Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Bardzo czekałem na film, odkąd zobaczyłem zapowiedź. Niestety w dzisiejszych czasach dobre
horrory już nie wychodzą, a jeśli to jest jeden na parę lat.
Tak i tutaj, zmarnowany ogromny potencjał. Prypeć i Czarnobyl same w sobie tworzą poniekąd
klimat horroru. Wystarczyło jedynie napisać sensowny scenariusz. Szkoda.

nagyatsu

w filmie mówią po Rosyjsku chyba albo wydało mi się, jeśli tak to według mnie to fajny film bo Zombie przesladuje Rosjan xD

MrKimimaro

Po Twojej wypowiedzi widzę, że jesteś jeszcze bardzo młody.

Żaden naród nie jest z definicji zły - ma tylko lepszych lub gorszych przywódców.
Jeśli chodzi o Rosjan to na pewno bliżej nam (kulturowo i mentalnie) do nich niż np. Czechów czy Niemców.
Poza tym nie spotkałem bardziej uczynnych ludzi jak Rosjanie.
W przeciwieństwie (jeśli już lubisz generalizować) do nas polaków - Rosjanie nie zostali złamani mentalnie, nie dają na siebie krzyczeć w pracy. Jeśli pracodawca krzyczy na Rosjanina ten odwraca się na piecie i idzie do domu - następni robią to samo - to bardzo dumny naród. Pamiętasz zapewne te dziewczyny, które śpiewały w cerkwi o Putinie - one nie żebrały o łaskę.
A my? My żebrzemy o jak najniższą płacę - wręcz zabijamy się o nią. To my jesteśmy jak zombie - zombie wchodzące w d...ę komu popadnie - bez poszanowania godności dla samego siebie. Tyle jeśli chodzi o generalizowanie.

Następnym razem, choć wiem, że to był żart, zastanów się co piszesz bo piszesz również o sobie.

ocenił(a) film na 6
Mariusz_760301

To nie Rosjanie, tylko Ukraińcy! Prypeć i elektrownia w Czarnobylu znajdują się na Ukrainie. Widzę, że niektórzy mają problemy z prostą geografią i nie kojarzą nawet kraju, z którym sąsiadujemy.

karlolek91

Jeśli chodzi o ścisłość to Prypeć był miastem w ZSSR.
Poza tym ja pisałem o Rosjanach a nie Ukraińcach - odniosłem się do wypowiedzi MrKimimaro - parafrazując: ktoś tu ma problemy z rozumnym czytaniem.

ocenił(a) film na 6
Mariusz_760301

Ale dokładniej rzecz biorąc w USSR, republice związkowej ZSRR, która w 1991 roku stała się niepodległym państwem ukraińskim. Dlatego śmieszy mnie, kiedy ktoś „wrzuca wszystkich do jednego wora”, jak MrKimimaro.

karlolek91

To tylko o nim świadczy.

Śmiem twierdzić, że generalizowanie, to cecha ludzi, którzy mało podróżują.

To nie ludzie (narody) są źli tylko państwa (dyktatury) w których przyszło im żyć.
BTW - Rosjanie są jednymi z cieplejszych, jakich dane mi było poznać.

ocenił(a) film na 3
nagyatsu

Ja człowiek bojący sie chocby puknięcia jakiegokolwiek w nocy wogóle sie tym filmem nie przeraziłam. Nie wiem moze dlatego ze oglądałam go w dzien. tyle czytałam opinii ze naprawde straszny ze taki super a się zawiodłam. Troche pukania w samochód, gonienia i w zasadzie tyle.

monia198923

swoją droga jak w nocy oglądam horrory to tylko przy zaświeconym świetle xD

ocenił(a) film na 3
MrKimimaro

Ja wlasnie dla swojego spokoju, oglądam tylko w dzien :-) Bo co z tego ze przy zaswieconym swietle bede patrzec na film w nocy jak i tak potem musze zgasic ? :-)