś specjalnie film mnie nie porwał Z tego co zauważyłam innych na sali również. Fabula na początku nawet wciąga ale później jest tylko gorzej.
Film nie należy jednak do najgorszych jest przeciętny. Moja ocena 6
Dokładnie, można było się spodziewać czegoś lepszego po twórcach Paranormal Activity. Oceniam na 4.
Początek jest straszny i trzyma w na pięciu, ale potem jest już gorzej, lecz muszę przyznać koniec mnie zaskoczył.
Najlepiej iść i przekonać się samemu.
Ja chyba przeceniłam swoje oczekiwania względem tego filmu. Lekko się zawiodłam, ale może dlatego, że miałam zbyt wygórowane oczekiwania.
Źle nie było.
Jak na razie widzę, że wszyscy mają to samo zdanie: początek bardzo wciągający i dość straszny, ale im dalej, tym gorzej - a właściwie dalej jest typowo: ucieczka, ucieczka, ucieczka.