Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Prypeć i Czarnobyl to idealne miejsce na horror, dziwię się że wcześniej nikt na to nie
wpadł.

ocenił(a) film na 1
Hagan

Obawiam się, że możesz być rozczarowany... Niestety, ale patrząc na takie "arcydzieła sztuki filmowej" tych twórców jak "Paranormal Activity" czy "Naznaczony", ten film będzie kolejną papką dla prymitywnej amerykańskiej młodzieży (polskiej zresztą też). Nie spodziewał bym się tutaj klimatu świetnego filmu "Stalker" Andrieja Tarkowskiego z 1979 roku, ani też doskonałej serii gier komputerowych "S.T.A.L.K.E.R."

Będzie to na pewno komiczna bajeczka o grupie amerykańskich przygłupów w przepoconych T-shirtach, którzy przed czymś uciekają, choć sami dobrze nie wiedzą przed czym.

Mimo tego, pewnie i tak się skuszę i wybiorę do kina na ten film. Choć dla mnie jako wielbiciela "czarnobylskich klimatów", film ten będzie raczej profanacją.

Serdecznie pozdrawiam

oseltamivirum

O! Jaka ciekawa wypowiedź. Zgadzam się, podoba mi się to co napisałeś. Zwiastun już pozwala sądzić, że będzie to kolejny głupkowaty slasher jakich wiele. Z tym wyjątkiem, że akcja dziać się będzie właśnie tam.
I chcę powiedzieć, że to MUSIAŁO się w końcu stać. Popularność gry STALKER wywarła takie biznesowe decyzje. Ludzie powariowali, zaczęli interesować się pustostanami, organizować wycieczki do takich miejsc i w ogóle.
A ze Stalkerem od AT ten film wspólnego mieć nie będzie nic.

BUNCH

to dupa, nie oglądam...

oseltamivirum

Dla wielbicieli "czarnobylskich klimatów" polecam ta stronkę www.podniesinski.pl ,sa tam zdjęcia i obszerny reportaż z kilku polskich wypraw do Czarnobyla i Prypeci ,jak również można od autora zakupić unikalny 2-godzinny film dokumentalny zmontowany z kilku wypraw do zony.Film godny uwagi bo można zwiedzić strefę bez jeżdżenia tam,wywiady z pracownikami elektrowni jak i reportaż ze sterowni elektrowni oraz wiele miejsc ,w które przeciętny człowiek nie będzie miał wstępu.

marcinos_76

Hej, a na stronie tej osoby też byłem. Właśnie zainteresowany tymże obrazem. Super.

oseltamivirum

Klimat S.T.A.L.K.E.R. ? Przecież to dwie różne bajki ;) Gra raczej jest w design post apokaliptyczny, a tu jak sądzę po trailerach, to typowa masówka z USA.
Grupa przyjaciół... bla bla bla.

Mógłbym się założyć, że gdyby za film o Czarnobylu wzięła by się kinematografia Rosyjska, to mogło by być bardzo klimatyczne widowisko, a tak czuję, że to będzie kolejny szybki szpil... Obejrzeć, zapomnieć.

Hagan

Marzenia ściętej głowy, też obejrzę ale raczej z ciekawości bo wątpię by był prawdziwy klimat grozy i aura tajemnicy, raczej będzą migające światła i strachanie made in USA.

Popjular Kaotist

To w końcu reżyser "Paranormal Activity". Nigdy nie widziałem gorszego zwiastuna filmowego niż tego przytoczonego właśnie. Ukazywali ludzi w kinie, którzy "bali się" i skakali jak idioci ze strachu na swych krzesłach. Strasznie tanie, proste i bardzo złe.
Uważam też, że takim czymś mogli cieszyć się tylko "łysi i blondynki".

BUNCH

Mimo to byłbym mile zaskoczony gdyby potwory w tym filmie przypominały trochę snorka, pijawę albo kontrolera. Ewentualnie jakby któryś z bohaterów wdepnął w anomalię.

ocenił(a) film na 9
Hagan

Napromieniowali by się tam ;/