Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Film jest fantastyczny - obejrzałam go wczoraj (nie wiem dlaczego premiera w Polsce jest
tak późno) i jestem pod dużym wrażeniem. Przede wszystkim w przeciwieństwie do innych
horrorów film naprawdę straszy. Nareszcie inna sceneria niż opuszczone domki w lasach,
lasy, góry itd - Czarnobyl oddany bardzo szczegółowo - opuszczone blokowiska, połamane
huśtawki, gąszcze - aż dziw, że nie film nie był kręcony na Ukrainie, bo to jej wierny obraz, a
nie jak ktoś tu sugeruje - obraz jaki stworzyli sobie Amerykanie o Europie Wschodniej.
Mocne sceny z duchem dziewczynki i "głodnym" mutantem. Odejmuje punkt za dosyć
dziwne zakończenie i niewyjaśnione zniknięcie Chrisa.

użytkownik usunięty
cumartesi

Nie mogę się doczekać premiery i na pewno pójdę na to do kina;) Powiem szczerze że nie jestem koneserem horrorów, ale interesuje mnie tematyka Czarnobyla.
Czyli mówisz, że warto? Spotkałem się z różnymi opiniami, że słaby, że tematyka oklepana itp, to ostatnie akurat mi nie przeszkadza, bo nie widziałem dużo horrorów o podobnej tematyce ;p

cumartesi

właśnie wróciłam z kina i także jestem pod ogromnym wrażeniem ;) jutro idę do szkoły i będę polecać film każdemu :)
Film był naprawdę straszny - byłam z kolegą i oboje się baliśmy, szczególe na końcówce... Myślę, że zniknięcie Chrisa jest dość oczywiste, a ostatnia dziewczyna widziała rzeczy, których widzieć nie powinna, była pod dużym promieniowaniem i jest oczywiste, że nie mogli jej ot tak sobie puścić, ale sądzę, że mogli jakoś inaczej z nią postąpić...
I naprawdę sceny nie były kręcone na Ukrainie...? nie wierzę :P