Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55371
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Po przeczytaniu wszystkich opinii zastanawiałem się czy pójść do kina czy też może nie, ale
jednak zaryzykowałem i wybrałem się na ten film.
Od razu założyłem, że raczej ten film będzie 'ok' i nic więcej, nie ma za wysokiej średniej
tutaj, dużo głosów było, że całkowicie zmarnowany potencjał, że to, że tamto, więc nie
nastawiałem się na jakąś rewelacje.
Początek faktycznie trochę nijaki, ale później akcja nawet się rozkręciła, wiadomo, nie ma
może dla niektórych jakiś mega strasznych momentów i ogólnie mega grozy panującej
przez cały film, która by cały czas wgniatała w fotel, ale niektóre sceny nie takie znowu
tragiczne. Sam nie wiem kiedy, ale film nawet mnie wciągnął, nie będę tu się spierał z
ludźmi, którzy mówią, że to 'zmarnowany potencjał', bo może po części rację mają, ale
osobiście od siebie wystawiłbym mocną 6 a może i 7. Może to po części też zasługa tego,
że film grano praktycznie dla mnie, pustki w kinie i mogłem się naprawdę w niego wczuć, a
jednak duży ekran, dźwięk robi swoje.
Podsumowując, jeśli ktoś zastanawia się czy oglądnąć, ale przeczytał setki komentarzy, że
ten film jest beznadziejny, to jednak moim zdaniem warto poświęcić te półtorej godziny i film
zobaczyć, bo można się dość miło zaskoczyć - tak jak to było w moim przypadku.

ocenił(a) film na 4
jakuar

Oczywiście film warto zobaczyć dla samego umiejscowienia akcji w Prypeci. Niestety scenariusz kuleje,podobnie jak reżyseria. Ja również byłem zaskoczony jakością filmu. Byłem przygotowany na kompletne dno. Ale tak źle nie było...

ocenił(a) film na 3
Hektor_

siejecie popeline panowie

Maverick0069

Na pewno warto poświecić 1.5 h na to arcydzieło. Całe kino Twoje i tylko Twoje.