Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55366
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Na dobry początek podam scenę z komputerowym misiaczkiem robiącym jubel w jednym z
opustoszałych bloków. Ale i tak nic nie przebije Juriego, który w w środku nocy, z gnatem w
ręku ruszył na łowy do lasu pełnego zmutowanych, radioaktywnych zwierząt (beka mode
one...)

BRYLANT_2

ledwo żywa ryba też była śliczna :D

suh4

Owszem, a właśnie przypomniała mi się nieruchomo stojąca dziewczynka/kukła. Również intrygujące

ocenił(a) film na 1
BRYLANT_2

Dziewczynka była z tekstury.Rarytas :D

ocenił(a) film na 1
suh4

http://www.youtube.com/watch?v=wRhRWTOVjDQ&feature=youtube_gdata_player - macie na odtrucie. To jest przynajmniej ciekawe i przynajmniej po obejrzeniu nie czuć takiego "metalicznego niesmaku w ustach"

ocenił(a) film na 1
BRYLANT_2

Mnie najbardziej rozśmieszyła scena ze złomowiska,kiedy to chcieli uruchomić jeden z niewłączanych 25 lat aut,w dodatku nie działających,bo w końcu złomowisko.
A także sposób dostania się do reaktora(To w końcu szczelny sarkofag),i niemal brak reakcji na wysokie promieniowanie.Powinni wymiotować.

ocenił(a) film na 3
SrebrzystyPukacz

o ja cie... jakie fachuranty, wręcz krytycy z najwyższego szczebla, 21 wiek ogarnijcie się

Maverick0069

Rzadko reaguję na jakiekolwiek zaczepki, ale tutaj jedynie powiem od siebie: jaki film takie opinie (czasem fajnie po ironizować, zwłaszcza kiedy film jest na tak koszmarnie niskim poziomie)

ocenił(a) film na 3
BRYLANT_2

nie zaczepiam ale panowie cieszmy się że mamy ten hollywood bo taka zero rozrywki :)

Maverick0069

Nikt nie mówi, że nie należy się cieszyć, ten temat założyłem z myślą o wadach filmu (bo zalet naprawdę było niewiele) po to by w sposób specyficzny i wesoły je wymienić.

ocenił(a) film na 7
BRYLANT_2

Klimat z Czarnobyla przedstawiony jest bardzo dobrze. Nie wiem jak Ty ale ja nie znam innego filmu w tym temacie któy tak oddaje klimat. Jeśli znasz to chętnie zobaczę w takim razie

ocenił(a) film na 3
Maverick0069

nie fachuranty sam się ogarnij film jest na tak żałośnie niskim poziomie że należy go zmieszać totalnie z błotem. Tak dobry temat tak spieprzyć to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.

ocenił(a) film na 3
Soberowy

być może...

ocenił(a) film na 4
Soberowy

O tak!! film rzeczywiście jest na niskim poziomie aż trudno uwierzyć w to że jest to film twórcy Paranormal activity.
Myślałem że bedzie to ciekawy film no ale niestety!!!

Soberowy

Dokładnie! Dlatego lepiej się pośmiać niż nakręcać gniewem :)

ocenił(a) film na 7
Soberowy

No tak, znawcy i producenci w jednym. Oczywiście wy macie masę "lepszych" pomysłów na nakręcenie tego filmu. Jeżeli wam "znawcą" nie widzi się cały obraz tego miasta w takim klimacie, opuszczonego i napawającego niepewnością, do tego zakończenie jako ciągłe prowadzenie badań nad ofiarami popromiennymi . . . .To ja nie wiem czego wy byście chcieli w tym filmie ???

I nie mówie tu całkowicie o grze aktorskiej czy aktorach więc nie mylić !!

