Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55366
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

klimat grozy...

ocenił(a) film na 8

Brak mi słów dla ludzi nisko oceniających ten film - wprowadzają w błąd a naprawdę w tym przypadku każdy miłośnik gatunku przyzna, że film jest świetny!!! Powalający klimat pustki i grozy osiedli, bardzo dobra realizacja, odczuwalne poczucie zagrożenia + oryginalny scenariusz - Jak dla mnie jeden z lepszych filmów z tego roku. 8/10

ocenił(a) film na 2
mroz84

Jedyny plus tego filmu to oryginalny scenariusz(dlatego dałem 2 a nie 1) Ogólnie cały film oglądałem bez szybciej bijącego serca,ciarek na plecach czy jakiegoś poczucia strachu. Po prostu film bardzo, ale to bardzo słaby. Napięcie tego filmu zniknęło chyba po 30min. Ogólnie film to nie "horror" tylko dokument sci-fi tak bym to nazwał. Widziałem wiele dużo lepszych horrorów.

ocenił(a) film na 3
mroz84

Film nieźle się zapowiadał, początek klimatyczny, można było spodziewać się udanego filmu, przynajmniej do czasu gdy się nie ściemniło i zniknął upowiec. Później było już tylko gorzej, ten wywrócony samochód, później od razu widzieli gdzie szukać blondyny (która nie wiem jakim cudem przeżyła pierwsze uprowadzenie, by zginąć przy drugim) , na początku myślałem że to zombiaki, jednak się przeliczyłem. Podsumowując, zaprzepaszczony potencjał, masa niedociągnięć i błędów logicznych i jeszcze te popromieńce z początku czające się jak jakieś drapieżniki a później latające bez ładu i składu. Słaby Film

użytkownik usunięty
mroz84

A ja się z Tobą zgodzę. Niezła lokalizacja, fajny klimat... Nie oczekiwałem po tym filmie uczty intelektualnej, no i jej nie dostałem - zaserwowano mi za to niezłego straszaka (oglądany samemu w nocy potrafi przyspieszyć akcję serca). Oczywiście miejscami naiwny i głupiutki (zwłaszcza zakończenie), ale w ostatecznym podsumowaniu nie taki zły. Powiedziałbym wręcz, że wyróżnia się na tle amerykańskiej konkurencji.

ocenił(a) film na 3
mroz84

Uwielbiam tych śmiesznych domorosłych znawców gatunku :D

ocenił(a) film na 3
Dealric

Dlaczego na filmwebie każda osoba mająca inne zdanie jest 'śmieszna'?

ocenił(a) film na 3
th3one20

Śmieszne są te, które nie mówią o swoim zdaniu a o zdaniu "każdego miłośnika gatunku".
Jak długo ktoś przedstawia własną opinię przy okazji nikogo nie obrażając to jest w porządku. Tyle, że nie wiele osób potrafi przedstawić własną opinię, już nie mówiąc o podaniu argumentacji.

ocenił(a) film na 3
Dealric

Co racja to racja! Chociaż w tym przypadku czy ja wiem, komentarz jak każdy inny, trafiają się tu znacznie gorsze kwiatki;d

ocenił(a) film na 7
mroz84

ja myślałem, że będzie słaby, ale mnie pozytywnie zaskoczył, nie pokazano wszystkiego jak na tacy więc trzymał w napięciu, do tego obyło się bez jatki, był lepszy niż inne współczesne horrory