Niesamowity klimat, świetne zdjęcia, bardzo dobre aktorstwo, dobra muzyka i ciekawa fabuła to chyba największe plusy tego filmu! Ja jestem zachwycony.
Film mnie również zachwycił, świetna gra aktorska, zero nudy, czysta akcja. Mam ochotę obejrzeć raz jeszcze.
Ja też jestem za i zgadzam się z tajemniczym usuniętym.
Jedyny minus to to, ze pierwsza połowa niestety przerasta drugą. Na początku jest właśnie przewaga klimatu, nastroju, tajemnicy. Druga część to już typowa sensacyjna jatka - "Dobry twardziel wykańcza złych bandziorów". No i niestety, film ukazuje kulturę i styl życia Japonczyków z wyczuwalną, typową dla zachodnich, a zwłaszcza amerykańskich produkcji, wyższością.
Poza tym SPOJLER nie mogłam wybaczyć scenarzystom, ze zabili Garcię :P
{spojler} Również uważam, że pierwsza część, ubarwiona Garcią, jest zdecydowanie lepsza (gdyby oceniać, byłoby to odpowiednio 8/6). Rozwój wydarzeń miał wyjaśnić determinację głównego bohatera, ale z pewnością mógł być bardziej przemyślany - w końcu Charlie nie był nastolatkiem, by uganiać się za marynarką po pustym podziemnym parkingu, a po jej odzyskaniu - czekać z rozdziawioną gębą, co będzie dalej. Również kilka innych scen, ważnych dla rozwoju akcji, wydało mi się zupełnie nieprzemyślanych.