spodziewałam się czegoś lepszego..a tu jak zwykle zombiaki i koniec taki jakiego się obawiałam..szkoda bo fajnie się zapowiadał.
oj czepiasz się słówek Amando..Ci "ludzie" tak wyglądali więc tak napisałam..Odnośnie filmu jakie są Twoje wrażenia?
nie wiem czemu ale wszystko co jest o Czarnobylu wzbudza we mnie jakąś dziwną wesołość XD Chyba podoba mi się wizja atomowej zagłady i Amerykanów zawsze uciekających w niewłaściwą stronę. ;) Dla niektórych pewnie głupie to i nudne ale ja jednak mam radochę! W sumie zakończenie było dobre bo okazało się że to nie zmutowane zombiaki :P tylko chorzy psychicznie pacjenci którzy wymkneli się spod kontroli. Ale rozumiem że spodziewałaś się czegoś więcej bo film nie jest wysokich lotów. Ostatnio w horrorach ogólnie jakaś bieda...
Podobał mi się bardzo początek filmu,gdy chodzili i zwiedzali.Sama jestem fanką takich opuszczonych miejsc.Co do horrorów to faktycznie jakaś bieda ostatnimi czasy,najgorzej jak człowiek się napali na film a niestety wychodzi z kina rozczarowany..ogólnie ostatnio każdy horror idzie prędko rozkminić,akcję jak i zakończenie.Ale cóż cieszmy się z tego co mamy;)
Miałem wielkie chęci na obejrzenie tego filmu. W końcu się udało i...
- jest to typowy survival horror (poniekąd takie lubię)
- temat o Czarnobylu już jest plusem dla mnie
- akcja jest nawet wartka
- film jest b. dobry, aż do momentu śmierci pierwszej osoby
- następna część jest o niebo gorsza
- decyzje bohaterów są strasznie nie logiczne
- wiele absurdów (w sumie nie mam co się o to czepiać, bo w filmie taka konwencja w pewnym stopniu jest nieunikniona)
... mam mieszane uczucia.
Wypisałem troszkę plusów i minusów filmu dla równowagi. Suma sumarów film jest ciekawy, ale także zniechęca głupota bohaterów.
Może trochę zawyżyłem ocenę, ale cóż: 7/10.
po wszystkich , jak to kolega stwierdził, survivalowych horrorach nigdy nie spodziewam się za dużo ;) Amerykanie i logika - bitch plz! XD cały urok tego horroru na tym polega że logiki w nim za grosz XD