SrebrzystyPukacz

Ja wymiotowałem ale chyba nie od promieniowania radioaktywnego lecz od promieni głupoty bijących z ekranu.

ocenił(a) film na 3
SrebrzystyPukacz

no szczelny to on nie jest, bo 'przez dziury w strukturze może przejechać samochód' :) A naukowcy też jakoś dostać się do środka muszą, więc wejście jest:)

ocenił(a) film na 3
BRYLANT_2

ciekawe również jak w vanie mogło działać oświetlenie i radio gdy padła elektryka

ocenił(a) film na 5
BRYLANT_2

Dla mnie nr 1 to jednak tekst "trzymajcie się z dala od okien" w całkowicie przeszklonym vanie. 2 - Misiek na 4 pietrze w klatce schodowej do której drzwi były zamknięte. 3 - Jurij biegnący z gnatem w ciemną noc, po tekście "to chyba jakieś dziecko"

LukaszP1982

Zatem widzę, że mamy bardzo podobny gust :D

ocenił(a) film na 4
BRYLANT_2

A mnie zastanawia, jak po przebiegnięciu kilku podwórek, paru piwnic i kilku budynków znaleźli się w reaktorze elektrowni oddalonej o jakieś 5 km od osiedla. Do tego zamkniętego w betonowym sarkofagu..

ocenił(a) film na 7
Virus Arkadiusz

elektrownię zamknięto w 2009r a w sarkofagu jest tylko 1 spośród 4 reaktorów a 5 km można przebiec w 15min.

shellah

5km w 15 min? Rekord świata na 5000m (na bieżni!) to 12:37,35 (kobiety - 14:11,15), więc co za głupoty tu wypisujesz?
Który zwykły człowiek tyle przebiegnie? 3km jeszcze mógłbym uwierzyć (adrenalina robi swoje).
Pokaż mi jak przebiegasz 5km w 15min w takim terenie i ubrany wyjściowo.

ocenił(a) film na 7
vbazyl

Skoro rekord świata jest poniżej 15min to czy jest to niemożliwe????
Adrenalina,strach i h.... wie co na karku może zdziałać cuda.
Zresztą czas w filmie jest inaczej pojmowany niż czas widza, który to ogląda i to nie serial 24H aby się o to czepiać

ocenił(a) film na 4
BRYLANT_2

W ogóle sam pomysł jest już śmieszny. Ileż można wałkować wyjazd na odludzie, zepsucie auta, brak zasięgu w telefonach, głupotę bohaterów... Choć to ostatnie zawsze na propsie, beka grana przy tym.

ocenił(a) film na 3
ZiD0

polecam zobaczyć Cabin in the Woods, zmienia perspektywę patrzenia nawet na najgorsze horrory :) ale film rzeczywiście słaby, nie ma się nawet co rozwodzić.

ocenił(a) film na 4
xmm_2

Tzn. te najgorsze "horrory" to nawet lubię oglądać, ale przy tak reklamowanych kinowych "hitach" człowiek czegoś oczekuje, a tu jest co jest... Film dla gimnazjalistów.

ocenił(a) film na 1
ZiD0

Kurrrr.... to nie jest horror. To jest DRAMAT!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu ktoś się pomylił z klasyfikacją gatunków!

ocenił(a) film na 4
Maverick_8

Można i tak to zinterpretować. :D

ocenił(a) film na 3
xmm_2

Polecam "Tucker & Dale vs Evil". Film świetnie parodiuje tego typu horrory :)
http://www.filmweb.pl/film/Por%C4%85bani-2010-530650

ocenił(a) film na 3
BRYLANT_2

Mi się najbardziej podobało to, że Mutanty porywając ludzi poruszają się wręcz błyskawicznie, ale o pustych rękach gdy idą za naszymi bohaterami wloką się jak zombie.

ocenił(a) film na 3
jerzunio

'magia kina' :D

BRYLANT_2

Hehe BRYLANT_2 z tym Jurim mnie rozwaliłeś xD "Ale i tak nic nie przebije Juriego, który w w środku nocy, z gnatem w
ręku ruszył na łowy do lasu pełnego zmutowanych, radioaktywnych zwierząt" cytat miesiąca :D
+1

