Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

spodziewałam się czegoś lepszego..a tu jak zwykle zombiaki i koniec taki jakiego się obawiałam..szkoda bo fajnie się zapowiadał.

ocenił(a) film na 4
Czarna1984

tp nie były zombiaki!

ocenił(a) film na 5
amanda147

oj czepiasz się słówek Amando..Ci "ludzie" tak wyglądali więc tak napisałam..Odnośnie filmu jakie są Twoje wrażenia?

ocenił(a) film na 4
Czarna1984

nie wiem czemu ale wszystko co jest o Czarnobylu wzbudza we mnie jakąś dziwną wesołość XD Chyba podoba mi się wizja atomowej zagłady i Amerykanów zawsze uciekających w niewłaściwą stronę. ;) Dla niektórych pewnie głupie to i nudne ale ja jednak mam radochę! W sumie zakończenie było dobre bo okazało się że to nie zmutowane zombiaki :P tylko chorzy psychicznie pacjenci którzy wymkneli się spod kontroli. Ale rozumiem że spodziewałaś się czegoś więcej bo film nie jest wysokich lotów. Ostatnio w horrorach ogólnie jakaś bieda...

ocenił(a) film na 5
amanda147

Podobał mi się bardzo początek filmu,gdy chodzili i zwiedzali.Sama jestem fanką takich opuszczonych miejsc.Co do horrorów to faktycznie jakaś bieda ostatnimi czasy,najgorzej jak człowiek się napali na film a niestety wychodzi z kina rozczarowany..ogólnie ostatnio każdy horror idzie prędko rozkminić,akcję jak i zakończenie.Ale cóż cieszmy się z tego co mamy;)

ocenił(a) film na 7
Czarna1984

Miałem wielkie chęci na obejrzenie tego filmu. W końcu się udało i...
- jest to typowy survival horror (poniekąd takie lubię)
- temat o Czarnobylu już jest plusem dla mnie
- akcja jest nawet wartka
- film jest b. dobry, aż do momentu śmierci pierwszej osoby
- następna część jest o niebo gorsza
- decyzje bohaterów są strasznie nie logiczne
- wiele absurdów (w sumie nie mam co się o to czepiać, bo w filmie taka konwencja w pewnym stopniu jest nieunikniona)
... mam mieszane uczucia.

Wypisałem troszkę plusów i minusów filmu dla równowagi. Suma sumarów film jest ciekawy, ale także zniechęca głupota bohaterów.
Może trochę zawyżyłem ocenę, ale cóż: 7/10.

ocenił(a) film na 5
lukasz12548

całkowicie się z Tobą zgadzam :)

ocenił(a) film na 4
Czarna1984

po wszystkich , jak to kolega stwierdził, survivalowych horrorach nigdy nie spodziewam się za dużo ;) Amerykanie i logika - bitch plz! XD cały urok tego horroru na tym polega że logiki w nim za grosz XD

ocenił(a) film na 6
Czarna1984

Właśnie skończyłem oglądać i muszę przyznać, że o tej godzinie "czarnobylski" klimat mnie urzekł. Owszem, potencjał zmarnowany i ogólnie wyszło nie wiadomo co, jednak nie jest taki zły, jak wszyscy mówią. Jakoś specjalnie się nie zawiodłem ;)