Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55371
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Szczerzę napisze, że film nudny na maksa, koncepcja dobra ale marne wykonanie. Nie polecam, myślałem, że będzie coś fajnego ponieważ tematyka Czarnobyla jest świetna na nakręcenie dobrego horroru .

ocenił(a) film na 4
lestar

Zgadzam się! Szło rozbudować fabułę, bo temat jest naprawdę ciekawy. Ale cóż....Widać, że amerykańska produkcja. Film ,,straszy" starą metodą : cisza, cisza i nagle coś wyskakuje zza ściany. Fajny do obejrzenia w czasie strasznej nudy, ale bez rewelacji. Polecam tylko jako ,,obejrzeć i zapomnieć".

Klawiaturaa

Zgadzam się w 100% z przedmówcami :)

ocenił(a) film na 4
Panna_Freddy_K

Nie rozumiem ludzi, którym ten film się strasznie podobał i w ich opinie był przerazajacy!

Klawiaturaa

Podzielam Twoją opinię. Film co prawda oglądałam w dzień przy zasłoniętych oknach (a nie w nocy żeby spotęgować strach ;) ) ale nie bałam się ani przez sekundę.
Prawie nie było widać tych zmutowanych ludzi, góra przez minutę w całym filmie.
A poza tym bohaterowie ciągle przed czymś uciekali :P

ocenił(a) film na 4
Panna_Freddy_K

Ja oglądałam w kinie. Nie ma to jak środy w Orange :D A co do zmutowanych ludzi, to według mnie byli podejrzanie dziwni :p

Klawiaturaa

W kinie przynajmniej jest ciemno :D [SPOILER] i jakby bali się światła i świeżego powietrza, poruszali się tylko w ciemnych budynkach :)

ocenił(a) film na 4
Panna_Freddy_K

[SPOJLER]Może się bali, że się bardziej zmutują ;p, w kinie nie było aż tak ciemno, bo przede mną siedziała jakaś dziunia w białej mini i cały czas pisała coś na telefonie, no i gadała do swojego chłopaka (chyba) jaki to ten film jest przerażający. I przy każdej ,,strasznej' scenie piszczała. Po prostu porażka.

Klawiaturaa

Możliwe, ze dlatego nie wychodzili ;D Dziuni współczuję i to może przez Nią, przez to Jej rozpraszanie Cię nie bałaś się? xD

ocenił(a) film na 3
lestar

Tak debilnego filmu dawno nie widziałem.Zakończenie bezsensowne SPOJLER Dlaczego ta babka na końcu została zabita przez tych mutantów i kim byli ci lekarze?

eurypides

[SPOILER] Mnie najbardziej zastanawia fakt po co tych ludzi tam utrzymywali. Trzeba było pozabijać czy coś :P a babka została zabita żeby nikomu nie wygadała o tym, że są tam te mutanty ;)

ocenił(a) film na 4
Panna_Freddy_K

Utrzymywali ich przy życiu żeby mieć z czego film nakręcić. Bo jakby bohaterowie przyjechali, a tam nic, to by lipa była xD

Klawiaturaa

Lipa jak cholera byłaby ;)