-tą co porwali przy schodach, no to ci bohaterowie od razu podbiegli bo usłyszeli jej krzyk, zbiegli na dół, a tych pseudozombich już nie było XD zapieprzają jak kaliber
- Juri udający, że coś mu rękę do wody wciągnęło :D
- ta niby ryba, którą dotknął koleś a ona jakby pierdnęła xD
- owczarki, które były tak zmutowane, że zaatakowały samochód i tak głupie, że potem na kładkę nie wlazły za nimi xD
- stado rozwścieczonych pseudo-zombi, które przewróciły do góry nogami samochód
- znikająca kukło-dziewczynka :D
- jak biegali po tych blokowiskach i natknęli się w rogu na kobietę-pseudo-zombie i od razu uciekli zamiast ją zarypać :D chyba z jedną dali by radę, no nie? :P
- niedźwiedź promieniotwórczy, który kręcił się po blokach ( on też chyba ognisko rozpalił? XD )
- pseudo-zombie pozujące do aparatu
- bezmózdzy żołnierze pilnujący posterunku z którego było chyba dalej niż z tego drugiego skrótu

*pseudo-zombie - dlaczego tak nazywam te stworzenia? no nawet nie gryzły

PS Juriego to niedźwiedz rozerwał? Bo te pseudo-zombiaki chyba tylko dusiły sądząc po obrażeniach innych bohaterów.

ocenił(a) film na 5
Nomad1000

zadna z tych scen nie byla rozwalająca ani smieszna... szukacie wad filmu na sile... idiotyzm

ocenił(a) film na 3
Viljar

kiedy piszemy "śmieszna" nie mamy na myśli śmieszna hahaha jak w rasowej komedii, tylko tak bezsensowna, głupia i żenująca, że aż śmieszna. Gdzie ty tu widzisz szukanie wad na siłę? i po co w ogóle bronisz filmu, któremu sam dałeś ocenę 5 ? :P
Ten film jest pełen kompletnie irracjonalnych zachowań bohaterów, kompletny brak budowania napięcia i mega płytcy bohaterowie...tak płytcy, że szczerze mówiąc miałem gdzieś ich los i z chęcią ogladałem jak umierają. Ten film jest po prostu głupi i śmieszny.

ocenił(a) film na 4
BRYLANT_2

Coś walnęło w samochód i ludziska nagle wpadli na pomysł, że światło może przyciągać mutanty <wow brawo>, szkoda tylko, że babeczka oznajmiła swoje odkrycie donośnym krzykiem "zgaś światło!!!!".

ocenił(a) film na 4
BRYLANT_2

Mnie na glebę powaliła scena oświadczyn Chrisa.Miał bidul fatalne wyczucie czasu...

BRYLANT_2

Ja tam się śmiałam przez większą część filmu :)
Z niewymienionych rozbroili mnie jeszcze: Jurij i jego skróty do Czarnobylu używane w wypadku prowadzenia robót (drogowych?) przez wojsko (oraz Amerykańcy radośnie wierzący, że współpracuje ono z ich przewodnikiem) Ten pierwszy brat (nie pamiętam, jak się nazywał) wyłażący z vana do mutantów nie wiadomo po co, a potem pełen pretensji do brata drugiego, bo to przecież wszystko jego wina, dedukcja tego gościa od "my nie liczymy czasu" - "hmm, skoro wilki wychodzą na miasto poza nocą, w ciągu dnia możemy spokojnie wtargnąć do ich siedziby" właściwie to również "on na pewno żyje, bo mam takie przeczucie", oraz obłażenie drogi nie o 50 metrów, lecz 5 kilometrów w pole, dodatkowo najbardziej radioaktywną z możliwych tras, dlatego, że na szosie stały dwa psy. I jeszcze śrubka na pamiątkę:D