Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55371
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Początkowy klimat jest ok. Te bloki,miasto,malowidło Lenina. Niestety im dłużej w film tym gorzej. Nie trzeba być bystrym,by dowiedzieć się o końcówce.Myśle że sceny mogły być kręcone w dzień,samo miasto było dość mroczne.Tymczasem większość jest nocą,czasami nic nie widać. Napięcie jest żle budowane,w zbyt konwencjonalny sposób.Nic mnie nie zaskakuje. Takich filmów jest tysiące.Grupka młodych jedzie na pustynie,a to w las, a to domku jakiegoś itd. Film mogł obronić się klimatem,ale i się nie obronił.

ocenił(a) film na 4
Robert83

Zgadzam sie z Toba film mial na siebie pomysl, naprawde fajny trailer i duzo mozliwosci do popisania sie. Aktorzy sredni nikt chyba nie zablysnal, ale ogolnie dali rade. Niestety zawodzi to co opisales, zbyt ciemne sceny i znowu glupkowata mlodziez, ktora ginie w meczarniach, osobiscie zakonczenie filmu bylo dosyc ciekawe, ale to jedyne co tak naprawde zrobilo na mnie jako takie wrazenie reszta srednia i tyle.

ocenił(a) film na 3
Robert83

W ogóle zna ktoś jakieś klimatowe horrory? Pewnie większość już oglądałem,ale kto wie. Klimat budowany scenerią np.
Blair Witch Project. Jaki taki jest,ale las nawet za dnia robo wrazenie albo 28 dni pózniej czy serial The walking dead. Jest dzien ale jest klimat strachu... .

ocenił(a) film na 5
Robert83

obejrz sobie film http://www.filmweb.pl/film/Grave+Encounters-2011-610178
film super tyle powiem