Mój komentarz po tym filmie, jest taki że nie jest on wart oceniania. Brakuje skali, jak dla mnie to -10. To był najgorszy film jaki widziałam. Po nim każdy inny film wydał mi się arcydziełem. Po jego obejrzeniu byłam zażenowana że zmarnowałam 1,5h na jego oglądanie.
Dla mnie to również gniot. 1/10 ale przynajmniej zombie na Ukrainie szybciej się rusza.
No dokładnie nuda,nuda,nuda i jeszcze raz Nuda :)
Ogólnie film to niezły kabaret i dziękuje twórcom filmu za to że mogłem się trochę pośmiać :)
śmieszni jesteście śmieszni, jestem na 100% pewni że chociaż w jednym momencie się przestraszyliście ,wole wierzyć w zmutowanych ! a wy wszyscy zgrywacie cwaniaków jakbyście niczego się nie bali kasza_84 masz racje wierz w bardzo wiarygodne istnienie wilkołaków i wampirów i oglądaj dalej zmierzch ! podaj mi tytuł dobrego horroru według ciebie
dobry horror: "Rec", "The Mist", "Blair Witch Project", "Silent Hill"; ale fakt jest taki, że trudno o dobry niekonwencjonalny horror; Czarnobyl miał dobry pomysł na fabułę, ale reszta... przewidywalność, fatalna gra a jak już pojawiły się "monstery" to byłą parodia a nie horror :)
dla mnie właśnie REC był średni (wynudziłam się gdy pojawiły się zombiaki i nie ukrywam, że przyspieszałam film) jak widać o gustach się nie dyskutuje ;)
i dodam, że film, który mnie ostatnio wbił w fotel to The Woman. fanom gore polecam. niezły klimat :)
Skoro polecasz to muszę sprawdzić! Ostatnio wyczuwam deficyt dobrych filmów.. rozpoczęłam nawet fazę oglądania moich ulubionych filmów po raz N-ty :)
Ahh Woman. Film z pewnością bardzo mocny, choć raczej thriller niż horror. Ogółem specyficzny i bardzi ciężko oddziałowujący na psychikę. Ale wykonany dobrze.
Swoją drogą jak tak to obejrzyj też Dziewczynę z naprzeciwka (nie chodzi o komedie) jest na podstawie innej książki tego samego autora, która swoją drogą jest oparta na faktach.
Ogarnij się błagam. Bo nie każdy się przestraszył tego gniota. Śmieszny to był ten film a nie my. To,że Ty ubóstwiasz ten film nie znaczy,że wszyscy muszą. Dla mnie to porażka na całej linii . Dawno się tak nie wynudziłam.
Zdecydowanie wolę Silent Hill czy nawet Lustra.
Napisy końcowe?. To jakie horrory Cię interesują?. Masz pojęcie o filmie? Sama Jesteś napis końcowy
Racja - mimo oceny 2/10 jaką przyznałem temu "arcydziełu", jest to jeden z najgorszych "filmów" jakie widziałem.
Właściwie obejrzałem to tylko z uwagi na tematykę samej tragedii w Czarnobylu - w przeciwnym razie pewnie i mnie zabrakło by skali w ocenie.
daj jeden scenariusz pięciu reżyserom, a zobaczysz 5 zupełnie innych filmów. temu reżyserowi już podziękujemy...
mi najbardziej podobalo sie "festyn na swieto wiosnyy" oraz "nie ma ptakow" podczad jazdy przez las rozklekotana fugronetka.
tak poza to arcydzielo. kiczu i rozczarowania.
1/10
Nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak objeżdżają ten film. To jest klasyczny slasher banda amerykańskich nastolatków mimo (ostrzeżeń) zakazów jedzie w tajemnicze miejsce, gdzie ktoś zaczyna ich po kolei mordować, przy czym jest pełno zachowań niezrozumiałych dla widza przed telewizorem (wchodzenie do ciemnego pokoju w którym słychać krzyki). Jeżeli ktoś nie lubi gatunku, niech nie siada do filmu i go nie krytykuje. Kwestia gustu. Film nie jest jakiś szczególnie dobry, ale też nie jest taką lipą.
Ej ja lubię "ostre jatki" i "krwawe rzeźnie" ale przy "Czarnobylu" nawet "Wzgórza mają oczy 2" zasługują na Oskara :) ale wiadomo co kto lubi :) Nie mówię że konwencja filmu jest zła, tylko że się mogli bardziej postarać..
Film miejscami trzyma w napięciu i motyw jest ciekawy, choć nie do końca wykorzystany. O grze aktorskiej nawet nie mówię, bo w tego typu filmach nie ma czegoś takiego jak gra aktorska. Do typowego slashera brakuje zgadywanki kto teraz zginie i w jaki wymyślny sposób. Oceniam go na między 5 a 6, ale nie uważam, że straciłem półtorej godziny czasu.
To jest problem filmu. Autorzy chcieli skorzystać z fantastycznego w wielu grach ale dotąd praktycznie nieużywanego w filmie motywu Czernobyla. Z tego względu większość widzów miała duże oczekiwania o filmie, które ma świetne predyspozycje. A, że film zawiódł pod wieloma względami to cóż pozostaje liczyć na powstanie czegoś lepszego.
gatunek filmu i gusta widzów to jedno, a gówniana reżyseria tego filmu to drugie.
Wiele filmów w podobnym klimacie już widziałem. Oczywistą rzeczą jest, że po obejrzeniu kilkudziesięciu "współczesnych" i całej klasyki horrorów mało co może mnie już zaskoczyć i tego rzecz jasna się nie spodziewałem. Jednakże po oglądnięciu tej 'superprodukcji' chyba pierwszy raz stwierdzam, że duet ślepego z głuchym nakręciłby to lepiej. Kasa w błoto na produkcję i zmarnowany czas na oglądanie!
A według mnie ten film nadaje się do oceny (każdy film nadaje się do oceny) po to masz skalę od 1 do 10. Film zkaszaniono tymi ludzkimi mutantami żyjącymi w podziemiach Prypeci, gdyby poprzestano na zdziczałych zwierzętach poddanych lekkiej mutacji to jego nota była by na pewno wyższa.