Szukałam tego tematu, ale pośród 426 ciężko znaleźć albo przeoczyłam...
Zna ktoś podobne filmy? Klimatem albo tematem :)
Droga bez powrotu, piersza i druga część najlepsza, piątki nie oglądaj! :)
Wzgórza mają oczy
"coś" bardzo dobry film :D
Obcy - 8. pasażer "Nostromo", najlepszy film z wymienionych, arcydzieło :)
co jak co ale proszę- nie zaliczaj filmów typu the hills have eyes i takiego klasyka jakim jest obcy do jednej "kategorii". Jedno to badziewie, a drugie to mistrzostwo gatunku. ;)
Oglądając film nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że jest podobny do "Blair Witch Project".
Wszystkie filmy łącznie z BWP widziałam... i w sumie żaden z nich to nie taki, o jaki pytałam, ale dzięki :)
Obawiam się, że nikt nas nie poratuje ;)
Być może po prostu nie ma podobnych filmów ;p
Polecam francuski "Malevil" (1981) i brytyjski "Threads" (1984) – obydwa w klimacie zimnej wojny.
Przyłączam się do Twojej pytania. Tyle że mi bardziej chodzi ogólnie o DOBRE horrory.
Więc od razu mówię żebyście nie wypisywali mi takich "horrorów" jak Paranormal Activity, Rec, Coś, Obcy itp.
Z całym szacunkiem do użytkownika "krzychutrololo", moim zdaniem oczywiście tytuły które wypisałeś (drogi bez powrotu nie oglądałem) to beznadziejne filmy są no może z wyjątkiem "Wzgórza moją oczy" to jeszcze się da jakoś obejrzeć.
Droga bez powrotu jest strasznie podobna do Wzgórza mają oczy, przy czym ten pierwszy jest moim zdaniem lepszy.
Oba są do bani :D Tak według mojego gustu. Z tym, że może faktycznie pierwsza część Drogi jest lepsza niż Wzgórza. Bo pozostałe części to.. ech, czasem się zastanawiam, kto daje kasę na produkcję takich gniotów :|
Oglądałem tylko pierwszą część. Ogólnie są to typowe horrory, zwyczajne. Jest wiele lepszych od nich, ale też jest wiele gorszych.
Przepraszam od razu jeśli się z kimś powtórzę, ale nie ledwie przejrzałam poprzednie odpowiedzi.
Nie wiem czy ci się spodoba, ale polecam Grave Encounters ;) Zaczyna się podobnie: Grupa znajomych, wesołe sceny, kłopoty i tak dalej...
Sinister? Może nie jest do końca podobny, ale i tak ci go podaje. Dlaczego? Bo mi się podoba, może tobie też :D
Shutter - Widmo: para jedzie samochodem, potrąca kobietę, zostawiają ją - brzmi jak kolejny odcinek "Ukrytej Prawdy" :P O tyle fajny, że główni bohaterowie całkiem inteligentnie krok po kroku dowiadują się prawdy o owej poszkodowanej.