PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648250}

Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55321
4,8 10 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

W połowie filmu zacząłem zastanawiać się nad jego oceną. Myślę, dam 7. Momenty nawet były i na 8, ale koniec filmu to totalne dno, dlatego obniżam na 6. Co myślicie o zakończeniu filmu? Dla mnie wprowadzenie chorego człowieka do zombie to bajka w rodzaju s-f.

ocenił(a) film na 1
PaxiFixi

Nie wiem nad czym się tu zastanawiać, do bólu wtórna fabułka, aktorstwo na poziomie szkolnego przedstawienia, tandetne zdjęcia i montaż, tanie scenografie. Akcja polega na bieganiu w kółko, bez sensu.
A co byś chciał ujrzeć na końcu? Zmartwychwstanie Łazarza?
Zombie to bajka w rodzaju S-F ? hahahahaha

jeti

"Zombie to bajka w rodzaju S-F ? hahahahaha"
czytaj uważnie, napisałem "wprowadzenie chorego człowieka do zombie to bajka w rodzaju s-f" "a nie Zombie to bajka w rodzaju S-F"

"A co byś chciał ujrzeć na końcu? "
domyślałem się, że ona zginie ale nie w ten sposób, no proszę Cię..

"Akcja polega na bieganiu w kółko, bez sensu."
Chciałbyś pewnie cały Prypeć zobaczyć ?

ocenił(a) film na 1
PaxiFixi

To w jakich bajkach s-f wprowadzali chorych ludzi do zombie? Wybacz ale do oglądania Prypeci, wybrał bym raczej film dokumentalny. A w tym filmie to nie widać nic, tylko ciemne ujęcia jakiś PGRów.

ocenił(a) film na 5
PaxiFixi

"Chciałbyś pewnie cały Prypeć zobaczyć ?" hahah mistrz :D

inferno_22

czemu? : >

ocenił(a) film na 5
PaxiFixi

Just funny ;P

jeti

Jak można ocenić film na 4 i dać mu serduszko? Czyli film który "ujdzie" nleży do Twoich ulubionych? (nawiązuję do Hunter Prey)

44michal44

Właściwie to już nieaktualne pytanie, bo film który oceniłeś/łaś na 2/10 też widnieje jako Twój ulubiony...

44michal44

The One - Tylko jeden

ocenił(a) film na 1
44michal44

Serduszko w przypadku ocen od 1 do 3, oznacza u mnie że film jest tak zkaszaniony że aż warto go obejrzeć( tak zły że aż dobry), w przypadku ocen 4 i 5 to są to filmy słabo wykonane, lecz oglądało mi się je nieźle

jeti

czyli, że z horroru robi się niezła komedia?

ocenił(a) film na 1
44michal44

Można tak to ująć:-)

ocenił(a) film na 7
PaxiFixi

Zdrowego? Przecież była napromieniowana więc już jest chora, to raz, a poza tym warto słuchać też filmu, jak "lekarze" mówili, że widziała tamtych i nie mogą jej wypuścić, więc standard w filmach: "za dużo wiesz = giniesz". Równie dobrze mogła dostać kulkę w łeb, a dali ją do "Chorych", żeby dać widzowi na koniec fajny efekt BU!! znienacka. Film całkiem fajny.

JohnBVB

No właśnie o to mi chodziło. Mogli jej np podać jakąś truciznę, zastrzelić ją, jak wtedy tego chłopaka, a nie wrzucać do zombie...

ocenił(a) film na 7
PaxiFixi

Eee to już mały detal, mi tam się właśnie końcówka podobała, często w takiego typu filmach mamy takie zakończenie więc jest ok.
Co kto lubi =)

ocenił(a) film na 5
PaxiFixi

Też nie rozumiem, dlatego faceta zabili od razu, a ją postanowili jeszcze pomęczyć, sensu to nie miało. Jak zresztą wiele innych rzeczy w tym filmie. A miało być tak pięknie...

ocenił(a) film na 6
inferno_22

Pewnie dlatego zabili go od razu (może oglądałeś film w którym nie tłumaczono ukraińskiego) ponieważ żołnierze którzy ich znaleźli celowali do nich i zabraniali im się zbliżać. Babka posłuchała i stała a facet zaczął iść w ich kierunku co równa się z oberwaniem kulki, więc nie widzę tutaj żadnego nonsensu :P

ocenił(a) film na 5
U-571

Dziękuję, to wiele wyjaśnia ;) Rzeczywiście nie miałam pełnego tłumaczenia. Co nie zmienia i tak faktu, że w filmie jest wiele innych absurdów ;P